facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Τips για τέλειο ξύρισμα

featured_image

Στο παρόν άρθρο θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πώς θα πετύχεις το τέλειο ξύρισμα, ποια είναι η σωστή τεχνική. ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιείς, πώς θα αποφύγεις τους ερεθισμούς και τα κοψίματα!

Στο παρόν άρθρο θα βρεις όλες τις βασικές συμβουλές για το πώς θα πετύχεις το τέλειο ξύρισμα, ποια είναι η σωστή τεχνική. Ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιείς, πώς θα αποφύγεις τους ερεθισμούς και τα κοψίματα! Ανακάλυψε τώρα μερικά χρήσιμα Τips για τέλειο ξύρισμα.

 

 

Το ξύρισμα αποτελεί πολύ βασικό παράγοντα στην ανδρική περιποίηση. Ακόμα κι αν ξυρίζεσαι μόνος σου εδώ και χρόνια, είναι σίγουρο πως δεν το κάνεις απόλυτα σωστά. Στο παρόν άρθρο θα βρεις πολύτιμες συμβουλές για το τέλειο ξύρισμα, πώς να διαλέγεις τζελ έναντι κρεμών και πότε να χρησιμοποιείς aftershave.

Εάν πάλι δεν ξυρίζεσαι ,θα βρεις έξυπνα tips για την περιποίηση της γενειάδας σου με κομψότητα και στυλ!

 

Στο online φαρμακείο Dpharmacy θα βρεις τα καλύτερα προϊόντα για το ξύρισμα στις καλύτερες τιμές!

 

Περιεχόμενα

 

 

Τι πρέπει να προσέξεις για το τέλειο ξύρισμα

 

1.Eνυδάτωση

Εφόσον διατηρείς το δέρμα ενυδατωμένο μπορείς να ξυρίζεσαι σε καθημερινή βάση. Το ξύρισμα άλλωστε κάνει απολέπιση στο δέρμα και το διατηρεί πραγματικά πιο φρέσκο. Με κάθε ξύρισμα, αφαιρείς ένα στρώμα νεκρών κυττάρων του δέρματος - αυτά που συσσωρεύονται πιο γρήγορα με την ηλικία και κάνουν το δέρμα να φαίνεται ωχρό. Αλλά αν το δέρμα αρχίζει να φαίνεται κόκκινο ή ερεθισμένο, καλύτερα να αφήσεις το ξυραφάκι για μια ή δύο μέρες. Επίσης αν παρατηρήσεις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, αυτό που οι δερματολόγοι ονομάζουν ψευδοθυλακίτιδα, ξύρισε προς την κατεύθυνση που μεγαλώνουν οι τρίχες για να αποφύγεις περαιτέρω ερεθισμούς.

 

2.Η λεπίδα

Το πιο σημαντικό στο ξύρισμα είναι να επιλέξεις το σωστό ξυραφάκι. Οι λεπίδες είναι αυτές που σου εξασφαλίζουν το τέλειο ξύρισμα για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στον αριθμό αλλά και στο σχήμα των λεπίδων. Μια γωνιακή λεπίδα διευκολύνει την κάλυψη όλων των καμπυλών του προσώπου σας και οι πρόσθετες λεπίδες πιάνουν τις μικροσκοπικές τρίχες. Επιπλέον, τα ξυραφάκια με πολλές λεπίδες είναι πιο εύχρηστα γιατί προκαλούν λιγότερα κοψίματα. Για ευαίσθητο δέρμα, δοκίμασε ένα ηλεκτρικό ξυράφι. Δεν ξυρίζεται τόσο κοντά, αλλά είναι λιγότερο ερεθιστικό για το δέρμα.

 

 

Βρες τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα αξεσουάρ ξυρίσματος!

 

 

3.Η σωστή προετοιμασία

Μια ποιοτική κρέμα ή τζελ ξυρίσματος είναι το κλειδί για ένα απαλό ξύρισμα. Xρησιμοποίησε αφρό ξυρίσματος για απαλό και ενυδατωμένο δέρμα ενώ το σαπούνι περισσότερο θα το στεγνώσει. Παράλειψε τα προϊόντα με βάση το αλκοόλ, τα οποία ξηραίνουν το δέρμα και αναζήτησε ενυδατικά συστατικά, όπως η γλυκερίνη. Το χαμομήλι και η αλόη είναι επίσης φυσικά αντιφλεγμονώδη που ηρεμούν και ενυδατώνουν το δέρμα. Ψάξε επίσης για φυτικά προϊόντα που περιέχουν εκχυλίσματα από πράσινο τσάι, καλέντουλα και νυχτολούλουδο – όλα βοηθούν στην ανακούφιση από μικροκοψίματα και καταπολεμούν το κάψιμο από το ξυράφι, τον ερεθισμό και τον κνησμό.

 

Η επιλογή του κατάλληλου προϊόντος για τον τύπο του δέρματός σου εξασφαλίζει το πόσο απαλό θα είναι το δέρμα σου ,χωρίς ερυθρότητα και ερεθισμούς.

  • Οι άνδρες με ευαίσθητο ή ξηρό δέρμα πρέπει να επιλέγουν τζελ ξυρίσματος, που είναι πιο ενυδατικά από τις κρέμες.
  • Οι τύποι με λιπαρό δέρμα καλό είναι να προτιμούν τους αφρούς ξυρίσματος - ο πλούσιος αφρός τους σε σχέση με τα τζελ προστατεύει το δέρμα και επιτρέπει στις λεπίδες να πλησιάσουν πιο κοντά στο δέρμα.
  • Οι τύποι με κανονικό δέρμα μπορούν να χρησιμοποιούν είτε τζελ είτε αφρούς στο ξύρισμα. Απλώς αναζητήστε αυτά τα ενυδατικά συστατικά.

 

 

4.Η τεχνική

Το ξύρισμα μετά από ένα ζεστό ντους είναι το καλύτερο, καθώς ο ατμός ανοίγει τους πόρους και μαλακώνει τις χοντρές τρίχες, δύο πράγματα που συντελούν στο απαλό ξύρισμα. Χρησιμοποίησε ζεστό έως καυτό νερό για να δημιουργήσεις αφρό στην κρέμα ή το τζελ ξυρίσματός σου.

Στη συνέχεια με ομοιόμορφες κινήσεις μετακίνησε το ξυράφι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών για  να αποφύγεις τυχόν εγκαύματα ή κοψίματα από το ξυραφάκι καθώς και τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα. Αν πάλι επιθυμείς ένα πολύ σχολαστικό ξύρισμα, κάνε ξανά αφρό στο πρόσωπό σου και ξύρισε απαλά αντίθετα από τη φορά της τρίχας.

Μην ξεχνάς να κινείσαι πάντα αργά και σταθερά για να αποφύγεις κοψίματα!

 

 

Βρες τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τις καλύτερες ξυριστικές μηχανές και ξυραφάκια για το τέλειο ξύρισμα! 

 

 

5.Το aftershave

Για να διατηρήσεις αυτήν την απαλότητα μετά το ξύρισμα, συνέχισε την περιποίηση με ένα ενυδατικό aftershave. Για να μειώσεις την ερυθρότητα και τον ερεθισμό, επίλεξε κάποιο που περιέχει αλόη. Εφάρμοσε το προϊόν όταν το δέρμα είναι ακόμα υγρό ώστε να κλειδώνει την υγρασία. Εάν παρατηρήσεις ερεθισμό, χρησιμοποιήστε μια κρέμα υδροκορτιζόνης χωρίς ιατρική συνταγή. Είναι ασφαλές για χρήση στο πρόσωπό και μειώνει τη φλεγμονή που προκαλεί ερυθρότητα.

 

6.Ο καθαρισμός

Η επαναχρησιμοποίηση των λεπίδων πάρα πολλές φορές δίνει χρόνο στα βακτήρια και τη μούχλα για να αναπτυχθούν και μπορεί να καταλήξετε με σταφυλόκοκκο, στρεπτόκοκκο ή μυκητιασικές λοιμώξεις στα εργαλεία περιποίησης σας. Αντικαταστήστε τις λεπίδες ξυραφιών μιας χρήσης κάθε εβδομάδα και καθαρίστε τις ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές με οινόπνευμα μετά από κάθε χρήση.

 

 

Συμβουλές για περιποίησης της γενειάδας 

Για εσάς πάλι που προτιμάτε τα γένια υπάρχουν επίσης ειδικά tips για να έχετε πάντα μια υγιή και περιποιημένη γενειάδα!

 

1.Επίλεξε τα κατάλληλα εργαλεία φροντίδας γενειάδας

Ακριβώς όπως επιλέγεις ειδικά προϊόντα για το δέρμα και τα μαλλιά, θα πρέπει να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία για τη φροντίδα της γενειάδας σου. Θα χρειαστεί να επενδύσεις στα εξής:

 

  • Καθαριστικό ή σαμπουάν δέρματος προσαρμοσμένο στον τύπο του δέρματός σου
  • Καθαρή, στεγνή πετσέτα
  • Scrub απολέπισης
  • Ενυδατική κρέμα που περιέχει SPF (ενώ τα γένια σας μεγαλώνουν)
  • Ενυδατική κρέμα χωρίς SPF (αφού τα γένια σας έχουν μεγαλώσει)
  • Conditioner, λάδι ή ενυδατική κρέμα γενειάδας, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου
  • Χτένι γενειάδας και βούρτσα γενειάδας.

 

 

Ανακάλυψε στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα προϊόντα για την περιποίηση της γενειάδας σου!

 

 

2.Πλύνε συχνά τα γένια

Ένα απαλό καθαριστικό λειτουργεί καλά για τα γένια σoυ καθώς και για το δέρμα σου. Εάν χρειάζεται να αντιμετωπίσεις την πιτυρίδα, καλό θα ήταν  να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό σαμπουάν. Είναι σημαντικό να πλένεις καθημερινά το πρόσωπο και τα γένια σου για να αφαιρέσεις μικρόβια, λιπαρότητα και νεκρά κύτταρα.

 

Για να πλύνεις ή να καθαρίσεις τη γενειάδα σου, χρησιμοποίησε ιδανικά χλιαρό νερό για καλύτερα αποτελέσματα. Εφάρμοσε το προϊόν καθαρισμού σου και κάνε μασάζ στα γένια. Φροντίστε να ξεπλύνεις καλά τα γένια για να αφαιρέσεις όλα τα υπολείμματα σαμπουάν ή άλλων καθαριστικών.

 

3.Επίλεξε το σωστό καθαριστικό για τα γένια

Επίλεξε το καθαριστικό για τα γένια σου ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου. Η φροντίδα των γενειάδων ξεκινά με τα σωστά προϊόντα. Εάν έχεις λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα, αναζήτησε ένα καθαριστικό προσώπου με ενεργό συστατικό σαλικυλικό οξύ ή γλυκολικό οξύ. Επίσης, βεβαιώσου ότι η ετικέτα αναφέρει noncomedogenic, που σημαίνει ότι το προϊόν δεν θα φράξει τους πόρους σας.‌

 

Εάν έχεις κανονικό δέρμα, θα πρέπει επίσης να επιλέξεις ένα μη φαγεσωρογόνο καθαριστικό. Μπορείς να χρησιμοποίησεις ενεργά συστατικά που αντιμετωπίζουν ή προλαμβάνουν την ακμή εάν αντιμετωπίζεις συγκεκριμένα προβλήματα με το δέρμα σου.

 

Για ξηρό δέρμα, βρες ένα ενυδατικό καθαριστικό απαλλαγμένο από αρώματα που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σου. Αυτό είναι επίσης σημαντικό εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα. Επίλεξε προϊόντα "χωρίς σαπούνι" και "χωρίς άρωμα" για να αποφύγεις τον ερεθισμό του δέρματος.

 

4.Ενυδάτωσε τα γένια σου

Επίλεξε μια ενυδατική κρέμα για τα γένια τη γενειάδα σου όπως ακριβώς θα έκανες με ένα σαμπουάν ή καθαριστικό: Εάν έχεις δέρμα με τάση για ακμή, ένα μαλακτικό για τα γένια μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα. Για κανονικό ή ξηρό δέρμα, δοκίμασε ένα λάδι για γένια. Για ευαίσθητο δέρμα, χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα.

 

Για καλύτερα αποτελέσματα, εφάρμοσε την ενυδατική σου κρέμα αμέσως αφού πλύνεις τα γένια σου και στέγνωσε απαλά το πρόσωπό σου με μια πετσέτα. Το δέρμα και τα γένια πρέπει να είναι ακόμα υγρά όταν βάζεις ενυδατική κρέμα. Χρησιμοποίησε το προϊόν με φειδώ για να αποφύγεις τη συσσώρευση ή την εμφάνιση λιπαρότητας.

 

7.Περιποιήσου τα γένια σου

Βούρτσισε ή χτένισε τα γένια σου κάθε μέρα για να αποφύγεις κόμπους και μπερδέματα. Κόψε τις τρίχες όσο χρειάζεται για να πετύχεις το επιθυμητό στυλ. Χρησιμοποίησε ηλεκτρικό τρίμερ αντί για χειροκίνητο ξυράφι εάν αντιμετωπίζεις προβλήματα με ερεθισμό του δέρματος.

 

 

Στο online φαρμακείο Dpharmacy θα βρεις τα καλύτερα προϊόντα για το ξύρισμα και την περιποίηση της γενειάδας σου!

 


 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας [1]

← Previous Next →