facebook pixel pageview facebook pixel pageview

8 Αιθέρια Έλαια με εντομοαπωθητικές ιδιότητες

featured_image

Στο παρόν άρθρο θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για τα αιθέρια έλαια και τις εντομοαπωθητικές ιδιότητές τους, ποια φυσικά αιθέρια έλαια προστατεύουν από τα ενοχλητικά έντομα, ποιες είναι οι ιδιότητές τους, και πώς πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις για να δεις αποτέλεσμα.

 

Στο παρόν άρθρο θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για τα αιθέρια έλαια και τις εντομοαπωθητικές ιδιότητές τους, ποια φυσικά αιθέρια έλαια προστατεύουν από τα ενοχλητικά έντομα, ποιες είναι οι ιδιότητές τους, και πώς πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις για να δεις αποτέλεσμα. 

Διάβασε το αναλυτικό οδηγό για φυτικά αιθέρια έλαια που διώχνουν τα κουνούπια και προστάτεψε το δέρμα σου με φυσικό τρόπο. 

 

Περιεχόμενα:

 

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του και τα ενοχλητικά κουνούπια και παντός τύπου έντομα που μας ταλαιπωρούν!Παρακάτω θα βρεις χρήσιμα tips για να εμποδίσεις τα τσιμπήματα με φυσικά αιθέρια έλαια.

 

Πολλά φυσικά αρώματα που είναι ελκυστικά για τον άνθρωπο διώχνουν πραγματικά τα κουνούπια, όπως η λεβάντα, η μέντα, ο βασιλικός και ο ευκάλυπτος. Πολλά από αυτά τα αρώματα μπορούν να φορεθούν ως αιθέριο έλαιο στο δέρμα σας για να μην σας τσιμπάνε αυτά τα ενοχλητικά παράσιτα.

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια ως αντικουνουπικά

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να έχουν πολλά οφέλη. Από την ανακούφιση από το στρες έως τον ξεκούραστο ύπνο, οι χρήστες αιθέριων ελαίων έχουν βρει πολλές εφαρμογές για αυτά τα φυσικά έλαια. Όπως κάθε προϊόν, δεν είναι όλα τα αιθέρια έλαια ίδια και οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν σημαντική έρευνα πριν αγοράσουν οποιοδήποτε έλαιο.

 

Τα αιθέρια έλαια είναι φυτικής προέλευσης, θεωρούνται ασφαλή για τον άνθρωπο και εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά στην απώθηση των εντόμων. Οι περισσότεροι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα αιθέρια έλαια χωρίς ανησυχία και όταν αραιωθούν σωστά, μπορούν να προσφέρουν χαλαρωτικά αποτελέσματα αμέσως, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία .

 

Όταν χρησιμοποιείτε τοπικά αιθέρια έλαια, ξεκινήστε πάντα αναμειγνύοντας καθαρά αιθέρια έλαια σε έλαια βάσης (όπως λάδι καρύδας, jojoba, αβοκάντο ή αμυγδαλέλαιο) πριν τα εφαρμόσετε στο δέρμα. Τα αιθέρια έλαια είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένα και δεν πρέπει ποτέ να τα εφαρμόσετε απευθείας στο δέρμα σας χωρίς να αναμειχθούν και να αραιωθούν πρώτα.

 

Εάν δεν γνωρίζετε πώς θα αντιδράσει το δέρμα σας σε ένα συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο (ή λάδι βάσης), ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα αραιωμένου ελαίου σε ένα απομονωμένο κομμάτι του δέρματος (συνιστάται είτε στο πίσω μέρος του χεριού είτε στο αντιβράχιο) . Εάν παρουσιαστεί ερεθισμός, μπορεί να θέλετε να διακόψετε τη χρήση και να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία υγείας.

 

Για όσους είναι νέοι στα αιθέρια έλαια, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε τοπικά στο δέρμα σας (αλλά όχι στο ευαίσθητο δέρμα κοντά στα μάτια σας κ.λπ.) ή να τα διαχέετε με συσκευές αρωματοθεραπείας. Τα αιθέρια έλαια, ενώ είναι φυσικά και φυτικής προέλευσης, μπορεί να είναι πολύ ισχυρά.Καλό είναι επομένως να συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας πριν τη χρήση. Τέλος,ενδείκνυται η αποθήκευσή τους σε γυάλινα μπουκάλια αντί πλαστικών για την εκτενέστερη διατήρηση των ιδιοτήτων των ελαίων.

 

Υπάρχουν υπέροχες συνταγές για DIY απωθητικό κουνουπιών αιθέριων ελαίων με σιτρονέλλα, λεβάντα, μέντα, γλυκό βασιλικό, catnip, έλαιο τεϊόδεντρου και αιθέρια έλαια φασκόμηλου. Επειδή ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις αρωμάτων, μη διστάσετε να πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα απωθητικά κουνουπιών χρησιμοποιούν άλλα αρώματα για να καμουφλάρουν το άρωμα του σώματός σας. Δεδομένου ότι όλοι μυρίζουν ελαφρώς διαφορετικά, αυτό που λειτουργεί για εσάς μπορεί να μην λειτουργεί για τους φίλους ή την οικογένειά σας.

 

Μετά από ενδελεχείς δοκιμές, το Consumer Reports βρήκε ότι ο πιο αποτελεσματικός ανταγωνιστής φυτικής προέλευσης του DEET είναι το έλαιο ευκαλύπτου λεμονιού — το οποίο έχει διαφορετικό χημικό αποτύπωμα από το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου λεμονιού.

 

 

Aνακάλυψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα αιθέρια έλαια με αντικουνουπικές ιδιότητες! 

 

 

Φυσικά αιθέρια έλαια κατά των κουνουπιών 

Τα αιθέρια έλαια είναι ένας εύκολος τρόπος για να απωθήσετε τα κουνούπια. Ενώ οι άνθρωποι απολαμβάνουν το άρωμα των αιθέριων ελαίων, τα κουνούπια μισούν και αποφεύγουν ορισμένες μυρωδιές που αναδύονται από αυτά τα έλαια.

 

Το να φοράτε αρωματικά έλαια που αντιπαθούν τα κουνούπια μπορεί να είναι ένας τρόπος να τα κρατήσετε μακριά από το δέρμα σας (και το αίμα σας). Ένα από τα πιο διάσημα αρώματα που αντιπαθούν τα κουνούπια είναι η σιτρονέλλα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες φυσικές μυρωδιές τις οποίες αποστρέφονται τα κουνούπια. 

 

Επειδή ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις αρωμάτων, πειραματιστείτε μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα απωθητικά κουνουπιών χρησιμοποιούν άλλα αρώματα για να καμουφλάρουν το άρωμα του σώματός σας. Δεδομένου ότι όλοι μυρίζουν ελαφρώς διαφορετικά, αυτό που λειτουργεί για εσάς μπορεί να μην λειτουργεί για τους φίλους ή την οικογένειά σας. Επιπλέον, ενώ πολλές από αυτές τις μυρωδιές και τα φυτά μπορεί να απωθούν τα κουνούπια, μερικά μπορεί να είναι δελεαστικά σε άλλα σφάλματα. Για παράδειγμα, τα κουνούπια φαίνεται να αντιπαθούν το βάλσαμο λεμονιού, ωστόσο οι πεταλούδες και οι μέλισσες φαίνεται να το λατρεύουν! Εάν βρίσκεστε σε μια περιοχή με πολλές μέλισσες, μπορεί να θέλετε να αποφύγετε το βάλσαμο λεμονιού.

 

 

Τα αποτελεσματικότερα φυσικά αιθέρια έλαια κατά των κουνουπιών

Τα καλύτερα φυσικά αιθέρια έλαια με εντομοαπωθητικές ιδιότητες είναι τα εξής:

 

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλλα

Η Citronella είναι ένα κοινό φυσικό και αποτελεσματικό αιθέριο έλαιο που δρα κατά των κουνουπιών. Το έλαιο Citronella λαμβάνεται από τα φύλλα και τους μίσχους διαφορετικών ειδών λεμονόχορτου. Το λάδι Citronella είναι αποτελεσματικό κατά των κουνουπιών και άλλων ιπτάμενων εντόμων. Φτιαγμένο από ένα μείγμα βοτάνων, είναι ένα συστατικό σε πολλά απωθητικά κουνουπιών. Όταν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο, τα κεριά citronella μπορούν να παρέχουν έως και 50 τοις εκατό επιπλέον προστασία.Εκτός από το ότι είναι απωθητικό για τα κουνούπια, μπορεί επίσης να απωθήσει άλλα παράσιτα όπως ψύλλους, ψείρες, μύγες, τσιμπούρια και άλλα, και θεωρείται ένα ήπιο και γενικά ασφαλές μέσο για να το κάνει.

 

Σύμφωνα με έρευνες η σύνθεση της σιτρονέλλας είναι σημαντική για το πόσο αποτελεσματική είναι. Όταν το προϊόν έχει διαμορφωθεί σωστά, είναι τόσο αποτελεσματικό ώστε μπορεί να σας προστατεύσει για έως και 2 ώρες. Εάν η φόρμουλα δεν είναι σωστή, η σιτρονέλλα μπορεί να εξατμιστεί γρήγορα και να σας αφήσει απροστάτευτους.

 

Αιθέριο έλαιο Ευκαλύπτου 

Το έλαιο ευκαλύπτου έχει ένα φρέσκο ​​και εσπεριδοειδές άρωμα που αγαπούν οι άνθρωποι, αλλά τα κουνούπια μισούν. Ως εκ τούτου, είναι ένα αποτελεσματικό απωθητικό για τα κουνούπια και μια τέλεια απάντηση στο ποιο είναι το καλύτερο αιθέριο έλαιο για την απώθηση των κουνουπιών.Σύμφωνα με μελέτες, ένα μείγμα 32% ελαίου ευκαλύπτου λεμονιού θα μπορούσε να παρέχει περισσότερο από 95% προστασία από τα κουνούπια για τρεις ώρες.

 

Αιθέριο έλαιο Μέντας

Η μέντα έχει οφέλη στην απώθηση των κουνουπιών καθώς το λάδι έχει ισχυρή απωθητική δράση κατά των ενήλικων κουνουπιών όταν εφαρμόζεται στο ανθρώπινο δέρμα. Όταν διαχέεται, το έλαιο μέντας μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει μακριά τα κουνούπια και να αποτρέψει τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Το αναζωογονητικό άρωμα της μέντας και η αίσθηση δροσιάς της μπορούν επίσης να ανακουφίσουν και να διευκολύνουν τον κνησμό από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Σύμφωνα με έρευνες το λάδι από το φυτό της μέντας μπορεί να απωθήσει αποτελεσματικά τα κουνούπια για 2 έως 3 ώρες.

 

Αιθέριο έλαιο Tea tree

Το έλαιο τειόδενδρου είναι γνωστό για τις αντισηπτικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Το έλαιο τεϊόδεντρου προέρχεται από τα φύλλα του τεϊόδεντρου. Το δυνατό και διακριτικό του άρωμα περιέχει τερπένια που απωθούν τα κουνούπια μακριά από το δέρμα. Μπορεί επίσης να καταπραΰνει τα τσιμπήματα που προκαλούν φαγούρα από κουνούπια και ζωύφια.

Αλλά οι μελέτες δείχνουν επίσης ότι το έλαιο τειόδενδρου μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό. Αυτό το λάδι μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα, αλλά μερικοί μπορεί να βρουν ότι στεγνώνει πάρα πολύ την πληγείσα περιοχή. Ό,τι κι αν επιλέξετε, ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες στην ετικέτα.

 

Aιθέριο έλαιο Λεβάντας

Το λάδι λεβάντας είναι γνωστό για την καταπραϋντική του δράση. Το έλαιο λεβάντας λαμβάνεται με απόσταξη από τα άνθη της λεβάντας. Έχει θετικά αποτελέσματα σύμφωνα με την αρωματοθεραπεία. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες βοηθούν στην πρόληψη και καταπραΰνει τα τσιμπήματα των εντόμων. Το ξεχωριστό άρωμα λεβάντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ναφθαλίνη για να κρατήσει μακριά τα κουνούπια και τα έντομα. Αυτές οι θεραπευτικές ιδιότητες της λεβάντας είναι κατάλληλες τόσο για την πρόληψη των κουνουπιών όσο και για καταπραϋντικά τσιμπήματα και τσιμπήματα εντόμων.

 

Η λεβάντα έχει αναλγητικές, αντιμυκητιακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την πρόληψη του τσιμπήματος των κουνουπιών, μπορεί να ηρεμήσει και να καταπραΰνει το δέρμα. Και τα κουνούπια μισούν τη μυρωδιά, επομένως μπορεί να αποτρέψει και μελλοντικά τσιμπήματα! Αυτό το αιθέριο έλαιο είναι ένα από τα πιο ευέλικτα, επομένως μπορείτε να βρείτε πολλές άλλες εφαρμογές για αυτό και στο σπίτι.

 

 

Bρες τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy αιθέρια έλαια με εντομοαπωθητικές ιδιότητες στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

 

 

Αιθέριο έλαιο Κέδρου

Ο κέδρος έχει φυσικές εντομοαπωθητικές ιδιότητες μέσα στο ίδιο το ξύλο και το παράγωγο λάδι. Για παράδειγμα, τοποθετούνται ντουλάπες κέδρου για να κρατούν τους σκώρους μακριά από τα ρούχα.

Το λάδι κέδρου χρησιμοποιείται ακόμη και σε φυσικές θεραπείες ψύλλων και κροτώνων για κατοικίδια. Τέλος, το λάδι κέδρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματικό απωθητικό για τα κουνούπια και μπορεί να κρατήσει μακριά άλλα ζωύφια, όπως μύγες, ασημόψαρα, μυρμήγκια, ακάρεα και ψείρες.

 

Αιθέριο έλαιο Δεντρολίβανο

Το έλαιο δεντρολίβανου , όπως και το έλαιο λεβάντας, μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικό στην απώθηση των κουνουπιών για μικρό χρονικό διάστημα. Αυτή η ισχυρή επιλογή απαιτεί ανάμειξη με λάδι μεταφοράς. Το δεντρολίβανο λαμβάνεται με απόσταξη με ατμό των ανθοφόρων κορυφών του φυτού. Χρησιμοποιείται ευρέως ως γαστρονομικό βότανο. Ωστόσο, το έλαιο δεντρολίβανου έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό. Το βότανο πρέπει να λαμβάνεται μόνο σε μικρές δόσεις. Οι ασθενείς με υψηλή αρτηριακή πίεση θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν τη λήψη δεντρολίβανου ως συμπλήρωμα.

 

Αιθέριο έλαιο Γεράνι

Το έλαιο γερανιού προέρχεται από την απόσταξη των λουλουδιών και των φύλλων του φυτού Pelargonium graveolens.Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία όπως τα φυτικά έλαια σιτρονέλλα, λεμονόχορτο και τριαντάφυλλο.Ως ιδιότητες έχει την εξισορρόπηση και μείωση του στρες,την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος, την ανάπλαση της επιδερμίδας.Τέλος, χρησιμοποιείται και ως φυσικό εντομοαπωθητικό για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια χωρίς χημικές ουσίες.

 

Κρατήστε αυτό το λάδι μακριά από τα μάτια σας και προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση του εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Το συγκεκριμένο έλαιο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των ματιών και του δέρματος.

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια για να διώξετε τα κουνούπια;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια για να απωθήσετε τα κουνούπια και να προστατέψετε την οικογένειά σας από αυτά τα παράσιτα.

 

Παρακάτω θα δείτε μερικές διαφορετικές μεθόδους που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας αυτό το καλοκαίρι:

 

 

Στο online φαρμακείο Dpharmacy θα βρεις τα καλύτερα αιθέρια έλαια κατά των κουνουπιών! 

 

 

Συσκευές αρωματοθεραπείας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια για να απωθήσετε τα κουνούπια χρησιμοποιώντας συσκευές αρωματοθεραπείας. Αυτή η μέθοδος είναι χρήσιμη για εσωτερικούς ή κλειστούς εξωτερικούς χώρους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα έντομα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε στη συσκευή αρωματοθεραπείας σας μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο, να το ενεργοποιήσετε και να περιμένετε να εξαφανιστούν ως δια μαγείας τα ενοχλητικά έντομα!

 

Σπρέι

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια για να απωθήσετε τα κουνούπια είναι να δημιουργήσετε το δικό σας σπρέι. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική για εξωτερικούς χώρους.

 

Απλώς γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό, προσθέστε μερικές σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο που απωθεί τα κουνούπια και άλλα έντομα και ψεκάστε το σε όλη την περιοχή που θέλετε.

 

Δερματική Χρήση

Εάν θέλετε το δέρμα σας να είναι μια αδιαπέραστη ασπίδα προστασίας από τα κουνούπια, μπορεί να θέλετε να εφαρμόσετε τοπικά αιθέρια έλαια. Ωστόσο, πριν το κάνετε αυτό, θα πρέπει να αραιώσετε το λάδι με ένα λάδι φορέα όπως το λάδι jojoba ή το λάδι καρύδας. Κατά την αραίωση, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή αναλογία αιθέριου ελαίου προς έλαιο φορέα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο σε 10ml έλαιο φορέα.

 

Μόλις το λάδι σας αραιωθεί με ασφάλεια, μπορείτε να το εφαρμόσετε στο δέρμα σας προσέχοντας πάντα να αποφύγετε τις ευαίσθητες περιοχές όπως τα μάτια, το στόμα, τα αυτιά κ.λπ.

  

 

Πιθανοί κίνδυνοι από τη χρήση αιθέριων ελαίων

Τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούνται απευθείας σε ευαίσθητες περιοχές του δέρματος όπως μάτια ή στόμα.Πάντα αραιώνονται σε λάδι φορέα , όπως το αμυγδαλέλαιο . Η συνταγή είναι συνήθως 3 έως 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε 10ml ελαίου φορέα.

 

Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε σε μια περιοχή όπου τα κουνούπια είναι γνωστό ότι μεταφέρουν ασθένειες όπως η ελονοσία, ο κίτρινος πυρετός ή ο ιός Ζίκα, οι γιατροί συμβουλεύουν να χρησιμοποιήσετε ένα χημικό απωθητικό για τα κουνούπια για να μειώσετε τις πιθανότητες να προσβληθείτε από μια επικίνδυνη ασθένεια.

 

Είναι επίσης πιθανό να έχετε αλλεργική αντίδραση στα ενεργά συστατικά των αιθέριων ελαίων. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε νέο προϊόν, δοκιμάστε το προϊόν σε ένα μικρό τμήμα του δέρματός σας και περιμένετε μία ή δύο ώρες για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα εμφανιστούν τυχόν παρενέργειες,όπως κνησμός ή εγκαυμα.

 

 

← Previous Next →