facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Στρώμα Βελονισμού γιατί το χρειάζεσαι και πως θα σε βοηθήσει

featured_image

Γιατί χρειάζεσαι ένα Στρώμα Βελονισμού;  Πώς θα σε βοηθήσει ένα ποιοτικό στρώμα βελονισμού; Στο παρόν άρθρο θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για

Γιατί χρειάζεσαι ένα Στρώμα Βελονισμού;  Πώς θα σε βοηθήσει ένα ποιοτικό στρώμα βελονισμού; Στο παρόν άρθρο θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για τον βελονισμό, τα οφέλη του και πώς η χρήση ενός στρώματος βελονισμού θα ωφελήσει το σώμα σου. 

 

Περιεχόμενα: 

 

 

Ανακάλυψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα στρώματα βελονισμού!

 

Τι είναι ο βελονισμός και ποια τα είδη του

Ο βελονισμός ή Acupuncture αποτελεί μια εναλλακτική μορφή θεραπείας που έγινε ευρέως γνωστή τα τελευταία χρόνια, έχει τις ρίζες της στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματική έναντι πολλών παθήσεων και ασθενειών.

 

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική εξηγεί ότι η υγεία είναι το αποτέλεσμα μιας αρμονικής ισορροπίας των συμπληρωματικών άκρων του «γιν» και του «γιανγκ» της ζωτικής δύναμης που είναι γνωστή ως Qi ή «τσι».  Η ασθένεια θεωρείται ότι είναι συνέπεια μιας ανισορροπίας αυτών των δυνάμεων.

 

Το Qi θεωρείται ότι ρέει μέσα από μεσημβρινούς,ομάδες νευρώνων δηλαδή, ή ενεργειακά μονοπάτια, στο ανθρώπινο σώμα. Αυτοί οι μεσημβρινοί και οι ενεργειακές ροές είναι προσβάσιμες μέσω 350 σημείων βελονισμού στο σώμα.

Η εισαγωγή βελόνων σε αυτά τα σημεία με κατάλληλους συνδυασμούς επαναφέρει τη ροή ενέργειας στη σωστή ισορροπία.

 

Ο βελονισμός ή Αcupuncture περιλαμβάνει την εισαγωγή λεπτών, αποστειρωμένων βελόνων σε διαφορετικά σημεία του σώματος από εξουσιοδοτημένους, εκπαιδευμένους επαγγελματίες. Παραδοσιακά, ο βελονισμός προσπαθεί να διεγείρει τους μεσημβρινούς στο σώμα, ώστε να μπορέσει να ισορροπήσει.

Οι βελόνες εισάγονται σε διάφορα σημεία σε όλο το σώμα - οι επαγγελματίες πιστεύουν ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.000 από αυτά - τα οποία συνδέονται με τους μεσημβρινούς.

Ακόμα,αποκαθιστά την ικανότητα του σώματος να μεταδίδει μηνύματα,σύμφωνα με τους ειδικούς και πιστεύεται ότι το σώμα έχει έναν έμφυτο μηχανισμό που του επιτρέπει να ισορροπεί και να αυτοθεραπεύεται, ωστόσο τραυματισμοί, ασθένειες, στρες και επιλογές τρόπου ζωής μπορούν να δημιουργήσουν μπλοκ και ανισορροπίες.

 

Ο βελονισμός ή Acupuncture φαίνεται να είναι αποτελεσματικός έναντι πολλών παθήσεων και ασθενειών,μεταξύ άλλων:

  • πόνος στη μέση
  • πονόλαιμος
  • οστεοαρθρίτιδα
  • πόνος στο γόνατο
  • πονοκέφαλο και ημικρανία

 

Για όσους φοβούνται τις βελόνες ή δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται κάποιον επαγγελματία υπάρχει το εναλλακτικό ,αλλά εξίσου αποτελεσματικό, είδος βελονισμού, γνωστό ως Acupressure.

 

Πρόκειται για ένα παρόμοιο εργαλείο παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής αλλά είναι μη επεμβατικό. Το Acupressure είναι μια θεραπεία χωρίς βελόνες που περιλαμβάνει αποκλειστικά την άσκηση πίεσης στο δέρμα,κάνοντας παράλληλα μασάζ.

 

Kι αυτό το είδος βελονισμού περιλαμβάνει τη διέγερση σημείων πίεσης κοντά στους μεσημβρινούς ή τις ενεργειακές γραμμές του σώματος για να επιτρέψει στο chi (Qi) ή ενέργεια, να ρέει ελεύθερα.

 

Το πιο συναρπαστικό με την τεχνική Acupressure είναι ότι είναι μια φθηνή, ασφαλής και απλή μορφή αυτοφροντίδας και αυτοθεραπείας.Λαμβάνει χώρα στο σπίτι σας με μόνη απαραίτητη προϋπόθεση ένα στρώμα βελονισμού.

 

Δείτε παρακάτω τί είναι το στρώμα βελονισμού,πώς χρησιμοποιείται και ποια είναι τα οφέλη για την υγεία.

 

Τι είναι το στρώμα βελονισμού ή Acupressure mat;

Τα στρώματα βελονισμού ή Acupressure mat έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν παρόμοια αποτελέσματα με το μασάζ βελονισμού-Acupuncture.Τα στρώματα βελονισμού και μασάζ περιέχουν αρκετές εκατοντάδες πλαστικά άκρα που ασκούν πίεση σε πολλά σημεία βελονισμού-νευρώνες στην πλάτη.

 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα στρώμα μασάζ Yoga πίεσης με ακίδες.Η θεραπεία με στρώμα βελονισμού είναι παρόμοια με τον παραδοσιακό βελονισμό,την τεχνική Acupuncture αλλά τα στρώματα δεν περιέχουν βελόνες ούτε τρυπούν το δέρμα.Υπάρχουν επίσης μαξιλάρια βελονισμού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο λαιμό, το κεφάλι, τα χέρια ή τα πόδια.

 

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν επί του παρόντος στρώματα βελονισμού για να ανακουφίσουν τον πόνο στην πλάτη και τους πονοκεφάλους.

 

Οφέλη Χρήσης στρώματος Βελονισμού

Οι κατασκευαστές στρωμάτων βελονισμού και μασάζ ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα τους μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση για:

 

  • πονοκέφαλο
  • πονόλαιμο
  • πόνο στην πλάτη
  • δύσκαμπτους, πονεμένους μύες
  • άγχος και ένταση
  • αϋπνία
  • άλλους τύπους σωματικού πόνου

 

 

Βρες τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy στρώματα βελονισμού στις καλύτερες τιμές! 

 

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε το στρώμα βελονισμού;

Το στρώμα βελονισμού χρειάζεται λίγη εξοικείωση πριν αρχίσει να χρησιμοποιείται τακτικά. Οι εξοχές είναι αιχμηρές και μπορεί να προκαλέσουν ενόχληση ή πόνο για αρκετά λεπτά, προτού αρχίσει να ζεσταίνεται το σώμα.

 

Για να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε το χαλάκι κάθε μέρα για 10 έως 20 λεπτά τη φορά. Θυμηθείτε να αναπνέετε σωστά και εξασκηθείτε συνειδητά χαλαρώνοντας το σώμα σας.

 

Επιλέξτε την κατάλληλη επιφάνεια για να το βάλετε. Οι αρχάριοι χρησιμοποιούν συχνά το στρώμα Acupuncture απλωμένο σε ένα κρεβάτι ή καναπέ. Οι μεσαίοι και έμπειροι χρήστες μπορείτε να μετακινήσετε τα χαλάκια βελονισμού σας στο πάτωμα.

 

Δοκιμάστε να καθίσετε πάνω του. Μπορείτε επίσης να καθίσετε πάνω ή ενάντια στο στρώμα σε μια καρέκλα, έτσι ώστε η ουρά και η πλάτη σας να έχουν άμεση επαφή.

 

Ξεκινήστε με ένα στρώμα ανάμεσα σε εσάς και το χαλί βελονισμού. Φορώντας ένα ελαφρύ πουκάμισο ή τοποθετώντας ένα λεπτό ύφασμα πάνω από τις αιχμές μπορεί να σας βοηθήσει να εγκλιματιστείτε στην αίσθηση του Acupuncture mat. Οι χρήστες αναφέρουν ότι έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα όταν το χαλί βελονισμού έρχεται σε επαφή με το γυμνό δέρμα τους, αλλά δεν αισθάνονται την ανάγκη να βγάλουν αμέσως το πουκάμισο.

 

Ξαπλώστε αργά. Ξαπλώστε με το βάρος σας ομοιόμορφα κατανεμημένο στο στρώμα Acupuncture. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τραυματισμούς.

 

Επανατοποθετήστε τον εαυτό σας προσεκτικά. Μην ταράζεστε και μην κινείστε πάνω στο στρώμα βελονισμού-μασάζ, καθώς μπορεί πιο εύκολα να τρυπήσετε ή να ξύσετε το δέρμα σας με αυτόν τον τρόπο.

 

Χρησιμοποιήστε με συνέπεια. Τα στρώματα βελονισμού χρειάζεται να τα συνηθίσουμε, αλλά πραγματικά φαίνεται να λειτουργούν για πολλούς ανθρώπους. Εάν αυτό το προϊόν σας αρέσει, μείνετε με αυτό και δώστε του χρόνο να δουλέψει.

 

 

Τι να προσέξετε στη χρήση ενός στρώματος βελονισμού;

  • Τα στρώματα βελονισμού αποτελούν μια εναλλακτική θεραπεία μασάζ που λαμβάνει κανείς από το σπίτι,ωστόσο απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή τραυματισμών.
  • Οι αιχμές του στρώματος μπορούν να τρυπήσουν το δέρμα, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται λανθασμένα. Για να αποφύγετε πληγές ή μολύνσεις, μην χρησιμοποιείτε acupressure mat εάν έχετε λεπτό δέρμα, διαβήτη ή κακή κυκλοφορία.
  • Εάν έχετε υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση, μιλήστε με το γιατρό σας πριν τα χρησιμοποιήσετε.
  • Τα στρώματα βελονισμού δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αντί για ιατρικές θεραπείες ή συνταγογραφούμενα φάρμακα.

 

 

 

Απόκτησε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα Υoga Στρώματα Γυμναστικής! 

 

 

Οφέλη των στρωμάτων βελονισμού

Δεν υπάρχει μεγάλος όγκος έρευνας για τα στρώματα βελονισμού, αν και ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι είναι ευεργετικά για τη μείωση του πόνου. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία έδειξε ότι ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από πονοκεφάλους και ημικρανίες.

 

Οι χρήστες των Acupressure mat ανέφεραν ότι βρήκαν ανακούφιση για τις ακόλουθες καταστάσεις:

  • πονοκέφαλος, ο οποίος πιστεύεται ότι ανακουφίζεται αν στέκεστε στο στρώμα με τα δύο πόδια ομοιόμορφα τοποθετημένα.
  • πονόλαιμος
  • οσφυαλγία
  • ισχιαλγία στην πλάτη και στο πόδι
  • σφιχτοί ή δύσκαμπτοι μύες της πλάτης
  • άγχος και ένταση
  • πόνος ινομυαλγίας
  • αϋπνία

 

Ακόμα, τα χαλιά βελονισμού-μασάζ σύμφωνα με έρευνες δρουν καταλυτικά με τους παρακάτω τρόπους: 

 

1)Ανακουφίζουν φυσικά από τον πόνο 

Ένα από τα βασικά οφέλη του Acupressure, είναι ότι είναι μια φυσική μορφή ανακούφισης από τον πόνο!Μια σημαντική συστηματική ανασκόπηση το 2014, εξέτασε την έρευνα γύρω από το βελονισμό και τον πόνο.Τα ευρήματα ήταν συντριπτικά θετικά και έδειξαν ότι ο βελονισμός ήταν αποτελεσματικός για μια ποικιλία διαφορετικών τύπων πόνου.Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να εξετάσουν τη χρήση του Acupuncture-βελονισμού ως συμπληρωματική θεραπεία για τη διαχείριση του πόνου που σχετίζεται με πολλές παθήσεις όπως η ημικρανία, προβλήματα στην πλάτη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

 

2) Μειώνουν την αρτηριακή πίεση

Έχουν διεξαχθεί κλινικές δοκιμές, εξετάζοντας την επίδραση του βελονισμού σε ασθενείς με υπέρταση. Αυτές οι δοκιμές διαπίστωσαν ότι ο βελονισμός μείωσε την αρτηριακή πίεση στους ασθενείς για τουλάχιστον 30 λεπτά. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να διαπιστωθεί ο βαθμός στον οποίο ο βελονισμός μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση σε μακροπρόθεσμη βάση, ωστόσο το έργο απέδειξε ότι είναι αποτελεσματικό ως βραχυπρόθεσμη λύση με τη σύσταση της ασφαλούς χρήσης του στρώματος βελονισμού στο σπίτι, 5-7 φορές την εβδομάδα για 20 - 30 λεπτά κάθε φορά.

 

3) Απελευθερώνουν ενδομορφίνες

Πολλοί επαγγελματίες υγείας συνιστούν βελονισμό στους πελάτες τους, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι το Acupuncture απελευθερώνει ενδορφίνες.Οι ενδορφίνες λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο με τα οπιοειδή. Συχνά αναφέρονται ως «φυσικά παυσίπονα του σώματος», βοηθούν στη μείωση του πόνου και προκαλούν ένα αίσθημα ευφορίας.Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2017 έδειξε ότι ο βελονισμός μπορεί να διεγείρει την παραγωγή ενδορφινών, οι οποίες βοηθούν στο να μπλοκάρουν τα σήματα πόνου που φτάνουν στον εγκέφαλο!

 

4) Είναι χρήσιμα για αθλητικούς τραυματισμούς

Έχουν διεξαχθεί μελέτες σε σχέση με όσους υποφέρουν από αθλητικούς τραυματισμούς και διαπιστώθηκε ότι ο βελονισμός μείωσε τα ποσοστά πόνου σε αθλητές με οξύ τραυματισμό αλλά όχι τα επίπεδα άγχους.Το συμπέρασμα της μελέτης ήταν ότι ο βελονισμός θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικός σε ένα αθλητικό περιβάλλον, ειδικά εάν υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρική και ψυχική φροντίδα υγείας. Οι θεραπείες με βελονισμό έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική ευεξία.

 

5)Βοηθούν σε άλλες σοβαρές καταστάσεις υγείας

Η χρήση ενός στρώματος βελονισμού έχει αποδειχθεί ότι παρέχει ανακούφιση από μια σειρά σοβαρών καταστάσεων!Μια μελέτη που διεξήχθη στη Γερμανία το 2012 και αφορά στο Acupuncture εξέτασε συγκεκριμένα τον αντίκτυπο των στρωμάτων βελονισμού σε όσους υποφέρουν από χρόνιο πόνο στον αυχένα και στη μέση.Έδειξε ότι ο πόνος ανακουφίστηκε και στις δύο περιοχές. Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης την επίδραση που μπορεί να έχει το χαλί βελονισμού στον τρόπο με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται τον πόνο.

Ένα έργο που διεξήχθη το 2018 με ενδιαφέροντα τρόπο, δείχνει τον αντίκτυπο που είχε ο βελονισμός στον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι περίπου 30 λεπτά μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός ρυθμός βρέθηκαν σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.

 

6)Προσφέρουν μυική χαλάρωση

Οι χρήστες των acupressure mats ανέφεραν ότι έχουν πιο χαλαρούς μύες μετά την τακτική χρήση του στρώματος βελονισμού τους.Όσοι έπασχαν από πόνους στον αυχένα και την πλάτη ανέφεραν ότι οι μύες τους ένιωθαν ιδιαίτερα χαλαροί μετά τις συνεδρίες.Αυτήν τη στιγμή εξελίσσεται έρευνα για να το υποστηρίξει επιστημονικά, ωστόσο, οι κριτικές πολλών χρηστών των στρωμάτων βελονισμού και μασάζ συνάδουν ως προς τη μυική χαλάρωση. 

 

7) Βελτιώνουν τον ύπνο

Ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από αϋπνία έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά η έρευνα δείχνει ότι ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει!Μια μελέτη το 2015 εξέτασε τον ύπνο των γυναικών στην εμμηνόπαυση και διαπίστωσε ότι ο ύπνος βελτιώθηκε σημαντικά μετά από θεραπείες βελονισμού.

Μια άλλη πιο πρόσφατη μελέτη επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στο βελονισμό για συμπτώματα αϋπνίας. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη εξασκήθηκαν στο να χορηγούν βελονισμό και στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν και τους ζητήθηκε να κρατούν ένα ημερολόγιο για να καταγράφουν την ποιότητα του ύπνου τους κάθε βράδυ.Διαπίστωσε ότι εάν έδειχνε στα άτομα πώς να εφαρμόζουν τη θεραπεία τακτικά, αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της αϋπνίας.

Πρόσθετη έρευνα από την αξιόπιστη πηγή του 2015 επισημαίνει τη σύνδεση μεταξύ της θεραπείας Acupuncture και της αύξησης των ποιοτικών ωρών ύπνου για ηλικιωμένους με νόσο του Αλτσχάιμερ. Ωστόσο, αυτή η μελέτη είχε επίσης μικρό μέγεθος δείγματος.

 

8) Βελτιώνουν την πέψη

Μπορεί να φαίνεται απίθανο όφελος, αλλά η θεραπεία με βελονισμό ωφελεί όσους υποφέρουν από προβλήματα πέψης.Μια ερευνητική μελέτη του 2015 εξέτασε τον περινεϊκό αυτοβελονισμό που βοήθησε στην κίνηση της λειτουργίας του εντέρου και γενικά βρέθηκε ότι βελτιώνει την ευημερία και την ποιότητα ζωής όσων υποφέρουν από δυσκοιλιότητα.

Δεν είναι σίγουρο ότι ένα στρώμα βελονισμού έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτό, αλλά υπάρχουν τρόποι για τη διαχείριση της πίεσης με το χέρι, χωρίς στρώμα,ενός είδους μασάζ δηλαδή.Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε το βελονισμό με αυτόν τον τρόπο.

 

9) Αυξάνουν τη ροή της ενέργειας

Ο βελονισμός έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην κούραση και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας στο σώμα.

Μια μελέτη στο Chang Gung Memorial Hospital της Ταϊβάν επικεντρώθηκε σε ασθενείς που πάσχουν από ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα, τον πιο κοινό τύπο καρκίνου του ήπατος.Τα ευρήματα απέδειξαν ότι ο βελονισμός μπορεί να βελτιώσει την κόπωση και προτάθηκε η δημιουργία εκπαιδευτικών οδηγών για να βοηθήσουν τους ασθενείς να επωφεληθούν από τη θεραπεία.

Για άλλους με μείωση της ενέργειάς τους αλλά όχι σε βαθμό κόπωσης, ο βελονισμός έχει αναφερθεί ότι βελτιώνει σημαντικά τη ροή ενέργειας στο σώμα, εντός 30 λεπτών από τη θεραπεία.

 

10) Βελτιώνουν την ψυχική υγεία

Μέσα από μια μεγάλη μελέτη το 2015 διαπιστώθηκε ότι η κατάθλιψη, το άγχος και το στρες μπορούν να επηρεαστούν θετικά από το βελονισμό.Στους συμμετέχοντες δόθηκε θεραπεία τρεις φορές την εβδομάδα για τέσσερις εβδομάδες και τα αποτελέσματα ήταν όλα θετικά.

Βρέθηκε ότι το Acupuncture μειώνει σημαντικά την κατάθλιψη, το στρες και το άγχος, σε αυτή την περίπτωση για ασθενείς με νεφρική νόσο τελικού σταδίου που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

 

 

 

Ανακάλυψε τώρα στο Online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα προϊόντα για άθληση και ευεξία! 

 

  

11) Στρώμα βελονισμού για ναυτία και έμετο

Οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία μπορεί να ωφεληθούν από τη χρήση του βελονισμού για τη θεραπεία του εμέτου και της ναυτίας.

Τα άτομα που δεν βρίσκουν ανακούφιση από τον πόνο από το βελονισμό ή άλλες εναλλακτικές θεραπείες θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με το γιατρό τους για να συζητήσουν άλλες επιλογές.

Μια ανασκόπηση του 2019 και ανάλυση έρευνας βρήκε μια σχέση μεταξύ του βελονισμού και των χαμηλότερων επιπέδων πόνου σε άτομα με καρκίνο, σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου. Ωστόσο, οι ερευνητές σημειώνουν ότι υπάρχει ανάγκη για πρόσθετες μελέτες για να επιβεβαιωθεί κατά πόσο έχει όντως αποτελέσματα η τεχνική Acupuncture.Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ναυτίας και του εμέτου σε άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.

 

12) Ανακουφίζουν από πόνους στον αυχένα και τη μέση

Σε μια μελέτη του 2012, οι ερευνητές εξέτασαν την αποτελεσματικότητα των acupressure mats σε άτομα με πόνο στον αυχένα και στη μέση. Συνολικά 82 άτομα συμμετείχαν στη μελέτη. Όσοι χρησιμοποίησαν στρώματα μασάζ-βελονισμού κατέγραψαν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά πόνου από εκείνους της ομάδας ελέγχου. 

 

13) Ανακουφίζουν από τον πόνο της περιόδου

Μια μελέτη του 2011 στο Ιράν, στην οποία συμμετείχαν 72 μαθητές, διαπίστωσε ότι ο βελονισμός βοήθησε στη μείωση του πόνου που σχετίζεται με την έμμηνο ρύση. Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ότι η χρήση ιβουπροφαίνης μειώθηκε σε όσους χρησιμοποιούσαν βελονισμό για τη θεραπεία του πόνου της περιόδου και άλλων συμπτωμάτων της περιόδου.

 

Είναι αποτελεσματικά τα στρώματα βελονισμού;

Τα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των στρωμάτων βελονισμού είναι περιορισμένα.Οι μελέτες που υπάρχουν έχουν μικρό αριθμό δειγμάτων και οι περισσότεροι ισχυρισμοί σχετικά με τα acupressure mats βασίζονται σε ανέκδοτα στοιχεία.

Παρόλο που υπάρχει μικρή έρευνα για τα οφέλη των στρωμάτων βελονισμού,δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένα φθηνό, ασφαλές και εύχρηστο εργαλείο.Τα άτομα που φοβούνται τις βελόνες μπορεί να προτιμούν τη θεραπεία με το στρώμα βελονισμού από τις βελόνες της τεχνικής Acupuncture καθώς παραπέμπει αρκετά στο μασάζ.

Απλώς μην περιμένετε να νιώσετε άνετα αμέσως, καθώς χρειάζεται λίγη εξοικείωση.Ορισμένοι χρήστες των Acupressure mats αναφέρουν ότι είδαν θετικά αποτελέσματα μετά τον πρώτο μήνα χρήσης των στρωμάτων βελονισμού. 

 

Περίληψη

Τα στρώματα βελονισμού και μασάζ δεν έχουν μελετηθεί εκτενώς, ωστόσοι οι χρήστες απολαμβάνουν τη μείωση του πόνου και άλλων συμπτωμάτων που εμφανίζουν κατά τη χρήση τους.

Εάν έχετε πόνο στην πλάτη ή στο σώμα, στρες ή πονοκεφάλους, τα στρώματα βελονισμού μπορεί να αξίζουν μια δοκιμή!

 

 

 

Ανακάλυψε τώρα στο Online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα Αξεσουάρ Γυμναστικής - Άθλησης - Αθλητικά Είδη! 

 

 

 

← Previous Next →