facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη μάσκα προστασίας

featured_image

Στο παρόν άρθρο θα μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για τη χρήση της μάσκας προστασίας, γιατί είναι απαραίτητη, πόσοι τύποι μάσκας υπάρχουν, πόσο αποτελεσματικοί είναι στην προστασία κατά του COVID-19 και ποια πρέπει να επιλέξετε. Βρείτε χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για να επιλέξετε την κατάλληλη μάσκα προστασίας  που θα σας προστατέψει από ιούς, λοιμώξεις και Covid

Στο παρόν άρθρο θα μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για τη χρήση της μάσκας ,γιατί είναι απαραίτητη,πόσοι τύποι μάσκας υπάρχουν, πόσο αποτελεσματικοί είναι στην προστασία κατά του COVID-19 και ποια πρέπει να επιλέξετε. Βρείτε χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για το πώς να επιλέξετε την κατάλληλη μάσκα προστασίας.

 

Περιεχόμενα:

 

 

Ανακάλυψε τώρα στο Online φαρμακείο Dpharmacy τις καλύτερες μάσκες προστασίας κατά του Covid-19!  

Προσφορές οnline φαρμακείο Dpharmacy.gr

 

Μετά την ισπανική γρίπη του 1918, ο κοροναϊός (COVID-19) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιατρικούς τρόμους παγκόσμια. Ως χώρα, πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να καταπολεμήσουμε την εξάπλωση αυτού του ιού.

 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστούν στους ανθρώπους να φορούν μάσκες προσώπου για να καλύψουν το στόμα και τη μύτη τους ενώ βρίσκονται σε οποιοδήποτε εξωτερικό δημόσιο χώρο.

 

Μια καλή μάσκα δεν θα σας εμποδίσει να προσβληθείτε από τον ιό, αλλά θα σας εμποδίσει να συμβάλλετε στη διασπορά του, η οποία είναι σε τεράστια ακόμα ποσοστά και δεν επιτρέπει την επιστροφή στην κανονικότητα.

 

 

Ποια είδη μάσκας προστασίας υπάρχουν

Μετά την παγκόσμια πανδημία του COVID-19, η ζήτηση για μάσκες έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι μάσκες είναι ένας από τους πολλούς τρόπους πρόληψης της εξάπλωσης του ιού. Υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι τύποι και πολλοί άνθρωποι ρωτούν ποια είναι η καλύτερη μάσκα για τον κορωνοϊό για να διατηρηθούν ασφαλείς.

 

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μάσκας προσώπου, και ο καθένας έχει τα πλεονεκτήματά του. Οι διαφορετικοί τύποι μάσκας προσώπου περιλαμβάνουν:

 

  • Βασική υφασμάτινη μάσκα προσώπου
  • Χειρουργική μάσκα προσώπου
  • Αναπνευστήρας n95
  • Αναπνευστήρας KN95
  • Μάσκες FFP2
  • P100 αναπνευστήρα/μάσκα αερίου
  • Αυτόνομη αναπνευστική συσκευή
  • Αναπνευστήρας πλήρους προσώπου
  • Face shield ή Ασπίδα προσώπου πλήρους μήκους

 

 

Υφασμάτινες μάσκες προσώπου

Οι υφασμάτινες μάσκες προσώπου κυριαρχούν στο ευρύ κοινό πρόσφατα μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού. Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο υλικό για αυτούς τους τύπους μάσκας είναι το βαμβάκι. Προσφέρει πάνω από 80% απόδοση φίλτρου έναντι σωματιδίων.

 

Αυτή είναι η τυπική, καθημερινή έκδοση μιας μάσκας προσώπου. Είναι επίσης ο τύπος μάσκας που συνιστάται για δημόσια χρήση εν μέσω του COVID-19. Μπορείτε να φορέσετε αυτόν τον τύπο μάσκας προσώπου ενώ πηγαίνετε στο παντοπωλείο, στο βενζινάδικο ή σε οποιονδήποτε άλλο ανοιχτό δημόσιο χώρο.

 

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των υφασμάτινων μασκών είναι η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης. Αυτό τις καθιστά οικονομικές και αρκετά προσιτές. Μπορούν επίσης να φτιαχτούν από τον καθένα στο σπίτι και να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις του χρήστη.

 

 

Οι καλύτερες υφασμάτινες μάσκες προσώπου

Μια υφασμάτινη μάσκα προσώπου έχει φίλτρα που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητά της στην προστασία του χρήστη από τα μικρόβια. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά να έχουν τρία στρώματα διαφορετικών υλικών. Αυτά περιλαμβάνουν δύο στρώσεις πολυπροπυλενίου που περιστρέφονται και προσφέρουν σωστή διήθηση και διαπνοή. Η αξία των υφασμάτινων μασκών προσώπου μετριέται σε διαπνοή και αποτελεσματικότητα φιλτραρίσματος του υλικού.

 

Χειρουργικές μάσκες προστασίας

Μια εγκεκριμένη χειρουργική μάσκα είναι κατασκευασμένη από ένα λεπτό υλικό μίας χρήσης.

Πριν από την πανδημία του COVID-19, χρησιμοποιούνταν συχνότερα από χειρουργούς. Ωστόσο, είναι πλέον μία από τις καλύτερες μάσκες για τον κορονοϊό. Οι χειρουργικές μάσκες μπορούν να μειώσουν τη μετάδοση πολλαπλών ιών που μεταδίδονται μέσω σταγονιδίων αναπνοής και μικρότερων αερολυμάτων. Οι χειρουργικές μάσκες διατίθενται σε διαφορετικά πάχη που προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα προστασίας από τα υγρά.

 

Οι ιατροί που πραγματοποιούν αυτήν τη στιγμή δοκιμές για COVID-19 φορούν μια έκδοση αυτής της μάσκας προσώπου που καλύπτει όχι μόνο τη μύτη και το στόμα τους, αλλά και τα μάτια, τα μάγουλα και το μέτωπό τους. Θα δείτε επίσης αυτόν τον τύπο μάσκας που φοριούνται στα νοσοκομεία από γιατρούς και αναπνευστικούς θεραπευτές.

 

Οι χειρουργικές μάσκες δεν πρέπει να μοιράζονται και πρέπει να απορρίπτονται μετά τη χρήση. Συνιστάται στους χρήστες να πλένουν τα χέρια τους πριν και μετά τη χρήση μάσκας για να αποτρέψουν την εξάπλωση των μικροβίων. Επιπλέον, οι μάσκες δεν πρέπει να αγγίζονται ενώ βρίσκονται στο πρόσωπο.

 

 

 

Aνακαλύψτε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τις καλύτερες μάσκες προστασίας της αγοράς στις πιο οικονομικές τιμές!

 

 

Αναπνευστήρας Ν95

Οι αναπνευστήρες N95 έχουν πολύ στενή εφαρμογή προσώπου και προσφέρουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο φιλτράρισμα των αερομεταφερόμενων σωματιδίων. Έχουν άκρες που σχηματίζουν σφραγίδα γύρω από τη μύτη και το στόμα.

 

Δεν θα βρείτε αναπνευστήρες N95 που φοριούνται από το ευρύ κοινό. Αυτός ο τύπος μάσκας προσώπου είναι ζωτικής σημασίας για τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη και τους πρώτους ιατρούς που ανταποκρίνονται. Μην χρησιμοποιείτε/αγοράζετε αυτόν τον τύπο μάσκας εάν δεν εργάζεστε απευθείας με ασθενείς. Οι προμήθειες είναι ελάχιστες αυτή τη στιγμή και αυτές οι μάσκες πρέπει να προορίζονται για όσους τις χρειάζονται πραγματικά. 

 

Υπάρχουν διάφορες ομοιότητες και κάποιες διαφορές μεταξύ αναπνευστήρων και μασκών. Είναι και τα δύο είδη αποτελεσματικά σε φιλτράρισμα και αντοχή σε υγρά. Ένα άλλο κοινό στοιχείο είναι ότι οι μάσκες δεν πρέπει να μοιράζονται ή να ξαναχρησιμοποιούνται.

 

Αναπνευστήρας KN95

Οι μάσκες KN95 μοιάζουν πολύ με τις μάσκες N95.Στην πραγματικότητα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά,απλώς οι Kn95 ανταποκρίνονται στα κινεζικά πρότυπα για αναπνευστήρες,ενώ οι N95 στα πρότυπα των ΗΠΑ. Και τα δύο συλλαμβάνουν περίπου το 95% των μικροσκοπικών σωματιδίων στον αέρα. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι οι μάσκες N95 είναι σε θέση να συλλάβουν μεγαλύτερα σωματίδια.

 

Μάσκες FFP2

Όπως και οι χειρουργικές μάσκες, αυτός ο τύπος μάσκας προσώπου είναι μιας χρήσης. Δεν χρησιμοποιείται συνήθως για να σταματήσει η εξάπλωση των αερομεταφερόμενων ασθενειών, αλλά μάλλον φοριέται για να μειώσει την έκθεση σε σωματίδια που προέρχονται από τη σκόνη του ξύλου, το τριχωτό των ζώων και τη γύρη. Όσοι έχουν αλλεργίες μπορεί να εξετάσουν τη χρήση αυτού του τύπου μάσκας προσώπου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.Oι μάσκες FFP διακρίνονται σε 3 κατηγορίες απόδοσης φίλτρου:

 

FFP1:οι μάσκες παρέχουν το ελάχιστο επίπεδο προστασίας από μη τοξικά σωματίδια, ωστόσο αυτό μπορεί να είναι απολύτως αποδεκτό ανάλογα με τον αερομεταφερόμενο κίνδυνο. Καθώς αποτελούνται από τη μικρότερη ποσότητα υλικού φίλτρου, παρέχουν επίσης τη μικρότερη αντίσταση στην αναπνοή και συχνά δεν απαιτείται βαλβίδα εκπνοής.Η μάσκα προστασίας FFP1 προστατεύει κυρίως, από σκόνη από τούβλα, κυτταρίνη, τσιμέντο, σκόνη άνθρακα, γύψο, ασβεστόλιθο,γύρη.

 

FFP2:οι μάσκες σκόνης FFP2 προσφέρουν μέτριο επίπεδο προστασίας από ομίχλη, σωματίδια και καπνούς. Οι βαλβίδες εκπνοής είναι πιο συχνές σε αυτήν την κατηγορία μάσκας καθώς υπάρχει μεγαλύτερη αντίσταση στην αναπνοή. Ορισμένες μάσκες σκόνης FFP2 έχουν ένα στρώμα ενεργού άνθρακα για προστασία από το όζον και αυτές συχνά ονομάζονται μάσκες σκόνης συγκόλλησης. Η μάσκα προστασίας FFP2 προστατεύει από τη σκόνη φρένων, σκόνη βαμβακιού, σκόνη γρανίτη, σανό, σκόνη μολύβδου και αναθυμιάσεις, σκόνη μαλακού ξύλου.

 

FFP3:οι μάσκες σκόνης FFP3 παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο προστασίας που μπορεί να προσφέρει μια μάσκα μιας χρήσης. Μια καλά προσαρμοσμένη μάσκα FFP3 θα προστατεύσει από λεπτά τοξικά σωματίδια συμπεριλαμβανομένου του αμιάντου, βακτηρίων, ιών και ραδιενεργών σωματιδίων. Λόγω του πάχους του υλικού φίλτρου, σχεδόν πάντα τοποθετείται βαλβίδα εκπνοής. Η μάσκα προστασίας FFP3 προστατεύει από ιούς, βακτήρια, ραδιενεργές σκόνες, αμίαντος.

 

Στο online φαρμακείο dpharmacy θα βρειτε μεγάλη ποικιλία σε μάσκες προστασίας:

 

Χειρουργικές Μάσκες               Μάσκες προστασίας FFP3

 

Μάσκες Προστασίας KN85 FFP2           Παιδικές Μάσκες προστασίας

 

 

Bρείτε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy μάσκες προστασίας προσώπου στις καλύτερες τιμές!

 

 

 

P100 αναπνευστική/μάσκα αερίου

Ένας αναπνευστήρας P100 δεν σχετίζεται συνήθως με την υγειονομική περίθαλψη. Φοριέται από ζωγράφους, ξυλουργούς και οποιονδήποτε μπορεί να έρχεται σε επαφή με μόλυβδο, αμίαντο ή χημικά. Δεν πρέπει να φοράτε μάσκες αυτού του τύπου για να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19.

 

Αυτόνομη αναπνευστική συσκευή

Οι πυροσβέστες φορούν συνήθως αυτού του είδους τη μάσκα προσώπου, ώστε να μπορούν να αναπνέουν καθαρό αέρα σε επικίνδυνες καταστάσεις. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη να φοράτε αυτού του είδους τη μάσκα προσώπου κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης του COVID-19. Εάν αγοράσετε μια, την αφαιρείτε από έναν πυροσβέστη ή έναν συνεργάτη διάσωσης που μπορεί πραγματικά να τη χρειαστεί.

 

Αναπνευστήρας Πλήρους Προσώπου

Δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε με ένα πανί ή χειρουργική μάσκα; Ένας αναπνευστήρας πλήρους προσώπου, ο οποίος χρησιμοποιείται συνήθως για έργα βελτίωσης σπιτιού, μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς. Αυτός ο τύπος μάσκας, ωστόσο, πρέπει να προορίζεται για όσους έχουν ήδη αναπνευστικά προβλήματα ή αναπνευστικά προβλήματα.

 

Face shield ή Ασπίδα Προστασίας

Η ασπίδα προσώπου είναι ένα κομμάτι από άκαμπτο, διαφανές πλαστικό προσαρτημένο σε μια κεφαλόδεση. Το πλαστικό κομμάτι καλύπτει το πρόσωπο και εκτείνεται μέχρι κάτω από το πηγούνι.

 

Μπορεί να έχετε δει ασπίδες προσώπου σε ορισμένους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, ακόμη και πριν από την πανδημία του COVID-19. Οδοντίατροι μερικές φορές τις φορούν όταν εργάζονται κοντά στο στόμα των ασθενών. Γιατροί, νοσηλευτές και τεχνολόγοι ενδέχεται να χρησιμοποιούν ασπίδες προσώπου, μαζί με μάσκες προσώπου, όταν εκτελούν διαδικασίες που θα μπορούσαν να ωθήσουν αίμα ή άλλες ουσίες στον αέρα.

 

Σε νοσοκομεία, οι ομάδες φροντίδας κατά τη θεραπεία ασθενών φορούν ασπίδες προσώπου πάνω από μάσκες ή αναπνευστήρες N95 για πρόσθετη προστασία. Δεν συνιστούμε διαφανείς μάσκες προσώπου που μοιάζουν με ασπίδες, οι οποίες είναι διαφορετικές από τις ασπίδες προσώπου αλλά εξακολουθούν να έχουν κενά γύρω από το πρόσωπο και ως εκ τούτου δεν παρέχουν την ίδια προστασία με τη χρήση μάσκας. 

 

Σε γενικές γραμμές, δεν χρειάζεστε ασπίδα προσώπου σε δημόσιους χώρους εάν είστε πλήρως εμβολιασμένοι ή φοράτε μάσκα και διατηρείτε φυσική απόσταση.

Ως επί το πλείστον, μια πλήρους μήκους ασπίδα προσώπου δεν είναι ιδανική κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19, καθώς είναι δύσκολο να αναπνέεις με την πάροδο του χρόνου.

 

 

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ αναπνευστήρων KN95 και μασκών FFP

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μπερδέψουν τις μάσκες FFP με τους αναπνευστήρες KN95. Εάν σκέφτεστε μια μάσκα FFP έναντι ενός αναπνευστήρα KN95, παρακάτω θα βρείτε μερικές ομοιότητες και διαφορές που πρέπει να σκεφτείτε.

 

Οι μάσκες FFP είναι κατασκευασμένες από ένα εύκαμπτο χαρτί που συγκρατείται πάνω από τη μύτη και το στόμα με λαστιχένιους ιμάντες και έχουν μια χαλαρή εφαρμογή μεταξύ του στόματος και της μύτης,ενώ οι αναπνευστήρες KN95 έχουν μια σφιχτή εφαρμογή γύρω από τη μύτη και το στόμα. Οι KN95 προσφέρουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο φιλτράρισμα σωματιδίων στον αέρα από τις μάσκες προσώπου.

 

Οι KN95 δεν έχουν σχεδιαστεί για παιδιά ή άτομα με τρίχες στο πρόσωπο. Άτομα με χρόνιες αναπνευστικές, καρδιακές ή ιατρικές παθήσεις μπορεί να έχουν δυσκολίες στην αναπνοή λόγω της σφιχτής εφαρμογής τους.

 

Οι FFP μάσκες χρησιμοποιούνται συνήθως σε εργοτάξια ή σε περιβάλλοντα με μολυσμένο αέρα. Προστατεύουν επίσης από αλλεργιογόνα όπως η γύρη χόρτου.Οι KN95, από την άλλη πλευρά, προσφέρουν περισσότερη προστασία από τα σωματίδια που μεταφέρονται στον αέρα.

 

Η χρήση μάσκας FFP και αναπνευστήρων KN95 ενθαρρύνεται στον αγώνα κατά του COVID-19. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού. Ορισμένοι αναπνευστήρες διαθέτουν τεχνολογίες επικάλυψης για τη μείωση ή τη θανάτωση μικροοργανισμών.

 

Μπορούν επίσης να προσαρμοστούν για την πρόληψη συγκεκριμένων ασθενειών ή λοιμώξεων. Άλλα φέρουν την ένδειξη ότι αντιπροσωπεύουν τη λειτουργία τους, όπως το φιλτράρισμα συγκεκριμένων ποσοτήτων καπνού ή η εξόντωση ιών και βακτηρίων. Ούτε οι μάσκες FFP ούτε οι αναπνευστήρες KN95 πλένονται ή επαναχρησιμοποιούνται.

 

Ιατρικές μάσκες

Διαφορετικές διαδικασίες απαιτούν κατάλληλη ενδυμασία κατά την εκτέλεσή τους. Οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη πρέπει να φορούν προστατευτικό εξοπλισμό, όπως μπότες, γάντια, μάσκες και γυαλιά ενώ αναλαμβάνουν ιατρικές διαδικασίες.Τι είναι λοιπόν μια μάσκα διαδικασίας; Πρόκειται για μάσκες προσώπου που φορούν επαγγελματίες υγείας κατά τη διάρκεια ορισμένων διαδικασιών υγειονομικής περίθαλψης. Μετά την πανδημία του COVID-19, αυτές οι μάσκες έχουν γίνει πιο κοινές από το συνηθισμένο.

 

Οι μάσκες χρησιμοποιούνται για τη σύλληψη μικροοργανισμών που απορρίπτονται σε σταγονίδια υγρού και αερολύματα από το στόμα και τη μύτη. Μειώνουν επίσης τον κίνδυνο μόλυνσης μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

 

Οι ασθενείς που υποβάλλονται στις διαδικασίες προστατεύονται επίσης από τον κίνδυνο λοιμώξεων του τραύματος μετά από χειρουργική επέμβαση. Συνιστάται στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να χρησιμοποιούν μάσκες που έχουν δοκιμαστεί με εφαρμογή προσώπου για να μειώσουν την έκθεση σε πιθανά μολυσματικά αερομεταφερόμενα σταγονίδια.

 

 

Ποια μάσκα είναι πιο αποτελεσματική κατά του κορονοϊού;

Σύμφωνα με έρευνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η αποτελεσματικότητα των παραπάνω τύπων μάσκας κλιμακώνεται ως εξής:

  1. Μέγιστο δείκτη προστασίας: FFP2-N95-ΚΝ95
  2. Υψηλό δείκτη προστασίας:FFP1
  3. Μεσαίο δείκτη προστασίας: Χειρουργική μάσκα 
  4. Χαμηλό δείκτη προστασίας:Προστατευτική μάσκα μιας χρήσης

 

 

Aνακαλύψτε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy Προϊόντα προστασίας COVID-19 σε μοναδικές τιμές!

 

 

Πώς φοριέται σωστά μια μάσκα προστασίας

Κάθε φορά που φοράτε μάσκα, βεβαιωθείτε ότι:

 

  • Φοριέται με συνέπεια και κατάλληλο τρόπο. Μια μάσκα που τραβάτε συχνά για να αναπνεύσετε ή να μιλήσετε ή φοράτε κάτω από τη μύτη, δεν είναι αποτελεσματική.
  • Η μάσκα ταιριάζει στο πρόσωπό σας χωρίς κενά - είναι σημαντικό το μεγαλύτερο μέρος του αέρα που εισπνέετε και εκπνέετε να περνάει μέσα από τη μάσκα παρά γύρω από τη μάσκα μέσω κενών στα πλάγια, πάνω ή κάτω.
  • Είναι κατασκευασμένη από πολλά στρώματα από σφιχτά υφασμένο ύφασμα για να αποτελεί ένα αποτελεσματικό φίλτρο.
  • Η μάσκα διαθέτει μια εύκαμπτη γέφυρα μύτης για να προσαρμόζεται στο πρόσωπο και να αποτρέπει το θάμπωμα των γυαλιών.
  • Παραμένει στη θέση της κατά τη διάρκεια της ομιλίας και της κίνησης, ώστε να μπορεί να φορεθεί χωρίς ολίσθηση και έτσι δεν απαιτεί να την αγγίζετε συχνά.
  • Η μάσκα είναι αρκετά άνετη για να τη φοράτε χωρίς να την προσαρμόζετε για το χρονικό διάστημα που χρειάζεται να τη διατηρήσετε.

 

Οι μάσκες προσώπου παρέχουν προστασία από τον COVID-19;

Αν και ο πλήρης εμβολιασμός μειώνει σημαντικά τις πιθανότητές σας να κολλήσετε ή να διαδώσετε τον κορονοϊό, δεν τον εξαλείφει εντελώς. Εάν έχετε μολυνθεί από τον κορονοϊό και δεν το γνωρίζετε, μια μάσκα είναι πολύ καλή για να εμποδίσει τα σταγονίδια και τα σωματίδια του αναπνευστικού σας να μολύνουν άλλους.

 

Εάν δεν έχετε λάβει ακόμη το εμβόλιο COVID-19, η χρήση μάσκας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή μικροβίων που προέρχονται από τα σταγονίδια αναπνοής ενός άλλου ατόμου στη μύτη και το στόμα σας. Δεδομένου ότι ο κοροναϊός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω σταγονιδίων και σωματιδίων που εκλύονται στον αέρα μιλώντας, τραγουδώντας ή βήχοντας , οι μάσκες εξακολουθούν να είναι μια καλή ιδέα σε πολυσύχναστους εσωτερικούς δημόσιους χώρους που περιέχουν ένα μείγμα εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων. 

 

Η χρήση μάσκας εξακολουθεί να συνιστάται σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης και σε άλλα μέρη όπου οι άνθρωποι γύρω σας μπορεί να έχουν παράγοντες κινδύνου για σοβαρές συνέπειες του COVID-19. Αυτά περιλαμβάνουν άτομα άνω των 65 ετών και άτομα που ζουν με καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, παχυσαρκία, χρόνια πνευμονική νόσο, προβλήματα ανοσίας ή καρκίνο. 

 

 

Eίναι απαραίτητη η διπλή μάσκα για την προστασία από τις παραλλαγές του κορονοϊού;

Δεν χρειάζεται να φοράτε διπλές μάσκες ή αναπνευστήρα N95 σε δημόσιους χώρους για να προστατευτείτε από τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού. Τα μέτρα πρόληψης των λοιμώξεων είναι τα ίδια για όλες τις παραλλαγές του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί τον COVID-19.

 

 

Γιατί αλλάζουν οι κανονισμοί που αφορούν τη χρήση μάσκας; 

Στην αρχή, οι ερευνητές και οι επιστήμονες δεν ήξεραν πόσο απαραίτητο θα ήταν να φοράει μάσκα το ευρύ κοινό. Αργότερα,;έγινε αντιληπτό ότι η χρήση μάσκας ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Επίσης, οι μάσκες ήταν αρχικά σε έλλειψη και ήταν λογικό να διασφαλιστεί ότι εκείνοι που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης, όπως οι ιατροί και οι πρώτοι ανταποκριτές, είχαν επαρκή προμήθεια επαγγελματικών μάσκων, ώστε να μπορούν να προστατευτούν καθώς φροντίζουν τους ασθενείς.

 

Με περισσότερους ανθρώπους να λαμβάνουν εμβόλια COVID-19, οι ειδικοί είναι πιθανό να αναθεωρήσουν τις οδηγίες μάσκας καθώς προστατεύονται περισσότερα άτομα στην κοινότητα.

 

Όταν ένας εντελώς νέος ιός όπως ο SARS-CoV-2 εμφανίζεται στους ανθρώπους, οι συστάσεις αλλάζουν συχνά καθώς μαθαίνουμε περισσότερα για το πώς συμπεριφέρεται ο ιός.

 

 

Βρες εδώ "Self test και Rapid test για ανίχνευση του COV-19"

 

 

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), οι μάσκες προσώπου μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη των ανθρώπων που έχουν COVID-19 να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό για εμάς να φοράμε κάποιου είδους μάσκα σε δημόσιους χώρους και σε κοινωνικές συγκεντρώσεις. Προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας από την εξάπλωση του ιού.

 

Για το άμεσο μέλλον, οι μάσκες προσώπου αποτελούν μέρος της «νέας κανονικότητας». Αξίζει να επιλέξετε μια μάσκα προσώπου που θα νιώθετε άνετα όλη την ημέρα, είτε είστε στη δουλειά, είτε γυμνάζεστε είτε κάνετε παρέα με φίλους και συγγενείς.

 

 

Προτάσεις φαρμακείου για Μάσκες Προστασίας Από Ιούς & Λοιμώξεις

 

 

 Famex Μάσκα Υψηλής Προστασίας FFP2 - KN95 Μπορντώ Χρώμα 1 τμχ

Famex Μάσκα Υψηλής Προστασίας FFP2 - KN95 Μπορντώ Χρώμα 1 τμχ 

 

 

 Ipos Μάσκα Υψηλής Προστασίας KN95 - FFP2 Γκρι 1 Τμχ

 

  Doc FFP3 Μάσκα Προστασίας Λευκή 1 Τμχ

Doc FFP3 Μάσκα Προστασίας Λευκή 1 Τμχ 

 

Σύνδεσμος SynMask Ιατρικές/Χειρουργικές Μάσκες Προσώπου TYPE IIR BFE 98% 3ply 50τμχ 

 Σύνδεσμος SynMask Ιατρικές/Χειρουργικές Μάσκες Προσώπου TYPE IIR BFE 98% 3ply 50τμχ

 

 Medigauze CE Μάσκες Medical Χειρουργικές 3ply Type IIR BFE98% 50τμχ

 InfacePet Αναδιπλούμενη Ασπίδα Προσώπου Για Προστασία Από Διάφανο Pet 1τμχ 

 InfacePet Αναδιπλούμενη Ασπίδα Προσώπου Για Προστασία Από Διάφανο Pet 1τμχ

 

 Υφασμάτινες Βαμβακερές Μάσκες Προσώπου Με Ελαστικούς Βρόγχους 2τμχ

 Υφασμάτινες Βαμβακερές Μάσκες Προσώπου Με Ελαστικούς Βρόγχους 2τμχ

Παιδική Βαμβακερή Μάσκα Προσώπου Με Σχέδιο Γοργόνα Ή Ψαράκια 2 Τμχ 

Παιδική Βαμβακερή Μάσκα Προσώπου Με Σχέδιο Γοργόνα Ή Ψαράκια 2 Τμχ

← Previous Next →