facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Συμβουλές για την περιποίηση άκρων πριν την παραλία

featured_image

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε για την προστάσια και την περιποίηση άκρων πριν το επόμενο μπάνιο σας στη θάλασσα ή την πισίνα. 

Μπορεί το Καλοκαίρι να πλησιάζει προς το τέλος του, όμως ο καλός καιρός φαίνεται πως μετρά ακόμα πολλές μέρες. Με την κλιματική αλλαγή, σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, η ηλιοφάνεια και οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται για αρκετές μέρες μετά τη λήξη της επίσημης καλοκαιρινής περιόδου και ενδέχεται να φτάσουν μέχρι και τα μέσα του Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει πως η αγαπημένη μας καλοκαιρινή συνήθεια που δεν είναι άλλη από το μπάνιο στη θάλασσα ή εναλλακτικά στην πισίνα, θα συνεχιστεί για πολύ καιρό ακόμα.

 

Για όσο διάστημα εμφανιζόμαστε στην παραλία ή την πισίνα, το σώμα μας είναι εκτεθειμένο. Αυτό σημαίνει πως οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να περιποιηθούν την επιδερμίδα και τα άκρα τους πριν από το μπάνιο τους, καθώς αυτό βελτιώνει την εμφάνιση τους και ως έναν βαθμό συνδέεται με την ατομική τους υγιεινή. Μην ξεχνάτε πως αυτή την περίοδο, τα άκρα μας, εκτός από εκτεθειμένα είναι και ευάλωτα.

Παρακάτω, θα εστιάσουμε στην περιποίηση άκρων.

 

Οι κίνδυνοι για τα άκρα σας

 

Dpharmacy - πόδια σε βράχο - περιποίηση άκρων

 

Η φροντίδα των άκρων κρίνεται επιβεβλημένη προς αποφυγήν προβλημάτων που θα έχουν αντίκτυπο τόσο στην εικόνα όσο και στην υγιεινή τους.

 

Το καλοκαίρι τα πόδια μας πρήζονται και αισθανόμαστε βάρος. Η ζέστη και η πολύωρη ορθοστασία σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με το οίδημα. Επίσης, η ζέστη και η ηλιακή ακτινοβολία ενδέχεται να προκαλέσουν αίσθημα καψίματος, κράμπες και φαγούρα. Τις ζεστές ημέρες τα αγγεία διαστέλλονται και αυτό έχει αντίκτυπο στην κυκλοφορία του αίματος.

 

Η αυξημένη υγρασία και η υψηλή θερμοκρασία δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για μυκητιάσεις στα πέλματα και τα μεσοδακτύλια διαστήματα, κυρίως σε πόδια που ιδρώνουν και δεν αερίζονται κατάλληλα. Το αποτέλεσμα είναι κνησμός και δυσοσμία.

 

Επιπλέον, τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται έντονη ξηρότητα και σκασίματα στα άκρα. Αυτό οφείλεται ως έναν βαθμό και στην έλλειψη σμηγματογόνων αδένων στα πέλματα, και κυρίως στις φτέρνες.

 

Τα ηλιακά εγκαύματα είναι ένα ακόμα σύνηθες πρόβλημα. Πολλές φορές έχει παρατηρηθεί πως οι άνθρωποι ξεχνούν τα χέρια και τα πέλματα όταν εφαρμόζουν το αντιηλιακό τους με αποτέλεσμα να καίγονται στα συγκεκριμένα σημεία.

 

Το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα μπορεί να προκαλέσει τη μετάδοση κάποιων ιογενών λοιμώξεων του δέρματος όπως είναι οι μυρμηγκιές που προσβάλλουν τις παλάμες και τα πέλματα. Οι μυρμηγκιές των πελμάτων συνδέονται με το στέλεχος 1 και των χεριών με τα στελέχη 2 και 4.

 

 

Ανακάλυψε στο ηλεκτρονικό φαρμακείο dpharmacy.gr τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης νυχιών!

 

 

 

 

Tips για την προετοιμασία των άκρων

 

Dpharmacy - κρέμα χεριών - περιποίηση άκρων

 

Ξεκινώντας με τα χέρια, μην παραλείπετε να φοράτε αντιηλιακό όλο τον χρόνο και κυρίως το Καλοκαίρι. Όσον αφορά την ηλιοθεραπεία, μην ξεχνάτε ποτέ την περιοχή των χεριών και των πελμάτων, όπως συνηθίζουν οι περισσότεροι. Η εφαρμογή αντιηλιακού προϊόντος, πέρα από το κάψιμο, θα αποτρέψει και τη φωτογήρανση αλλά και την εμφάνιση πανάδων.

 

Αν τα χέρια σας εμφανίσουν ξηρότητα ή αν είναι μονίμως ξηρά, εντατικοποιήστε την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας για τα χέρια, τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες. Η καθημερινή χρήση της κρέμας θα κάνει τα χέρια σας πιο απαλά.

 

Πριν από την παραλία, απολεπίστε την επιδερμίδα των ποδιών και των χεριών σας καθώς αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα το δέρμα σας θα φαίνεται πιο υγιές και λαμπερό.

 

Σ’ ό,τι έχει να κάνει με τις λοιμώξεις και ειδικά τις μυρμηγκιές, η διάγνωση τους θα πρέπει να γίνεται από δερματολόγο, ο οποίος είναι και ο κατάλληλος για την επιλογή της θεραπείας.

 

Η καλή διατροφή και η αυξημένη πρόσληψη νερού θα κάνει το δέρμα σας να μοιάζει πιο υγιές και φρέσκο σε όλο το σώμα και φυσικά τα χέρια και τα πόδια.

 

Προχωρώντας στα πόδια και συγκεκριμένα στα πέλματα, καλό είναι να αποφεύγετε την πολύωρη ορθοστασία τις ώρες που η θερμοκρασία είναι υψηλή γιατί αυτό καταπονεί τα πόδια σας.

 

Αφού επιστρέψετε από την παραλία, πλύνετε καλά τα πόδια σας για να αφαιρέσετε την άμμο και το αλάτι και εφαρμόστε ενυδατική κρέμα.

 

Φροντίστε να δροσίζετε και ν’ ανακουφίζετε συχνά τα πόδια σας κάνοντας ποδόλουτρο. Έπειτα εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα η οποία θα βοηθήσει στη καλή ροή του αίματος.

 

Αν έχετε έντονο πόνο, προτείνεται να χρησιμοποιήσετε ειδικά φαρμακευτικά προϊόντα που περιορίζουν τη διαστολή των φλεβών ή κάλτσες που έχουν ανάλογα αποτελέσματα.

 

Αν έχετε εμφανίσει μια μυκητίαση ή κάποια άλλη λοίμωξη, απευθυνθείτε άμεσα στον δερματολόγο σας για έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

 

 

 

Ανακάλυψε στο ηλεκτρονικό φαρμακείο dpharmacy.gr τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης Ποδιών & κάτω άκρων

 

 

Μανικιούρ και πεντικιούρ στο σπίτι

 

Dpharmacy - περιποιημένα άκρα - περιποίηση άκρων

 

Τα νύχια παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση αλλά και την ατομική μας υγιεινή. Παρακάτω δε θα μιλήσουμε για το πως να βάψετε τα νύχια σας αλλά πως θα τα περιποιηθείτε. Άλλωστε τόσο τα νύχια των χεριών σας, όσο και τα νύχια των ποδιών σας, δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα βαμμένα για να δείχνουν όμορφα αλλά σίγουρα πρέπει να είναι καθαρά και περιποιημένα.

 

Ας δούμε πρώτα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να το πετύχετε στο σπίτι. Αυτά είναι μία λίμα νυχιών, ένα buffer, έναν νυχοκόπτη, λάδι, ένα κοπτάκι για τα πετσάκια και ένα βουρτσάκι νυχιών. Ξεκινήστε αφαιρώντας το βερνίκι που μπορεί να έχετε ήδη στα νύχια και χρησιμοποιείστε έναν νυχοκόπτη (αν είναι απαραίτητο) για να τα κόψετε. Σειρά τώρα έχει το λιμάρισμα των νυχιών και μετά ακολουθεί η χρήση του buffer που θα τα λειάνει. Έπειτα, εφαρμόστε το λαδάκι και μετά αφαιρέστε τα πετσάκια με το ειδικό κοπτάκι.

 

Συγκεκριμένα στα πέλματα, αν έχετε σκληρύνσεις, προτείνεται να χρησιμοποιήσετε ελαφρόπετρα, ράσπα και ειδικά peeling για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα ενώ ίσως χρειαστείτε και ένα ειδικό εργαλείο για να αφαιρέσετε τους κάλους.

 

5 προϊόντα για την περιποίηση άκρων

 

Σετ Περιποίησης Νυχιών Για Μανικιούρ & Πεντικιούρ

 

Soulima Σετ Περιποίησης Νυχιών Για Μανικιούρ & Πεντικιούρ Με Θήκη Μεταφοράς 15 Τμχ 8869 

 

Σετ με 15 εργαλεία κατασκευασμένα από ανοξείδωτο και ανθρακούχο ατσάλι, κατάλληλα για την περιποίηση των νυχιών σας. Συνοδεύεται από πρακτική θήκη μεταφοράς και αποθήκευσης.

 

Ενυδατική Kρέμα Xεριών & Nυχιών

 

Kamill Hand & Nail Cream Classic Ενυδατική Kρέμα Xεριών & Nυχιών 30ml

 

Η κλασική φροντίδα χεριών για κανονικό δέρμα προσφέρει καταπραϋντική φροντίδα, προστασία, αναγέννηση και ενυδάτωση.

 

Επαγγελματική Ξύλινη Ράσπα Ποδιών Διπλής Όψης

 

Podia Επαγγελματική Ξύλινη Ράσπα Ποδιών Διπλής Όψης 27cm 1 Τμχ

 

Η Podia PREMIUM WOODEN FOOT FILE αποτελείται από δύο επιφάνειες διαφορετικής τραχύτητας για ολοκληρωμένη περιποίηση του πέλματος. Η επιφάνεια με τραχιά όψη 60 Grit απομακρύνει αποτελεσματικά τις επίμονες σκληρύνσεις και υπερκερατώσεις από τις πτέρνες και το μετατάρσιο, ενώ η επιφάνεια με λιγότερο τραχιά όψη 100 Grit λειαίνει το ξηρό δέρμα και εξαλείφει κάθε ατέλεια της επιδερμίδας του ποδιού.

 

Περιποιητικό & Δυναμωτικό Λάδι Νυχιών

 

Gehwol Nail Care Περιποιητικό & Δυναμωτικό Λάδι Νυχιών 15ml

 

Περιποιητικό λάδι νυχιών που προσφέρει ενδυνάμωση και περιποίηση στα νύχια. Θρέφει τα νύχια, βοηθώντας τα να μη σπάνε και να μην ξεφλουδίζουν ενώ χαρίζει ελαστικότητα και ενισχύει την υγιή τους ανάπτυξη.

 

Κόφτης Κάλων

 

Titania Κόφτης Κάλων Πλαστικός 1τμχ

 

Αποτρέπει αιχμηρά κοψίματα χάρη στην κατασκευή του και εξασφαλίζει ακριβείς και ασφαλείς χειρισμούς. Η στιβαρή λαβή προσφέρει σταθερό κράτημα για βελτιστοποιημένο έλεγχο και παρέχει ενισχυμένη επίδραση στη μείωση των επίμονων κάλων και των σκληρύνσεων.

 

← Previous Next →