facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Τατουάζ το καλοκαίρι; Βασικές συμβουλές για φροντίδα και περιποίηση

featured_image

Στο παρόν άρθρο θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για τα τατουάζ και την προστασία τους από τον ήλιο, ποια είναι η καταλληλότερη εποχή για να κάνεις τατουάζ, ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι από την έκθεση των τατουάζ στον ήλιο, πώς μπορείς να τα προστατέψεις από τον ήλιο, ποια είναι τα καλύτερα αντηλιακά για την προστασία σου!

Στο παρόν άρθρο θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για τα τατουάζ και την προστασία τους από τον ήλιο, ποια είναι η καταλληλότερη εποχή για να κάνεις τατουάζ, ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι από την έκθεση των τατουάζ στον ήλιο, πώς μπορείς να τα προστατέψεις από τον ήλιο, ποια είναι τα καλύτερα αντηλιακά για την προστασία σου!

 

Περιεχόμενα

 

To καλοκαίρι είναι η περίοδος της απόλυτης ελευθερίας και έκφρασης!Ο ήλιος λάμπει, οι παραλίες είναι γεμάτες και είναι σίγουρα η ιδανικότερη στιγμή για να δείξετε τα αγαπημένα σας τατουάζ!Ωστόσο, η υπερβολική έκθεση των τατουάζ σε ηλιακή ακτινοβολία χωρίς προστασία μπορεί να τα κάνει να ξεθωριάσουν και να γίνουν θολά, γεγονός που οδηγεί σε απογοήτευση και εκνευρισμό. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, η λύση είναι η μετέπειτα σωστή φροντίδα του τατουάζ σας.

 

 

Στο online φαρμακείο Dpharmacy θα βρεις τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης τατουάζ!

 

Τατουάζ το καλοκαίρι 

 

Πώς ο ήλιος επηρεάζει τα τατουάζ

Η έκθεση στο ηλιακό φως θα επηρεάσει το τατουάζ σας με διάφορους τρόπους. Το μελάνι εισάγεται στο στρώμα του δέρματός σας που ονομάζεται χόριο, το οποίο περιέχει τα μελανοκύτταρα, τα οποία είναι κύτταρα που απελευθερώνουν μελανίνη όταν εκτίθενται στον ήλιο. Όταν εκθέτετε αυτό το μέρος του σώματός σας στον ήλιο, αυτά τα κύτταρα απελευθερώνουν σημαντικές ποσότητες μελανίνης, η οποία αλλάζει το χρώμα του τατουάζ σας. Αυτό κάνει το τατουάζ να φαίνεται ξεθωριασμένο και θολό.

 

 

Πώς θα βάλετε αντηλιακό σε ένα τατουάζ;

Η χρήση του αντηλιακου για τα τατουάζ σου θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και τακτική. Στην πραγματικότητα, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που θα μάθετε σχετικά με το πώς να φροντίζετε ένα νέο τατουάζ είναι ότι το αντιηλιακό συνιστάται ιδιαίτερα κάθε φορά που εκθέτετε το τατουάζ σας σε άμεσο ηλιακό φως.

Καλύτερο αντηλιακό για τατουάζ είναι αυτό που περιέχει το μεγαλύτερο δείκτη SPF. Αυτό σημαίνει ότι το αντηλιακό προϊόν που θα επιλέξετε πρέπει να είναι ευρέος φάσματος, δημιουργώντας ασπίδα ενάντια στις ακτίνες UVA και UVB, και το SPF να είναι τουλάχιστον 50. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, το φως και οι ακτινοβολίες UV μπορεί να προκαλέσουν αλλαγές στα ανοσοκύτταρα του δέρματος, με ένα από τα αποτελέσματα να είναι το ξεθώριασμα του χρώματος και η διάσπαση της χρωστικής. Για αυτόν το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θυμάστε να εφαρμόζετε αντιηλιακό κάθε λίγες ώρες ενώ βρίσκεστε στον ήλιο. Θα πρέπει επίσης να εφαρμόσετε ξανά αντηλιακό για τατουάζ μετά από πολύ εφίδρωση ή μετά το κολύμπι.

 

Γενικά, είτε έχετε είτε όχι τατουάζ, καλό είναι το αντηλιακό που χρησιμοποιείτε να μην περιέχει άρωμα και η σύνθεσή του να είναι εμπλουτισμένη με αντιοξειδωτικά, ενυδατικά και φυσικά συστατικά.

 

 

Βρες τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα αντιηλιακά για την προστασία του τατουάζ σου! 

 

 

Αντιηλιακή προστασία για νέα τατουάζ

Εάν το τατουάζ σας είναι καινούργιο, είναι υποχρεωτικό να το κρατάτε πλήρως καλυμμένο  τον πρώτο μήνα και πιο αυστηρά τις πρώτες δύο εβδομάδες, εάν πρόκειται να είστε έξω στον ήλιο την ανοιξη ή το καλοκαίρι. Τα νέα τατουάζ ξεθωριάζουν πολύ γρήγορα όταν εκτίθενται στο φως του ήλιου. Επιπλέον, εάν το τατουάζ σας δεν έχει επουλωθεί πλήρως ακόμα, η έκθεση της περιοχής στο ηλιακό φως θα μπορούσε να προκαλέσει ουλές και φουσκάλες. Μία λύση είναι να καλύπτετε ολόκληρη την περιοχή του τατουάζ με ένα στρώμα αντηλιακού χωρίς όμως να το απλώνετε ή να κάνετε μασάζ για να απορροφηθεί.

 

Είναι οι βρεφικές λοσιόν καλές για τατουάζ;

Η βρεφική λοσιόν μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το τατουάζ ενυδατωμένο, ειδικά τις πρώτες εβδομάδες μετά την εφαρμογή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η βρεφική λοσιόν δεν θα προστατεύσει το τατουάζ σας από τον ήλιο, εκτός εάν συνοδεύεται από δείκτη προστασίας. Εάν το τατουάζ σας είναι καλυμμένο, η βρεφική λοσιόν είναι μια καλή επιλογή για ενυδάτωση , αλλά πρέπει να επιλέξετε μια λοσιόν που να περιλαμβάνει αντηλιακό δείκτη προστασίας εάν πρόκειται να εκθέσετε το τατουάζ στον ήλιο.

 

 

Στο Dpharmacy θα βρείτε εξειδικευμένες λοσιόν και γαλακτώματα ειδικά σχεδιασμένες για τατουάζ!

 

 

Τι να κάνετε εάν πάθετε έγκαυμα από τον ήλιο;

Εάν καταλήξετε με ένα τατουάζ που έχει καεί από τον ήλιο, φροντίστε να ενυδατωθείτε εξωτερικά και εσωτερικά, απλώνοντας απαλή ενυδατική κρέμα στην πληγείσα περιοχή και πίνοντας πολλά υγρά για να καταπολεμήσετε το έγκαυμα. Στη συνέχεια, παρακολουθήστε προσεκτικά το έγκαυμα και το τατουάζ σας και συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για εξειδικευμένη αγωγή και θεραπεία.

Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να κρατάτε τα τατουάζ σας μακριά από τον ήλιο για πάντα. Εάν φροντίζετε σωστά τα τατουάζ σας στην αρχική διαδικασία επούλωσης και είστε επιμελείς με την εφαρμογή αντηλιακού, το τατουάζ σας θα μπορεί να λάμπει για πολύ, πολύ καιρό.

 

 

Βρες μερικές βασικές συμβουλές για σωστή αντηλιακή προστασία στο άρθρο "Χρήσιμες συμβουλές για σωστή χρήση αντηλιακού"

 

 

Αντιηλιακά για τατουάζ 

Στο online φαρμακείο Dpharmacy θα βρείτε τα καλύτερα προϊόντα για τα τατουάζ σας στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Παράλληλα μπορείς να δεις όλες τις επιλογές για αντιηλιακή προστασία στην κατηγορία "Αντηλιακά Καλοκαίρι 2022

 

 

 

 

 

 

 

 
 
← Previous Next →