facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Ανθόνερο & Ροδόνερο: Δες πως θα τα φτιάξεις μόνος σου

featured_image

Ανακάλυψε τη διαδικασία πως θα φτιάξεις μόνο σου ροδόνερο με τα πιο απλά και γρήγορα βήματα...

Το ανθόνερο ή κοινώς ροδόνερο είναι νερό που περιέχει απόσταγμα λουλουδιών. Αναλόγως με το ποια λουλούδια χρησιμοποιούνται, τα νερά αυτά μπορεί να έχουν διάφορες ιδιότητες και χρήσεις. Για παράδειγμα, το νερό τριαντάφυλλου είναι διάσημο για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και το άρωμά του, ενώ το νερό λεβάντας μπορεί να έχει χαλαρωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Ορισμένα από αυτά τα νερά χρησιμοποιούνται επίσης σε καλλυντικά ή αρωματοθεραπεία. Εν γένει, τα νερά λουλουδιών θεωρούνται αρωματικά και έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην υγεία και την ομορφιά.

 

 

Ανθόνερο & Ροδόνερο | Online Φαρμακείο Dpharmacy.gr

 

 

Τι είναι το ροδόνερο

 

 

Το ροδόνερο, ή αλλιώς ροδόσταγμα, είναι ένα αρωματικό νερό που παράγεται απότα πέταλα τριαντάφυλλου στο νερό. Αποτελεί ένα παραγόμενο υποπροϊόν της διαδικασίας απόσταξης των πετάλων του τριαντάφυλλου, που συνήθως χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αρωματικού ελαίου. Το ροδόνερο χρησιμοποιείται ευρέως για να προσδώσει αρωματικές νότες σε φαγητά, ως συστατικό σε καλλυντικά και ιατρικά προϊόντα, καθώς και για θρησκευτικούς λόγους σε πολλές κοινότητες της Ευρώπης και της Ασίας. Επίσης, χρησιμοποιείται σε αρωματοθεραπεία για τη χαλάρωση και την αναζωογόνηση. Το ροδόνερο έχει παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί σε πολλές κουλτούρες παγκοσμίως και θεωρείται ότι έχει διάφορες ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία και την ευεξία.

Στην παραδοσιακή ιατρική της Αγιουρβέδα στην Ινδία, το ροδόνερο χρησιμοποιείται ως οφθαλμικές σταγόνες για τον καθαρισμό των ματιών. Επιπλέον, σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας, χρησιμοποιείται ως σπρέι προσώπου για φυσική ενυδάτωση και άρωμα, ιδίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το ροδόνερο αποτελεί συχνό συστατικό σε αρώματα και καλλυντικά, καθώς και σε ορισμένες φαρμακευτικές εφαρμογές. Η αλοιφή του ροδόνερου χρησιμοποιείται περιστασιακά ως βάλσαμο, ενώ το ίδιο το ροδόνερο ενσωματώνεται σε προϊόντα καλλυντικής χρήσης όπως οι κρέμες προσώπου. Η επιδερμίδα αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και λειτουργεί ως φράγμα ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία, τις χημικές ουσίες και άλλους φυσικούς ρυπαντές. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά στο ροδόνερο προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από τη βλάβη. Το ροδόνερο έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που σημαίνει ότι μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα για να καταπραΰνει τον ερεθισμό που προκαλείται από παθήσεις όπως το εκζέμα και η ροδόχρους νόσος. Μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση του δέρματος και στη μείωση της κοκκινίλας, καθώς και να δρά ως προϊόν κατά της γήρανσης με τη μείωση της εμφάνισης γραμμών και ρυτίδων.

 

 

Ανθόνερο & Ροδόνερο | Online Φαρμακείο Dpharmacy.gr

 

 

Ποια είναι τα οφέλη του ροδόνερου

 

Το ροδόνερο αποτελεί ένα δημοφιλές προϊόν ομορφιάς με αναρίθμητα οφέλη που προσφέρει. Παρουσιάζουμε εδώ μερικά από αυτά.

 

Ανακούφιση από τους πονοκεφάλους: Απλώνοντας ροδόνερο σε ένα υγρό πανί και τοποθετώντας το στο μέτωπο, μπορεί να ανακουφίσει τις ημικρανίες.

Χαλάρωση από το άγχος: Το γλυκό και φρέσκο άρωμα του ροδόνερου προσφέρει αίσθηση χαλάρωσης.

Μείωση ατελειών του δέρματος: Η εφαρμογή του ροδόνερου στο δέρμα μπορεί να ελαφρύνει κηλίδες και να το ενυδατώσει, μειώνοντας ταυτόχρονα τις κόκκινες ραγάδες και τις γραμμές.

Αντιγήρανση: Τα αντιοξειδωτικά του ροδόνερου βοηθούν στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνοντας τις λεπτές γραμμές.

Καθαρισμός προσώπου: Το ροδόνερο αποτελεί εξαιρετικό τονωτικό για το πρόσωπο και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ακμής και των μαύρων στιγμάτων.

Εξάλειψη μαύρων κύκλων: Με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, το ροδόνερο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των μαύρων κύκλων και να ανακουφίσει την κούραση.

Στυπτικές ιδιότητες: Καταπολεμά φλεγμονές γύρω από τα μάτια.

Προαγωγή πεπτικής υγείας: Μπορεί να βοηθήσει στη δυσκοιλιότητα.

Ανακούφιση από βήχα, κρυολόγημα και άλλα συμπτώματα γρίπης, με τη χρήση εγχύματος από ροδόνερο.

 

 

Ανθόνερο & Ροδόνερο | Online Φαρμακείο Dpharmacy.gr

 

 

Δες πως θα φτιάξεις μόνος σου ροδόνερο

 

Αν θέλεις να προσθέσεις το ροδόνερο στην καθημερινή σου ρουτίνα ομορφιάς, ο πιο οικονομικός τρόπος είναι να το φτιάξεις στο σπίτι. Ανακάλυψε εδώ τι χρειάζεσαι για να προετοιμάσεις αυτή τη συνταγή και την καλύτερη μέθοδο για να επιτύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια φρέσκα ροδοπέταλα
  • 500 ml απεσταγμένου νερού, το οποίο μπορείτε να βρείτε εύκολα σε φαρμακεία ή σούπερ μάρκετ
  • Ένα μπολ ή μια κατσαρόλα με καπάκι
  • Ένα γυάλινο μπουκάλι ή βάζο με σφιχτό κλείσιμο

 

Βρείτε εδώ όλα τα υλικά συσκευασίας όπως γυάλινα βάζα ή μπουκάλια στις πιο χαμηλές τιμές μόνο στο διαφορετικό online φαρμακείο Dpharmacy.gr

 

Διαδικασία:

 

Πρώτα από όλα, πλένουμε προσεκτικά τα ροδοπέταλα για να αφαιρεθεί οποιαδήποτε σκόνη ή βρωμιά.

Βάζουμε τα ροδοπέταλα στο μπολ ή την κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με το απεσταγμένο νερό.

Σκεπάζουμε το μπολ ή την κατσαρόλα με καπάκι και αφήνουμε τα ροδοπέταλα να μουλιάσουν στο νερό για περίπου 30 λεπτά έως 1 ώρα.

Μετά το μουλιάσμα, βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και την αφήνουμε μέχρι τα ροδοπέταλα να απελευθερώσουν το άρωμα τους. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι για να παγιδεύσουμε τον ατμό. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για να συγκεντρωθούν τα αιθέρια έλαια του τριαντάφυλλου στον ατμό.

Βράζουμε το νερό με τα ροδοπέταλα για 8-10 λεπτά και στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε το υγρό να ξεκουραστεί με την κατσαρόλα σκεπασμένη για μια ώρα, ώστε να εμποτιστεί πλήρως και να κρυώσει ελαφρώς.

Στραγγίζουμε το υγρό ώστε να μείνει μόνο το νερό και αφαιρούμε όλα τα ροδοπέταλα.

Βάζουμε το ροδόνερο σε ένα καλά σφιγγόμενο βάζο ή γυάλινο μπουκάλι και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Έτσι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το νέο μας ροδόνερο την επόμενη μέρα!

 

Με την ίδια ακριβώς διαδικασία μπορούμε να φτιάξουμε το ανθόνερο της επιλογής μας με ότι άλλο λουλούδι ή βότανο επιθυμούμε.

 

Διάβασε περισσότερα για DIY καλλυντικά στο άρθρο μας "Περιποιήσου τον εαυτό σου με DIY( Do It Yourself) καλλυντικά"

← Previous Next →