facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Ψάχνεις τις κορυφαίες βιταμίνες ομορφιάς;

featured_image

Ψάχνεις τις κορυφαίες βιταμίνες ομορφιάς; Στο παρόν άρθρο σας παρουσιάζουμε τις κορυφαίες 10 βιταμίνες ομορφιάς για να εξασφαλίσετε ένα λαμπερό και υγιές δέρμα.

Ψάχνεις τις κορυφαίες βιταμίνες ομορφιάς; Στο παρόν άρθρο σας παρουσιάζουμε τις κορυφαίες 10 βιταμίνες ομορφιάς και τα αντιοξειδωτικά που πρέπει να χρησιμοποιείτε καθημερινά προκειμένου να εξασφαλίσετε ένα λαμπερό και υγιές δέρμα. Μάθετε ποιές είναι οι ευεργετικές αυτές βιταμίνες και ποιά τα οφέλη τους για τον οργανισμό.

 

Πολλές φορές, όταν προσπαθούμε να επιτύχουμε λαμπερό δέρμα, προσπαθούμε αρχικά να το κάνουμε τοπικά με πλύσεις προσώπου, κρέμες και αλοιφές και αγνοούμε τη βασική πηγή ενός υγιούς δέρματος. Αυτό που βάζουμε στο σώμα μας αντανακλάται στο δέρμα, τα μάτια και τη γενικότερη υγεία μας. Το γεγονός είναι ότι εκτός από υγιεινή διατροφή και άσκηση, οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά είναι ο ασφαλής τρόπος για να αποκτήσετε υγιές και νεανικό δέρμα.Αυτές οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά μπορούν να καταναλωθούν μέσω φυσικών πηγών τροφής καθώς και μέσω βιταμιινικών συμπλητωμάτων διατροφής και προϊόντων καλλυντικών ομορφιάς.

                                                                            

Ανακάλυψε τώρα στο Οnline φαρμακείο Dpharmacy τις καλύτερες βιταμίνες για την υγεία του δέρματος

 Προσφορές online φαρμακείου Dpharmacy.gr

Αυτές είναι οι βιταμίνες που σε ομορφαίνουν!

Βιταμίνη Α 

Η βιταμίνη Α είναι ένα ισχυρό προστατευτικό και θεραπευτής του δέρματος. Έχει ένα παράγωγο γνωστό ως ρετινοειδές το οποίο βρίσκεται στα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς που υπάρχουν σήμερα. Το ρετινοειδές βοηθά στη μείωση των ρυτίδων, θεραπεύει τις καφέ κηλίδες και λειαίνει την τραχιά επιφάνεια του δέρματος.Είναι επίσης βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα ακμής σήμερα.Σύμφωνα με μελέτες το ρετινοειδές διατηρεί τις ελαστικές ίνες που υπάρχουν στο δέρμα σε ηρεμία, έτσι ώστε το δέρμα να μην τεντώνεται ή να τεντώνεται. Τελικά αυτό μειώνει επίσης την εμφάνιση των ρυτίδων.

 

Η βιταμίνη Α μπορεί να καταναλωθεί από γλυκοπατάτες, καρότα, φυλλώδη πράσινα λαχανικά και ψάρια. Τα συμπληρώματα δίνουν επίσης επαρκείς ποσότητες Βιταμίνης Α για να ομορφύνουν το δέρμα σας. Όλα τα προϊόντα ομορφιάς, ειδικά οι κρέμες νύχτας, προσφέρουν κάποια παράγωγα της βιταμίνης Α λόγω των αναρίθμητων πλεονεκτημάτων της στο δέρμα.

 

Σύμπλεγμα βιταμινών Β

Το σύμπλεγμα Β (Β Complex) είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο βιταμινών Β για τη συνολική υγεία της ομορφιάς. Αυτή η οικογένεια βιταμινών είναι γνωστή ως αντιοξειδωτικά και είναι ευεργετικά για την υγεία των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Όσον αφορά το δέρμα, η βιοτίνη είναι μια βιταμίνη Β που βελτιώνει τα επίπεδα κερατίνης στο σώμα. Η κερατίνη συμβάλλει στο σχηματισμό κολλαγόνου και σχηματίζει ένα στρώμα στην επιφάνεια του δέρματος για να το κρατήσει ενυδατωμένο και προστατευμένο. Η νιασίνη, ή βιταμίνη Β3, είναι μια άλλη βιταμίνη με αντιφλεγμονώδεις και αντιχρωματικές ιδιότητες.

 

Φωτίζει τον τόνο του δέρματος και το ενυδατώνει. Αναζητήστε βιταμίνες του συμπλέγματος Β στα τρόφιμα και τα συμπληρώματά σας. Οι πηγές τροφίμων περιλαμβάνουν αυγά, ψάρια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κόκκινο κρέας, πουλερικά, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα.Για μεγαλύτερη ενίσχυση αναζητήστε ένα πολύ καλό συμπλήρωμα για την κάλυψη των απαιτούμενων αναγκών του σώματος για βιταμίνες του συμπλέγματος Β - για υγιές δέρμα, μαλλιά και νύχια.

 

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι επίσης γνωστή ως ασκορβικό οξύ. Αυτή είναι μια σημαντική βιταμίνη για υγιές, νεανικό και λαμπερό δέρμα.Πέρα από όλες τις άλλες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, η βιταμίνη C από μόνη της μπορεί να κάνει πολλά για να σας προσφέρει όμορφο δέρμα. Επειδή ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, αποκτάτε πιο σφριγηλό δέρμα. Επιπλέον, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες βοηθούν στη θεραπεία κόκκινων κηλίδων και σημάτων μετά από ακμή. Πρόσφατα, η έρευνα υποδηλώνει ότι η βιταμίνη C έχει βρεθεί αποτελεσματική για τη θεραπεία ορισμένων βλαβών από την υπεριώδη ακτινοβολία *.

 

Η βιταμίνη C δεν είναι μόνο αποτελεσματική ενάντια στις βλάβες από τον ήλιο, αλλά είναι επίσης μια έξυπνη τοπική άμυνα ενάντια σε άλλες δυσάρεστες ατμοσφαιρικές επιδράσεις στο δέρμα. Καταπολεμά τις βλάβες των ελεύθερων ριζών και υποστηρίζει την κυτταρική επικοινωνία.

 

Βιταμίνη D

Η επαρκής έκθεση στον ήλιο μας παρέχει την απαραίτητη πρόσληψη βιταμίνης D που είναι ζωτικής σημασίας για καθαρό και υγιές δέρμα. Η βιταμίνη D σώζει το δέρμα από την ακμή και δροσίζει τη φλεγμονή, επιπλέον βοηθά στη μείωση των ρυτίδων και αναπτύσσει ένα δέρμα απαλό και λείο.Είναι πολύ σημαντικό επομένως να διατηρείται ισορροπημένη έκθεση στον ήλιο. Δέκα με δεκαπέντε λεπτά πριν το μεσημέρι είναι αρκετά και αν έχετε πιο σκούρο τόνο δέρματος, πρέπει να παραμείνετε εκτεθειμένοι για ένα σχετικά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στις ΗΠΑ, το 75% του πληθυσμού έχει έλλειψη βιταμίνης D, κάτι που είναι πραγματικά κακό νέο όχι μόνο για το δέρμα αλλά και για τη γενική υγεία του σώματος επίσης.

 

Η βιταμίνη D που λαμβάνεται από την κατανάλωση γαλακτοκομικών μπορεί να βοηθήσει αλλά δεν θα ξεπεράσει αυτήν την ανεπάρκεια εάν βασιστούμε αποκλειστικά σε αυτήν την πηγή τροφής.Είναι αναγκαία η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής με βιταμίνη D για ενιοσχυμένη προστασία.

 

 

Bρες στο Online φαρμακείο Dpharmacy βιταμίνες για Δέρμα - Μαλλιά - Νύχια!

 

Βιταμίνη Ε

H βιταμίνη Ε εκτός από αντιοξειδωτικό είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που βρίσκεται άφθονα στις πηγές τροφίμων. Λειτουργεί σε συνεργασία με τη βιταμίνη C για τη βελτίωση της υγείας του δέρματος. Η βιταμίνη Ε ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο σώμα και οι μεγαλύτερες ποσότητες κολλαγόνου που παράγονται βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών ώστε παρέχουν σφριγηλό και τονωμένο δέρμα. Η βιταμίνη Ε  λειτουργεί καλύτερα αν εφαρμοστεί τοπικά ως αποτελεσματικό μαλακτικό δέρματος.

 

Για άμεσα ορατά αποτελέσματα στο δέρμα, πρέπει να αναζητήσετε ένα καλό προϊόν ομορφιάς με άφθονη βιταμίνη Ε. Στα προϊόντα ομορφιάς, η βιταμίνη Ε διατίθεται σε δύο διαφορετικές μορφές: την άλφα τοκοφερόλη (η οποία έχει βάση το αλκοόλ) και την άλφα-τοκοφερόλη (χαλάλ). Με βάση τις προσωπικές σας προτιμήσεις, μπορεί να θέλετε να αναζητήσετε τον τύπο halal κατά την επιλογή ενός προϊόντος. Η στοματική κατανάλωση, ωστόσο, είναι επίσης απαραίτητη, παράλληλα με την τοπική εφαρμογή.

 

Οι πηγές τροφής της βιταμίνης Ε είναι φυτικά έλαια, ξηροί καρποί, σπόροι, σπανάκι και σπαράγγια.

 

Ρεσβερατρόλη

Η ρεσβερατρόλη είναι ένας ισχυρός αντιγηραντικός και ενυδατικός παράγοντας. Είναι αρκετά δημοφιλής σε κρέμες και καλλυντικά. Η ρεσβερατρόλη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γεγονός που την καθιστά φυσικό σταθεροποιητή ακαθαρσιών που ξεσπούν στο δέρμα του προσώπου. Διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη θεραπεία της ακμής, των κόκκινων σημάτων, της ερυθρότητας του δέρματος λόγω ηλιακών εγκαυμάτων και άλλων δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα και η ροδόχρου ακμή. 

 

Βρίσκεται άφθονα στα σταφύλια, στους ξηρούς καρπούς και στα φρούτα. Συμπληρώματα διατροφής με ρεσβερατρόλη όπως της Solgar και Nature's Plus προσφέρουν ολοκληρωμένη τόνωση και προστασία.

 

Γλουταθειόνη

Η γλουταθειόνη είναι ένα μικρό μόριο πρωτεΐνης που βρίσκεται σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες. Είναι το καλύτερο αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση της γήρανσης και την ομορφιά του δέρματος και βοηθά στην καταπολέμηση της βλάβης των ελεύθερων ριζών, των αντιδραστικών ειδών οξυγόνου και του οξειδωτικού στρες. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των προϊόντων περιποίησης ομορφιάς, λόγω των λευκαντικών ιδιοτήτων του δέρματος. Αυτό του επιτρέπει να μειώσει τη φλεγμονή και τα κόκκινα σημάδια και να εξομαλύνει με ασφάλεια τον τόνο του δέρματος. 

 

Η γλουταθειόνη παρασκευάζεται σε εργαστήρια χρησιμοποιώντας αμινοξύ για προϊόντα περιποίησης ομορφιάς, αλλά μπορεί επίσης να ληφθεί από το στόμα από φυσικά προϊόντα. Οι πηγές τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε γλουταθειόνη περιλαμβάνουν αυγά, ντομάτες, αβοκάντο, πορτοκάλια και καρύδια ,ενώ αποτελεσματικά συμπληρώματα γλουταθείονης θα συναντήσετε σε αρκετές εταιρείες όπως Solgar,Lamberts,Now,Doctor's Formulas.  

 

Ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι ένα αντιοξειδωτικό που θα βρείτε σχεδόν σε κάθε προϊόν και συμπλήρωμα ομορφιάς. Είναι βασικά ένα μόριο βιταμίνης Α, το οποίο λειτουργεί τέλεια σε συνδυασμό με άλλα αντιοξειδωτικά και, μερικές φορές, απομονωμένα για να βελτιώσει την υγεία του δέρματος. Παρόμοια με το ρετινοειδές, είναι ένας αντιγηραντικός παράγοντας ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο συγκρατεί τα κύτταρα και τους ιστούς του δέρματος. Αυτό το αντιοξειδωτικό καταλύει την παραγωγή ουσιών που υποστηρίζουν το δέρμα όπως η glycosaminoglycan (γλυκοζαμινογλυκάνη), η οποία μπορεί να βελτιώσει την υφή και τη σταθερότητα του δέρματος. 

 

Επιπλέον, η ρετινόλη είναι επίσης γνωστό ότι είναι ένα αντιφλεγμονώδες παράγωγο της βιταμίνης Α. Αντιμετωπίζει εγκαύματα δέρματος, καφέ κηλίδες, κόκκινα σημάδια και είναι επίσης πολύ θεραπευτικό για την ακμή. 

 

 

 Ανακάλυψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy βιταμίνες για όμορφο και λαμπερό δέρμα!

 

 

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει γίνει το πιο διαδεδομένο εκχύλισμα φύλλων περιποίησης της επιδερμίδας. Έχει πολλά εκπληκτικά οφέλη να προσφέρει για το δέρμα και για τη συνολική ομορφιά. Εκτός από το πιο προωθημένο πλεονέκτημα της απώλειας βάρους, έχει συντριπτικά οφέλη για νεανικό δέρμα. Το βασικό συστατικό του πράσινου τσαγιού είναι η κατεχίνη, ένα αντιοξειδωτικό και ένα φλαβονοειδές που καταπολεμά τις ασθένειες. Η μεγαλύτερη ποσότητα κατεχινών στο πράσινο τσάι σε σύγκριση με το μαύρο τσάι το καθιστά την πρώτη σας επιλογή. Οι κατεχίνες αποτοξινώνουν τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα του σώματος.

 

Το πράσινο τσάι μπορεί να ληφθεί από το στόμα ή να εφαρμοστεί τοπικά. Η στοματική κατανάλωση βοηθά στον καθαρισμό των ακαθαρσιών από το σώμα, που είναι γνωστό ότι προκαλούν χρωματισμό, σπυράκια, κηλίδες και ρυτίδες. Η τοπική εφαρμογή του πράσινου τσαγιού - με τη μορφή φυτικού μείγματος - βοηθά στην πρόληψη της βλάβης από τον ήλιο. Αποτρέπει επίσης τη διάσπαση του κολλαγόνου που είναι αιτία ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Διαπιστώνεται ότι το πράσινο τσάι μειώνει το άγχος και ενισχύει τη διάθεση.

 

Ένα μυαλό χωρίς άγχος ισοδυναμεί με νεανικό και όμορφο δέρμα.Το πράσινο τσάι φυσικά και σε αυτήν την περίπτωση έχει μεγαλύτερη απορρόφηση και καλύτερα αποτελέσματα όταν λαμβάνεται και ως συμπλήρωμα διατροφής. 

 

Λυκοπένιο

Το λυκοπένιο είναι επίσης ένα αντιοξειδωτικό που βελτιώνει την υφή του δέρματος. Επειδή βοηθά στο σχηματισμό κολλαγόνου και μειώνει τη βλάβη του DNA, τα αποτελέσματά του βοηθούν στην καταπολέμηση των ρυτίδων. Αν και βρίσκεται άφθονο σε κόκκινα φρούτα και λαχανικά όπως καρπούζι, ροζ γκουάβα, βερίκοκα, οι ντομάτες είναι, ωστόσο, η πλουσιότερη πηγή Λυκοπενίου.

 

Το λυκοπένιο μπορεί να ληφθεί είτε απευθείας από πηγές τροφίμων είτε μπορεί να βρεθεί σε συμπληρώματα πολυβιταμινών. Τα προϊόντα περιποίησης ομορφιάς προσφέρουν επίσης λυκοπένιο σε τοπική μορφή.

 

Συμπέρασμα

Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που αναφέρθηκαν παραπάνω είναι όλοι οι κύριοι συντελεστές για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Όλα αυτά θα πρέπει να συμπεριληφθούν σε μια υγιεινή διατροφή προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη τους και να επιτευχθεί λαμπερό δέρμα. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα θρεπτικά συστατικά στο φαγητό, στα προϊόντα ομορφιάς και στα συμπληρώματα πολυβιταμινών. Αν σας προβληματίζει η επιλογή ενός συμπληρώματος, δείτε όλα αυτά σε ένα συμπλήρωμα ομορφιάς για υγιή μαλλιά, δέρμα και νύχια.

 

Προτάσεις φαρμακείου για βιταμίνες ομορφιάς

 Natures Plus Vitamin A 10.000IU Βιταμίνη Α 90tabs

 

Nature's Plus Vit A

 

Solgar Vitamin D3 600IU Γερά Οστά, Δόντια, Νευρικό Σύστημα, Λειτουργία Θυρεοειδή 60 Vegetable Caps

 

Solgar Vitamin D3 600IU Γερά Οστά, Δόντια, Νευρικό Σύστημα, Λειτουργία Θυρεοειδή 60 Vegetable Caps

 

Nature's Plus Collagen Peptides Powder Συμπλήρωμα Διατροφής με Πεπτίδια Κολλαγόνου Για Την Ελαστικότητα Του Δέρματος 294gr

 

 Nature's Plus Collagen Peptides Powder Συμπλήρωμα Διατροφής με Πεπτίδια Κολλαγόνου Για Την Ελαστικότητα Του Δέρματος 294gr

 

 

Lamberts Συμπλήρωμα Διατροφής Vitamin C - Time 1000mg 8134 Βιταμίνη C 30Tabs

 

 

Frezyderm Skin Restart Vit A Cream Booster Αγωγή Ενεργοποίησης Μηχανισμών Αντιγήρανσης Με Ρετινόλη Βιταμίνη Α 5ml

 

Doctor's Formulas Glutathione 450mg Λιποσωμιακή Φόρμουλα Mε Γλουταθειόνη Για Τη Σωστή Λειτουργία Του Ήπατος 150ml 

 

Doctor's Formulas Glutathione 450mg Λιποσωμιακή Φόρμουλα Mε Γλουταθειόνη Για Τη Σωστή Λειτουργία Του Ήπατος 150ml


Πηγή εικόνας [1]

← Previous Next →