facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Air condition & Μυϊκοί πόνοι

featured_image

Πώς μπορείς να αποφύγεις του έντονους μυϊκούς πόνους που προκαλεί η παρατεταμένη χρήση του air condition; Πώς πρέπει να χρησιμοποιείτε το air condition και τί να κάνετε για να αντιμετωπίσετε μυϊκούς πόνους που συχνά προκαλεί η κακή χρήση του;

Στο παρόν άρθρο θα βρεις χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή χρήση του air condition ώστε να αποφύγετε τους ενοχλητικούς μυϊκούς πόνους που συχνά προκαλεί. Πώς πρέπει να χρησιμοποιείτε το air condition, ποιές και πόσες ώρες την ημέρα είναι καλό να το λειτουργείτε,τί να κάνετε για να αντιμετωπίσετε μυϊκούς πόνους που συχνά προκαλεί η κακή χρήση του.

 

Με τον υδράργυρο στα ύψη η χρήση κλιματιστικού στο σπίτι είναι επιβεβλημένη. Ωστόσο, τα κλιματιστικά, όταν δεν χρησιμοποιούνται και δε συντηρούνται σωστά όχι μόνο δεν θα σας εξασφαλίσουν την όαση δροσιάς που υπόσχονται, αλλά μπορεί να σας προκαλέσουν και σοβαρά προβλήματα υγείας ,το πιο σύνηθες απ'τα οποία είναι η ψύξη.

 

Ανακάλυψε τώρα στο Online φαρμακείο Dpharmacy τις καλύτερες παυσίπονες αλοιφές για τους μυϊκούς πόνους και τις αρθρώσεις

Προσφορές φαρμακείου Dpharmacy.grΜπορεί το να κάθεστε σε ένα κλιματιζόμενο χώρο για πολλές ώρες να προκαλέσει μυϊκό πόνο;

Οι άνθρωποι όντως αναφέρουν μυϊκούς πόνους εάν βρίσκονται σε δωμάτιο με air condition για μεγάλο χρονικό διάστημα. Aυτό συμβαίνει επειδή το σώμα δεν μπορεί να αναπληρώσει τη θερμότητα τόσο γρήγορα όσο χάνεται στο κλιματιστικό. Άτομα με προβλήματα στις αρθρώσεις όπως η αρθρίτιδα αισθάνονται τον πόνο ακόμα πιο έντονα.Αν κάθεστε πολλές ώρες σε δωμάτιο με air condition κάθε μέρα και δεν κινείστε καθόλου τοτε οι μυϊκοί πόνοι σαφώς θα χειροτερέψουν.Αν κινείστε, προάγετε την κυκλοφορία του αίματος γεγονός που θα σας κάνει πιο ζεστούς και θα θρέψει τους μυς σας.Μπορείτε επίσης να φορέσετε κάτι ζεστό, να πιείτε ένα τσάι και να απομακρυνθείτε από τον αεραγωγό.

 

'Αλλοι κίνδυνοι που ελλοχεύουν απ'την πολύωρη χρήση του air condition είναι ότι δεν κυκλοφορεί πολύ φρέσκος αέρας/οξυγόνο μέσα στο δωμάτιο, υπάρχει ανάπτυξη βακτηρίων μέσα στο δωμάτιο που μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις στους ανθρώπους και τέλος, η ρύθμιση της θερμοκρασίας έχει μεγάλη σημασία, επειδή αυτή ελέγχει τον μεταβολισμό των ανθρώπων εκ των έσω.Όταν ένα άτομο βγαίνει από ένα χώρο με air condition δέχεται θερμικό σοκ!

 

Από την άλλη πλευρά, ένας κατάλληλος ανεμιστήρας με όλα τα παράθυρα ανοιχτά θα ήταν μια καλύτερη επιλογή πολλές φορές. Αλλά με όλα τα παράθυρα ανοιχτά μπορεί να υπάρχουν προβλήματα σκόνης απ'τη μία πλευρά,και μυϊκών πόνων απ'την άλλη.

 

Τί είναι η ψύξη, πώς προκαλείται και πώς αντιμετωπίζεται;

Σύμφωνα με τους ειδικούς η ψύξη είναι ο έντονος πόνος και το πολύ ισχυρό “πιάσιμο” στους μυς κάποιας περιοχής του σώματος, όπως ο αυχένας και η πλάτη εξαιτίας ενός κρύου ρεύματος αέρα (άνεμος, παράθυρο αυτοκινήτου, air conditiοn κλπ) που χτυπάει επάνω στο ιδρωμένο δέρμα. Κυρίως τώρα το καλοκαίρι οι πιθανότητες να υποστεί κάποιος ψύξη από το air condition πολλαπλασιάζονται, αφού όλοι αναζητούν μια όαση δροσιάς.Όταν ο λαιμός σας εκτίθεται σε κρύο αέρα, ειδικά όταν συνδυάζεται με ιδρώτα, προκαλεί κράμπες στους μύες του λαιμού και στη γύρω μυϊκή μάζα.Οι κράμπες οφείλονται στην αλλαγή της ροής του αίματος που προκαλείται από την απροσδόκητη στένωση των αιμοφόρων αγγείων. Με απλά λόγια αυτό συνήθως κάνει αυτούς τους μυς να σφίγγονται.Η κράμπα προκαλεί αυτό το σφιχτό (δύσκαμπτο) συναίσθημα και ως αποτέλεσμα προκαλεί περιορισμό στο εύρος της κίνησης στο λαιμό. Αυτή η κατάσταση είναι αυτοπεριοριζόμενη και συνήθως εξαφανίζεται από μόνη της σε περίπου 1 έως και 4 εβδομάδες ανάλογα με τον κάθε οργανισμό.

 

Η θεραπεία σε περίπτωση που πάθετε ψύξη μπορεί να είναι φαρμακευτική, αλλά και εναλλακτική.Μπορείτε να πάρετε με την συγκατάθεση του γιατρού σας μυοχαλαρωτικά χάπια ή και αναλγητικά.Η αποτελεσματικότερη λύση όμως για την αντιμετώπιση του πόνου της ψύξης είναι οι παυσίπονες αλοιφές(θερμαντικές ή κρυοθεραπείας ανάλογα με το πρόβλημα) καθώς και τα αντιφλεγμονώδη συμπληρώματα διατροφής.Επίσης θεμιτή είναι η χρήση θερμοφόρας ή και αυχενικού κολάρου σε περίπτωση που ο μυϊκός πόνος δεν υποχωρεί.

 

Συμπληρωματικά βοηθούν πολύ τα ζεστά μπάνια,για να χαλαρώσουν οι μύες και να ανακουφιστεί ο πόνος καθώς και οι κομπρέσες χαμομηλιού στο σημείο που έχουμε πόνο.

 

 

Ανακάλυψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy συμπληρώματα διατροφής για Οστά-Αρθρώσεις-Μύες!

 

 

Τί συμβαίνει στο σώμα μας όταν κοιμόμαστε σε δωμάτιο με air condition;

Τη νύχτα, το σώμα σκοπεύει να ξεκουραστεί, να ανακτήσει και να επιδιορθώσει «οποιαδήποτε ζημιά» που είχε συμβεί κατά τη διάρκεια της ενεργούς ημέρας. Πολλά νέα κύτταρα αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν το σώμα ξεκουράζεται. Όταν το άτομο κοιμάται, το σώμα απενεργοποιεί πολλές μη κρίσιμες κυτταρικές δραστηριότητες.Αυτό είναι απαραίτητο για να χαλαρώσει ο οργανισμός και να ανασυνταχτεί.Ως αποτέλεσμα, ο ρυθμός μεταβολισμού μειώνεται και η θερμοκρασία του σώματος μειώνεται κατά σχεδόν 2 °.Η διαφορά αυτή στη θερμοκρασία είναι υπαίτια για τους μυϊκούς πόνους και τους πόνους στις αρθρώσεις και τα οστά που νιώθουμε.

 

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν ενεργοποιούμε το AC;

Το σώμα αρχίζει να δέχεται πολύ πιο κρύο αέρα και η θερμοκρασία του δέρματος μειώνεται περισσότερο από ό, τι πρέπει. Ως εκ τούτου, τα κύτταρα ενεργοποιούνται, αυξάνουν τον μεταβολισμό, για να παράγουν θερμότητα στο σώμα. Αυτό είναι εντελώς επιζήμιο για τον σκοπό της ανοικοδόμησης ,καθώς το σώμα δεν ανακάμπτει όσο θα έπρεπε. Ωστόσο, το σώμα προσαρμόζεται. Αυτός είναι ο τρόπος εξέλιξης. Έτσι, μετά από παρατεταμένη και συνεχή έκθεση σε ψυχρότερο αέρα κάθε βράδυ, το σώμα προσαρμόζει τον μεταβολισμό,έτσι ώστε τα κύτταρα να μην πέφτουν σε βαθιά αδράνεια. Το σώμα αρχίζει να περιμένει το πιο κρύο περιβάλλον ώστε σε περίπτωση που ορισμένες ημέρες δεν έχουμε air condition το βράδυ, το σώμα δεν συμπεριφέρεται σωστά.

 

Επομένως, δεν συνιστάται να κοιμάστε με air condition όλη τη νύχτα. Τα σύγχρονα air condition έχουν όντως έλεγχο inverter και νυχτερινή λειτουργία. Στη νυχτερινή λειτουργία, το AC προσθέτει 2 ° στην προκαθορισμένη θερμοκρασία για αντιστάθμιση. Αλλά είναι ακόμα καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε το AC κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

 

Είναι επιβλαβές να μένεις στο air condition όλη την ημέρα;

Η απάντηση είναι ναι για τους παρακάτω λόγους:

  • Oι ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας επηρεάζουν το αναπνευστικό σύστημα.
  • Έχει επίδραση ξήρανσης στο δέρμα και τους βλεννογόνους.
  • Προσθέτει θόρυβο στο περιβάλλον, συμβάλλοντας στην ηχορύπανση.
  • Η κυκλοφορία του αέρα μπορεί να μεταδώσει μολυσματικές αναπνευστικές ασθένειες.
  • Η αερομεταφερόμενη σκόνη και οι μύκητες μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις.
  • Ο κλιματισμός σχετίζεται με χρόνια ρινίτιδα και φαρυγγίτιδα, ερεθισμό του λαιμού και βραχνάδα.
  • Ο κλιματισμός μπορεί να επιδεινώσει τις οφθαλμικές παθήσεις όπως η επιπεφυκίτιδα και η βλεφαρίτιδα, καθώς και να προκαλέσει προβλήματα στους χρήστες φακών επαφής.
  • Mυϊκοί πόνοι ταλαιπωρούν το σώμα,ιδίως όταν υπάρχουν προβλήματα στη σπονδυλική στήλη και την πλάτη.
  • Πόνοι στις αρθρώσεις,ψύξεις και κράμπες στα πόδια.
  • Xρόνιοι πονοκέφαλοι
  • Ξηρότητα στο δέρμα
  • Υπνηλία,κυρίως όταν διατηρείται το air condition σε λειτουργία όλη τη νύχτα.
  • Οι τοξίνες στο σώμα δεν εξαφανίζονται αφού δεν υπάρχει έκκριση ιδρώτα.   

 

 

Βρες τώρα στο Online φαρμακείο Dpharmacy παυσίπονες αλοιφές για τους μυϊκούς πόνους και τις αρθρώσεις σε μοναδικές προσφορές!

 

 

Πότε πρέπει ιδανικά να χρησιμοποιείται το air condition και σε τί θερμοκρασία; 

Φυσικά χρησιμοποιούμε το κλιματιστικό μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο, δηλαδή όταν οι εναλλακτικοί τρόποι δροσισμού δεν μπορούν να μας καλύψουν.Καλό είναι όταν οι συνθήκες στο χώρο είναι ικανοποιητικές και φυσικά όταν δε βρίσκεται κανείς στο χώρο να απενεργοποιούμε τελείως το μηχάνημα, καθώς και στην περίπτωση που το ανοίγουμε τη νύχτα να το κλείνουμε λίγο πριν τον ύπνο ή να προγραμματίζουμε το κλείσιμό του με χρονοδιακόπτη μετά τη μία ώρα λειτοργίας.

Βασική και απαράβατη αρχή είναι ότι ο θερμοστάτης του κλιματιστικού πρέπει να ρυθμίζεται πάντοτε στη θερμοκρασία που ιδανικά θα θέλαμε να επικρατεί στο χώρο μας. Με το να βάζουμε το θερμοστάτη σε ακραίες θερμοκρασίες, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι η σπατάλη ενέργειας και η επιβάρυνση της υγείας μας,ενώ ο χώρος δεν ψύχεται (ή θερμαίνεται) γρηγορότερα.Οι συνθήκες θερμικής άνεσης σε ένα χώρο είναι πάντοτε μεταξύ 20 και 27 °C, ενώ δεν πρέπει και να υπάρχουν μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας (μεγαλύτερες από 6-10 βαθμούς) μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος, αφού η ξαφνική μετάβασή μας στην εξωτερική θερμοκρασία καταπονεί τον οργανισμό μας με αποτέσμα να ψάχνουμε τις καλύτερες παυσίπονες αλοιφές για να απαλλαγούμε από τον πόνο.Σε περίπτωση μάλιστα που το air condition είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας η ιδανική λύση είναι να χρησιμοποιούμε συμπληρώματα διατροφής για τα οστά,τις αρθρώσεις και τους μύες, έτσι ώστε να είναι πιο ανθεκτικός και προετοιμασμένος ο οργανισμός μας.

 

Το air cοndition όσο χρήσιμο και αναγκαίο είναι για τον άνθρωπο στις μέρες μας μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολυ επιβλαβές και επικίνδυνο όπλο για την υγεία του.Οι μυϊκοί πόνοι και οι πόνοι στις αρθρώσεις που προκαλεί μπορεί να είναι παροδικοί,σε βάθος χρόνου όμως τα προβλήματα γίνονται όλο και πιο έντονα και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής μας.Απαιτείται,λοιπόν,συνετή και λογική χρήση.

 

Προτάσεις φαρμακείου για παυσίπονες αλοιφές και αντιφλεγμονώδη συμπληρώματα.

 

 Skip to the beginning of the images gallery Pharmasept Aid Relief Hot Patch Επίθεμα Για Τον Πόνο 1τμχ

Erythro Forte Thermocream Gel Θερμαντική Κρέμα Σε Μορφή Τζελ Kατά Των Μυϊκών Πόνων 100ml

 

Erythro Forte Thermocream Gel Θερμαντική Κρέμα Σε Μορφή Τζελ Kατά Των Μυϊκών Πόνων 100ml

 

 

Vom Pullach Hof Teufelskrallen Παυσίπονη Κρέμα Με Αρπαγόφυτο 100ml

Pharmasept Tol Velvet Cryotherapy Freezing Power Gel Ψυκτικό Τζελ 250ml

 

 Health Aid Osteoflex Φόρμουλα με Γλυκοζαμίνη, Χονδροϊτίνη, Κουρκουμίνη & Βιταμίνη C Για Υγιείς Αρθρώσεις 30 Ταμπλέτες

 

Health Aid Osteoflex Φόρμουλα με Γλυκοζαμίνη, Χονδροϊτίνη, Κουρκουμίνη & Βιταμίνη C Για Υγιείς Αρθρώσεις 30 Ταμπλέτες 

 

Skip to the beginning of the images gallery Solgar Full Spectrum Curcumin Συμπλήρωμα Διατροφής Με Κουρκουμά Για Την Ομαλή Λειτουργία Εγκεφάλου, Αρθρώσεων & Ανοσοποιητικού 30 Μαλακές Κάψουλες

 

 

 Skip to the beginning of the images gallery Nature's Plus Glucosamine Chondroitin MSM Φόρμουλα Για Προστασία Των Αρθρώσεων 90 Ταμπλέτες

  

 

 

 

← Previous Next →