facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Χρήσιμες συμβουλές για σωστή χρήση αντηλιακού (2023)

featured_image

Αναζητάς χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για τη σωστή χρήση του αντηλιακού σου; Το online Φαρμακείο dpharmacy συγκέντρωσε μια σειρά από συμβουλές για σωστή αντηλιακή προστασία παρουσιάζοντας παράλληλα τα πιο συνηθισμένα λάθη στη χρήση αντηλιακού.

Αναζητάς χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για τη σωστή χρήση του αντηλιακού σου; Το online Φαρμακείο dpharmacy συγκέντρωσε μια σειρά από συμβουλές για σωστή αντηλιακή προστασία παρουσιάζοντας παράλληλα τα πιο συνηθισμένα λάθη στη χρήση αντηλιακού.

 

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλοι θυμόμαστε τα αντηλιακά και την αναγκαιότητα της αντηλιακής προστασίας. Είναι πολύ σημαντικό ωστόσο να προστατεύουμε το δέρμα μας καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, εντάσσοντας τη χρήση αντηλιακών στην καθημερινότητά μας, καθώς προφυλάσσουν από  τις επιβλαβείς ακτίνες UVA και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση και βοηθούν στη διατήρηση ενός ομοιόμορφου τόνου στο δέρμα, χωρίς αποχρωματισμούς και σκούρες κηλίδες.

 

Το πιο δύσκολο κομμάτι ωστόσο είναι η επιλογή του κατάλληλου αντηλιακούμε τόσες πολλές και διαφορετικές  μάρκες, τύπους και επίπεδα SPF. Υπάρχουν βέβαια μερικές έξυπνες συμβουλές για να διαλέξετε εύκολα και αποτελεσματικά το κατάλληλο αντηλιακό.

 

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για σωστή αντηλιακή προστασίας καθώς και μια λίστα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στη χρήση αντηλιακού

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

 

Ανακάλυψε μόνο εδώ τα καλύτερα Αντηλιακά για το Καλοκαίρι 2023

   

 

Συμβουλές για σωστή χρήση αντηλιακού 

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για να προστατευτείς από τον ήλιο κάνοντας σωστή χρήση του αντηλιακού σου. 

 

Υπενθυμίστε στους άντρες να φορούν αντηλιακό.

Να υπενθυμίζετε πάντα στους συζύγους, τους γιους, τους φίλους, τους αδελφούς και τους μπαμπάδες σας να φορούν αντηλιακό. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Εργασίας Περιβάλλοντος, το 78% των γυναικών φορούν αντηλιακό ενώ μόνο το 34% των ανδρών. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε μάλιστα ότι γνωρίζουν να τα χρησιμοποιούν και σωστά.

 

Χρησιμοποιήστε άλλες μορφές προστασίας εκτός από αντηλιακό     

Δεν έχει αποδειχθεί ότι το αντηλιακό προστατεύει από τους περισσότερους τύπους καρκίνου του δέρματος. Βεβαιωθείτε ότι όταν είστε στον ήλιο προστατεύετε το δέρμα σας με άλλους τρόπους εκτός από μόνο λοσιόν. Φορέστε πουκάμισα, καπέλα, παντελόνι και σορτς όποτε είναι δυνατόν. Εάν βρίσκεστε στην παραλία, προσπαθήστε να μείνετε κάτω από τη σκιά μιας ομπρέλας όταν δεν κολυμπάτε ή δεν  παίζετε στο νερό.Φυσικά, μην ξεχνάτε ποτέ τα γυαλιά ηλίου για την αντηλιακή προστασία και την ασφάλεια των ματιών σας!

 

 

 

Προστάτεψε το δέρμα σου από τον ήλιο και απόλαυσε το καλοκαίρι με Αντιηλιακά 1+1 Δώρο

 

 

 

Αποφύγετε το αντηλιακό με πρόσθετο βιταμίνης Α    

Πολλές εταιρείες προσθέτουν μια μορφή βιταμίνης Α στα αντηλιακά τους που ονομάζεται παλμιτικό ρετινόλιο. Υποτίθεται ότι καταπολεμά τη γήρανση του δέρματος, αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί επίσης να προκαλέσει την ανάπτυξη όγκων και βλαβών στο δέρμα όταν χρησιμοποιείται στο φως του ήλιου. Συνιστάται να  αποφεύγετε τα αντηλιακά με αυτό το πρόσθετο, αλλά και λοσιόν σώματος και μακιγιάζ, ειδικά κραγιόν.

 

Χρησιμοποιήστε προστασία ευρέος φάσματος

Επιλέξτε πάντα αντηλιακό μεγάλης διάρκειας που προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις ακτίνες UVB. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε χρειάζεται να ξαναβάλετε. Ακόμα και τα αδιάβροχα αντηλιακά τελικά ξεπλένονται και όλα τα αντηλιακά μπορούν εύκολα να τρίβονται από πετσέτες, άμμο και ρούχα. Σύμφωνα με δερματολόγους θα πρέπει να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας κάθε 2 ώρες

 

Φορέστε αντηλιακό στα βλέφαρά σας

Τα γυαλιά ηλίου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσετε τα μάτια σας από την έντονη ηλιοφάνεια, αλλά τα βλέφαρά σας είναι τόσο ευαίσθητα που χρειάζονται διπλή προστασία. Όταν τρίβετε το αντηλιακό σας στο πρόσωπό σας, φροντίστε να καλύψετε και τα βλέφαρά σας. Απλά προσέξτε να μην εισέλθει λοσιόν στα μάτια σας!

 

Αγοράστε ποιοτικά αντηλιακά προϊόντα

Δεν είναι όλα τα αντηλιακά ίδια. Το αντηλιακό σας πρέπει να είναι ασφαλές για το δέρμα σας, να σας προστατεύει και να διαρκεί πολύ. 

 

 

Αντηλιακά Προσφορές -75% μόνο από το online φαρμακείο dpharmacy! 

 

 

Λάθη στη χρήση αντηλιακού 

 

Μην ξεγελιέστε από αντηλιακά υψηλής προστασίας (SPF)  

Μη σπαταλάτε τα χρήματά σας σε αντηλιακά που έχουν SPF μεγαλύτερο από 50.Σύμφωνα με την υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA) δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τέτοια προϊόντα παρέχουν καλύτερη προστασία από επιβλαβείς ακτίνες, ενώ η μεγάλη αίσθηση ασφάλειας που δημιουργούν λόγω του υψηλού SPF οδηγούν στο να μη χρησιμοποιούνται τακτικά. Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε SPF 15-30 + καθημερινά, ενώ αν σκοπεύετε να βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο για πολλές ώρες κάντε το 30+. Αποφύγετε αυτά τα κοινά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι στα αντηλιακά.

 

Μην Κολλάτε στα αντηλιακά σπρέι    

Ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι προτιμούν τα αντηλιακά σπρέι είναι ότι είναι εύχρηστα και λιγότερο κολλώδη στο δέρμα. Δεν απλώνονται όμως ομοιόμορφα στο δέρμα όπως τα κρεμικά αντηλιακά ή οι αντηλιακέλοσιόν που καλύπτουν σίγουρα όλα τα μέρη του σώματος και χαρίζουν ομοιομορφία και εγγυημένη προστασία. Το τριχωτό της κεφαλής είναι ίσως το μόνο μέρος του σώματος που είναι καλύτερη η χρήση αντηλιακού σπρέι.

 

 

 

Ανακάλυψε τώρα τα καλύτερα αντηλιακά σώματος σε μοναδικές προσφορές -70

 

 

 

Μη βιάζεστε να βγείτε έξω χωρίς αντηλιακό 

Οι άνθρωποι τείνουν να εφαρμόζουν το αντηλιακό όταν βρίσκονται ήδη στην παραλία ή σε άλλους εξωτερικούς χώρους. Στην πραγματικότητα, απαιτείται χρόνος για να απορροφηθεί στο δέρμα ως εκ τούτου, συνιστάται να εφαρμόζετε αντηλιακό τουλάχιστον 15 λεπτά πριν πάτε έξω.Πολύ σημαντικό είναι να εφαρμόζετε αντηλιακό κάθε δύο ώρες μετά από κολύμπι ή εφίδρωση σε εξωτερικούς χώρους.


Μη βασίζεστε αποκλειστικά στο μακιγιάζ ως προστασία από τον ήλιο

Αν και ορισμένοι λένε ότι το SPF στο μακιγιάζ είναι αρκετό για να προστατεύσει το δέρμά σας, οι δερματολόγοι εξακολουθούν να συνιστούν να εφαρμόζετε πραγματικό αντηλιακό κάτω από το μακιγιάζ. Ο λόγος είναι ότι θα πρέπει να φορτώσετε το μακιγιάζ σας για να πετύχετε πλήρη προστασία από τον ήλιο. Παρόλαυτα το μακιγιάζ με SPF είναι μια καλή ευκαιρία για να εφαρμόσετε ξανά αντηλιακό μέσα στην ημέρα καθώς διορθώνετε το μακιγιάζ σας.

 

Μη σκέφτεστε ότι το αντηλιακό είναι απαραίτητο μόνο στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες    

Μία ακόμα λανθασμένη αντίληψη γύρω από τα αντηλιακό είναι ότι οι άνθρωποι με σκουρόχρωμο δέρμα δε χρειάζεται να χρησιμοποιούν αντηλιακή προστασία.Όταν μαυρίσουμε λοιπόν σταματάμε τη χρήση του αντηλιακού. Τα ποσοστά  καρκίνου του δέρματος είναι σημαντικά χαμηλότερα στους ανθρώπους με σκούρο δέρμα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε διατρέχουν κανέναν κίνδυνο όσοι έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα.Αντιθέτως, το κάψιμο και τα εγκαύματα από τον ήλιο είναι δυσκολότερα εμφανή στις σκούρες επιδερμίδες, επομένως δεν πρέπει να παραλείπεται η εφαρμογή του αντηλιακού.Οι βλαβερές ακτίνες UV διεισδύουν σε όλους τους τύπους δέρματος ανεξαρτήτως χρώματος.

 

 

Το να γνωρίζετε το αντηλιακό σας και κυρίως να το εφαρμόζετε σωστά είναι το κλειδί για ένα υγιές δέρμα!

 

Δημοφιλείς κατηγορίες σε Προσφορές Αντηλιακών

Αντηλιακά Frezyderm, Αντηλιακά 1+1 Δώρο,  Αντηλιακά μαυρίσματος, Αντηλιακά Κορρές, Αντηλιακά La Roche Posay,Frezyderm αντηλιακά για παιδιά, Αντηλιακές Κρέμες Προσώπου , Αντηλιακά για μωρά, Αντηλιακά Κρέμες Ημέρας Με SPF, Αντηλιακά Ενεργοποιητές Μαυρίσματος, Αντηλιακά προσώπου frezyderm, After Sun, Αντηλιακά Μαλλιών, Αντηλιακά Προσώπου, Αντηλιακά Σώματος, After Sun Προσώπου & Σώματος, Αντηλιακά Με Spf50, Αντηλιακά Για Ακμή 

  


Πηγές φωτογραφιών [1, 2

← Previous Next →