facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Η κουβέρτα βαρύτητας και τα οφέλη της

featured_image

Πώς λειτουργεί η κουβέρτα βαρύτητας, τι ακριβώς είναι και ποια επιστήμη κρύβεται από πίσω της.

 

Τα προβλήματα ύπνου αποτελούν μάστιγα για τους σύγχρονους ανθρώπους που έχουν πολλές υποχρεώσεις και αρκετές έγνοιες. Το ίδιο ισχύει και για το στρες το οποίο έχει επίπτωση στο επίπεδο ζωής μας αλλά και την καθημερινότητα μας. Με απλά λόγια, η κουβέρτα βαρύτητας διευκολύνει τον βαθύ ύπνο και απαλλάσσει από το άγχος.

 

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία και τη διάθεση του ανθρώπου. Παρόλα αυτά, αποτελεί μία δύσκολη υπόθεση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, κάθε ηλικίας και κάθε φύλου. Οι διαταραχές ύπνου και η αϋπνία μπορεί να οριστεί με απλό τρόπο ως οτιδήποτε διαφέρει από τον φυσιολογικό ύπνο. Παραδείγματος χάρη, η δυσκολία ύπνου, το ξύπνημα μέσα στη νύχτα και το ξύπνημα νωρίς το πρωί. Μην ξεχνάτε πως ένας ενήλικας χρειάζεται 7 έως 8 ώρες ύπνου καθώς οτιδήποτε λιγότερο ενδέχεται να οφείλεται σε φυσιολογικές διασπάσεις, υπερβολικό άγχος, προβλήματα ψυχικής υγείας και παράγοντες που συνδέονται με κάποια φαρμακευτική αγωγή. Από το άγχος έως την αϋπνία, η καλή ποιότητα ύπνου είναι θεμελιώδης για την υγεία μας και την καθημερινή μας απόδοση. Παρά τα προβλήματα, υπάρχει τρόπος να βελτιώσουμε τον ύπνο μας και να αποσυμπιέσουμε το στρες που μας ταλανίζει.

 

Πώς θα αναγνωρίσεις τις διαταραχές ύπνου και άγχους

 

dpharmacy - κουβέρτα βαρύτητας - άγχος 

 

Κάποια συμπτώματα μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τις διαταραχές ύπνου:

 

  • Δυσκολία στον ύπνο: Η αδυναμία να κοιμηθείτε ή να παραμείνετε κοιμισμένοι.
  • Συχνά ξυπνήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας με συνέπεια τη συνεχή διακοπή του ύπνου.
  • Εκνευρισμός και αυξημένη κόπωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Παρουσία εφιδρωτικών επεισοδίων στον ύπνο.
  • Οι διαταραχές ύπνου μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα αναπνοής.
  • Η αυξημένη κατανάλωση αυτών των ουσιών, όπως ο καφές και το αλκοόλ, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου και να υποδείξει προβλήματα ύπνου.

 

Κάποια συμπτώματα μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε τις διαταραχές άγχους:

 

Είναι πολύ φυσιολογικό να νιώθετε άγχος, ορισμένες φορές μέσα στη μέρα σας. Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να καταλάβετε πότε αυτό ξεπερνά τα όρια. Λάβετε υπόψη πως στις διαταραχές άγχους συμπεριλαμβάνονται η φοβία, η κρίση πανικού, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, η αγχώδης διαταραχή κ.α. Τα συμπτώματα αυτά είναι:

 

  • Πονοκέφαλος
  • Αδυναμία συγκέντρωσης
  • Αίσθημα κόπωσης
  • Ταχυπαλμία
  • Δυσκολία λήψης απόφασης
  • Μυϊκοί πόνοι
  • Ζάλη
  • Ναυτία

 

Πώς θα αντιμετωπίσετε τις διαταραχές ύπνου και άγχους

 

dpharmacy - κουβέρτα βαρύτητας - αυπνία

 

Η αντιμετώπιση των διαταραχών ύπνου μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της διαταραχής και τις αιτίες που την προκαλούν. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες γενικές συμβουλές και πρακτικές που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

 

  • Συμβουλευτική ή θεραπεία: Σε περιπτώσεις που οι διαταραχές ύπνου επιμένουν ή τα συμπτώματα είναι σοβαρά, η επίσκεψη σε έναν ειδικό ενδέχεται να είναι απαραίτητη για την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση της κατάστασης. Οι θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν τεχνικές ψυχοθεραπείας, φαρμακευτική αγωγή ή άλλες μεθόδους που προτείνει ο ειδικός.

 

  • Διατήρηση τακτικού προγράμματος ύπνου: Προσπαθήστε να κοιμάστε και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα για να διατηρήσετε ένα σταθερό ρυθμό ύπνου.

 

  • Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον ύπνου στο υπνοδωμάτιό σας με άνετο στρώμα, χαμηλό φωτισμό και καλή θερμοκρασία.

 

  • Αποφύγετε την κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ τουλάχιστον λίγες ώρες πριν από τον ύπνο σας, καθώς μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου.

 

  • Η φυσική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη ρύθμιση του ρυθμού ύπνου.

 

  • Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε το μυαλό σας πριν από τον ύπνο, με τεχνικές όπως η αναπνοή - και μείνετε μακριά από το laptop και την εργασία σας.

 

Η αντιμετώπιση των διαταραχών άγχους μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της διαταραχής και τις αιτίες που την προκαλούν.

 

  • Η άσκηση, η υγιεινή διατροφή, η αποφυγή της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και καφεΐνης, καθώς και η εφαρμογή τεχνικών όπως η αναπνοή και η γιόγκα, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους.

 

  • Η ψυχοθεραπεία και κάθε άλλου είδους θεραπεία είναι συχνά χρήσιμες στη μείωση του άγχους καθώς οι άνθρωποι μαθαίνουν τεχνικές για τη διαχείριση του άγχους.

 

  • Φαρμακευτική θεραπεία: Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν φάρμακα για την αντιμετώπιση του άγχους, όπως αντικαταθλιπτικά.

 

  • Αποφύγετε τους παράγοντες που προκαλούν άγχος, όπου είναι δυνατόν, όπως το πιεστικό πρόγραμμα, η υπερβολική έκθεση στα μέσα κοινωνικής επικοινωνίας και η απομόνωση.

 

Σε κάθε περίπτωση, η διάγνωση των διαταραχών ύπνου και άγχους θα πρέπει να γίνεται από ειδικό ιατρό. Οι διαταραχές ύπνου είναι συνηθέστερα αποτέλεσμα ψυχολογικών - νευρολογικών καταστάσεων, οπότε οι πλέον κατάλληλες ειδικότητες για τη διάγνωση της είναι ο νευρολόγος, ο ενδοκρινολόγος και ο ψυχολόγος ή ο ψυχίατρος. Ο γιατρός θα πρέπει να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες ύπνου του ασθενούς και είναι δυνατό να γίνει μελέτη του ύπνου, μέσω ειδικού εξοπλισμού. Η διάγνωση των διαταραχών άγχους γίνεται από ειδικό ψυχολόγο και από ψυχίατρο με ειδικά ερωτηματολόγια για το ιστορικό του και να καταγραφεί η συμπτωματολογία του.

 

Πώς η κουβέρτα βαρύτητας βοηθά στον ύπνο και το άγχος

κουβέρτα βαρύτητας 

Η βαμβακερή κουβέρτα βαρύτητας αποτελεί μία εναλλακτική λύση για την καταπολέμηση των διαταραχών ύπνου και του άγχους. Η κουβέρτα αυτή είναι απαλή, ζεστή και άνετη με αποτέλεσμα να σας κάνει να νιώσετε υπέροχα τις κρύες νύχτες, βελτιώνοντας τον ύπνο σας και τα επίπεδα άγχους σας. Η κουβέρτα βαρύτητας ζυγίζει περισσότερα από 7 κιλά και η πίεση που ασκεί στο σώμα προάγει τον βαθύ ύπνο και τη χαλάρωση από το άγχος. Πίσω από την κουβέρτα βαρύτητας βρίσκεται η θεραπεία της Βαθείας Απτικής Πίεσης. Σύμφωνα με τους ερευνητές στο Χάρβαρντ, προκαλεί στο νευρικό μας σύστημα τη μετάβαση από το συμπαθητικό νευρικό σύστημα στο παρασυμπαθητικό. Το μοναδικό βάρος της κουβέρτας εξασφαλίζεται από ειδικά επεξεργασμένα, υποαλλεργικά γυάλινα σφαιρίδια σε μορφή άμμου, τα οποία κατανέμονται ομοιόμορφα σε κάθε σημείο της επιφάνειας της με σταθερή πίεση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η ομοιόμορφη κατανομή του βάρους και η σταθερή πίεση σε όλο το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου ενισχύει την αίσθηση ασφάλειας. Συνέπεια είναι η βελτίωση της υγείας, της ευεξίας αλλά και οι θετικές επιδράσεις στο νευρικό και το πεπτικό σύστημα. Οι ευεργετικές ιδιότητες της κουβέρτας βαρύτητας συμβάλουν στην αντιμετώπιση και άλλων προβλημάτων όπως είναι η δυσκολία συγκέντρωσης, η κατάθλιψη, η διαταραχή αισθητηριακής επεξεργασίας, ο αυτισμός, η διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD), η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, η αρθρίτιδα, η ινομυαλγία κ.α.

 

Αποκτήστε τώρα την κουβέρτα βαρύτητας από το πληρέστερο online φαρμακείο του DPharmacy και αναβαθμίστε την υγεία και την καθημερινότητα σας. 

 

← Previous Next →