facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Βαζελίνη:ο σύμμαχός σου στην ψωρίαση!

featured_image

Στο παρόν άρθρο θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για την ψωρίαση, τί ακριβώς είναι , ποια είναι τα κοινά συμπτώματα, ποια η θεραπεία και ποιος ο ρόλος της βαζελίνης στην αντιμετώπιση της ψωρίασης.

Στο άρθρο "Βαζελίνη:ο σύμμαχός σου στην ψωρίαση!" θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για την ψωρίαση , τί είναι η ψωρίαση, ποια είναι τα κοινά συμπτώματα, ποια η θεραπεία και ποιος ο ρόλος της βαζελίνης στην αντιμετώπιση της ψωρίασης.

Τα τοπικά μαλακτικά είναι μία από τις πολλές πιθανές θεραπείες για τα συμπτώματα της ψωρίασης. Ποιο προϊόν όμως να επιλέξετε;

Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια πιο προσεκτική ματιά στη βαζελίνη και τις ιδιότητές της.

 

 

Περιεχόμενα

 

 

Τι είναι η ψωρίαση;

Η ψωρίαση είναι μια κοινή δερματική ασθένεια που επηρεάζει περίπου το 2% των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε ηλικία και πιστεύεται ότι οφείλεται σε γενετικούς λόγους και επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες.

 

Η ψωρίαση εκδηλώνεται συνήθως ως ξηρές, κνησμώδεις, φολιδωτές κηλίδες στο δέρμα και εμφανίζεται στον κορμό, το τριχωτό της κεφαλής, τους αγκώνες και τα γόνατα.

 

 

Αυτά τα σημάδια είναι συχνά κοκκινισμένα, προκαλούν κνησμό και δημιουργούν φλεγμονές στο δέρμα.Η ψωρίαση είναι μια χρόνια πάθηση, για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία ακόμη. Τα συμπτώματα τείνουν να εμφανίζονται και να αποχωρούν ανά διαστήματα ή να βρίσκονται σε «έξαρση» για καιρό και μετά μπορεί να εξαφανιστούν για πολλούς μήνες.

Υπάρχουν, ωστόσο, αλλαγές στον τρόπο ζωής και στρατηγικές διαχείρισης που μπορείτε να υιοθετήσετε για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της ψωρίασης.

 

 

Χρήση μαλακτικών για τη διαχείριση της ψωρίασης

Τοπικές κρέμες και αλοιφές που βελτιώνουν την εμφάνιση των δερματικών συμπτωμάτων είναι συχνά το πρώτο στάδιο αντιμετώπισης.

 

Στην πραγματικότητα, εάν έχετε μια ήπια περίπτωση ψωρίασης, τότε ο γιατρός σας πιθανώς θα προτείνει να εφαρμόσετε ένα μαλακτικό απευθείας στην πληγείσα περιοχή.

 

Τα μαλακτικά είναι αλοιφές που θρέφουν και ενυδατώνουν το δέρμα για να παγιδεύουν την υγρασία με ένα προστατευτικό φράγμα νερού. Βοηθούν στη μείωση του κνησμού και στο ξεφλούδισμα που προκαλείται από ψωρίαση.

 

 

Στο online φαρμακείο Dpharmacy θα βρεις τα καλύτερα προϊόντα για την ψωρίαση!

 

Βαζελίνη

Για μερικούς ανθρώπους, η θεραπεία με μαλακτικό είναι το μόνο που χρειάζονται για να καθαρίσει το δέρμα, αν και μπορεί να χρειαστούν εφαρμογές για αρκετές εβδομάδες. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από μαλακτικά διαθέσιμα χωρίς ιατρική συνταγή ή με ιατρική συνταγή από τον γιατρό σας.

 

Η βαζελίνη είναι ένα μαλακτικό και μερικοί άνθρωποι μπορεί να θεωρήσουν ότι είναι χρήσιμη στη θεραπεία των συμπτωμάτων της ψωρίασης.

 

Ωστόσο, είναι κατασκευασμένη από ένα υποπροϊόν της πετροχημικής βιομηχανίας, στο οποίο ορισμένοι μπορεί να είναι ευαίσθητοι. Η βαζελίνη μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλεργίες και μπορεί να επιδεινώσει τα ήδη υπάρχοντα δερματικά προβλήματα. 

 

Η ψωρίαση (ας πούμε "suh-RY-uh-sus") είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα του δέρματος που προκαλεί παχύρρευστες, λευκές, ασημί ή κόκκινες κηλίδες στο δέρμα. Τα εξογκώματα μπορεί να είναι μικρά ή μεγάλα, και εμφανίζονται πιο συχνά στα γόνατα, στους αγκώνες, στο τριχωτό της κεφαλής, στα χέρια ή στα πόδια. Το δέρμα μπορεί να είναι φολιδωτό.

 

Εάν η κατάσταση είναι σοβαρή, μπορεί να νιώθετε έντονη ευαισθησία και κνησμό. Η ψωρίαση μπορεί επίσης να είναι ενοχλητική εάν τα σημάδια είναι σε ορατές περιοχές. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ψωρίαση με καλή φροντίδα στο σπίτι και με φάρμακα από το γιατρό σας.

 

Επίσης, μπορείτε να βάλετε φάρμακα στο δέρμα σας και να πάρετε χάπια ή να κάνετε εμβόλια για να σταματήστε την ερυθρότητα και το πρήξιμο. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να προτείνει θεραπείες με υπεριώδες φως.

 

Η μετέπειτα φροντίδα είναι βασικό μέρος της θεραπείας και της ασφάλειάς σας. Φροντίστε να κλείνετε και να πηγαίνετε τακτικά σε όλα τα ραντεβού και να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας. Είναι επίσης μια καλή ιδέα είναι να γνωρίζετε τα αποτελέσματα των εξετάσεών σας και να κρατάτε μια λίστα με τα φάρμακα που παίρνετε.

 

 

Πώς μπορείτε να φροντίσετε τον εαυτό σας στο σπίτι;

1.Εάν ο γιατρός σας συνταγογραφήσει φάρμακο, χρησιμοποιήστε το ακριβώς όπως σας συνταγογραφήθηκε. Ακολουθήστε τις συμβουλές του γιατρού σας για θεραπεία με ηλιακό φως ή υπεριώδες φως. Καλέστε το γιατρό σας εάν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το φάρμακό σας. 

 

2.Προστατέψτε το δέρμα σας:

  1. Διατηρήστε το δέρμα σας υγρό. Μετά το μπάνιο, βάλτε μια αλοιφή, κρέμα ή λοσιόν στο δέρμα σας όσο είναι ακόμα υγρό. Αυτό σφραγίζει την υγρασία. Χρησιμοποιήστε αντιπροϊόντα που προτείνει ο γιατρός σας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν το Cetaphil, Lubriderm, ή Eucerin. Η βαζελίνη (όπως η βαζελίνη) και φυτικά η βράχυνση (όπως το Crisco) λειτουργεί επίσης.
  2. Εάν έχετε ψωρίαση στο τριχωτό της κεφαλής σας, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν με σαλικυλικό οξύ, όπως το Sebcur.
  3. Αποφύγετε σκληρά προϊόντα δέρματος, όπως αυτά που περιέχουν αλκοόλη.
  4. Προσπαθήστε να αποτρέψετε τα ηλιακά εγκαύματα. Αν και οι μικρές περίοδοι έκθεσης στον ήλιο μειώνουν την ψωρίαση στους περισσότερους ανθρώπους, ο υπερβολικός ήλιος μπορεί να βλάψει το δέρμα και να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος. Επιπλέον, τα ηλιακά εγκαύματα μπορούν να προκαλέσουν ψωρίαση. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό σε περιοχές του δέρματός σας που δεν έχουν ψωρίαση. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό ευρέος φάσματος που έχει αντιηλιακό παράγοντα προστασίας (SPF) 30 ή πιο ψηλά. Χρησιμοποιήστε το κάθε μέρα, ακόμα και όταν έχει συννεφιά.
  5. Φροντίστε να αποφεύγετε τραυματισμούς όπως κόψιμο ή ξύσιμο του δέρματός σας. Ένας τραυματισμός στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό επιθεμάτων ψωρίασης οπουδήποτε στο σώμα, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του τραυματισμού.

 

 

Τα καλύτερα φαρμακευτικά προϊόντα για να Αντιμετωπίστε & καταπραΰνεται τα συμπτώματα της ψωρίασης θα τα βρεις στο online φαρμακείο Dpharmacy.gr

 

 

3.Προσπαθήστε να κάνετε μία ή περισσότερες αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες ώστε να βοηθήσετε στη θεραπεία της ψωρίαση.

Για παράδειγμα,:

  1. Προσπαθήστε να ελέγξετε το στρες και το άγχος. Μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση ψωρίασης ξαφνικά ή μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα.
  2. Εάν καπνίζετε, σκεφτείτε να το κόψετε. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να το κόψετε, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα προγράμματα και τα φάρμακα διακοπής του καπνίσματος.
  3. Εάν πίνετε, περιορίστε ή μειώστε την ποσότητα του αλκοόλ που πίνετε.
  4. Εάν είστε υπέρβαροι, προσπάθησε αν μπορείτε να χάσετε κάποιο βάρος. Ζητήστε υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους. Μιλήστε με έναν σύμβουλο ή άλλον επαγγελματία εάν αισθάνεστε λυπημένοι για την κατάστασή σας και χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια.

 

Πότε πρέπει να ζητήστε βοήθεια για την ψωρίαση;

Καλέστε τη γραμμή συμβουλών του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας τώρα ή αναζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα αν έχετε σημεία λοίμωξης, όπως:

 

αυξημένο πόνο, οίδημα, καύσο ή ερυθρότητα.

  • κόκκινες ραβδώσεις.
  • έκκριση πύου από την περιοχή  
  • πυρετό.
  • πρήξιμο, δυσκαμψία ή πόνο στις αρθρώσεις σας.
← Previous Next →