facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Πώς και πότε χρησιμοποιείται το serum

featured_image

Μάθε για όλα τα οφέλη του serum και πώς να επιλέγεις το κατάλληλο! Η βαθιά ενυδάτωση είναι απολύτως απαραίτητη για μια όμορφη επιδερμίδα. Έτσι, λοιπόν, εκτός από την ενυδατική κρέμα ημέρας και νύχτας, έχει δημιουργηθεί κι ο φυσικός ορός ενυδάτωσης ή αλλιώς serum.

Πώς και πότε χρησιμοποιείται το serum. Στο παρόν άρθρο θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για τη σωστή επιλογή κι εφαρμογή του serum.

 

Η βαθιά ενυδάτωση είναι απολύτως απαραίτητη για μια όμορφη επιδερμίδα, ωστόσο υπάρχουν πολλοί παράγοντες, όπως είναι η διατροφή, η ηλικία, οι ορμονικές αλλαγές κι οι καιρικές συνθήκες, που δεν της επιτρέπουν να ενυδατώνεται σωστά, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μια επιπλέον υποστήριξη για να συγκρατήσει τα επίπεδα υγρασίας σε υψηλά επίπεδα. Έτσι, λοιπόν, εκτός από την ενυδατική κρέμα ημέρας και νύχτας, έχει δημιουργηθεί κι ο φυσικός ορός ενυδάτωσης ή αλλιώς serum.

 

Τι ακριβώς είναι το serum;

Πρόκειται για ένα συμπύκνωμα ενεργών συστατικών το οποίο είναι πιο δραστικό από εκείνο μιας συνηθισμένης κρέμας προσώπου. Το βρίσκουμε συνήθως σε υγρή, λεπτόρρευστη μορφή ή τζελ, ενώ η συμπυκνωμένη σύνθεσή του είναι πλούσια σε υδατικά στοιχεία και βιταμίνες ή άλλα συστατικά, ανάλογα με την δράση του.

Για παράδειγμα, υπάρχουν serum ενισχυμένης λάμψης που αποκαθιστούν την χαμένη φωτεινότητα της επιδερμίδας και ταιριάζουν σχεδόν σε όλους τους τύπους δέρματος, καθώς κι ενυδατικοί οροί ή οροί αντιγήρανσης που περιέχουν συστατικά τα οποία ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και λειαίνουν το περίγραμμα του προσώπου και τις ρυτίδες.

 

Τα οφέλη του serum

  • Η υφή του δέρματός σου θα βελτιωθεί δραστικά, καθώς θα γίνει πιο σφριγηλή και πιο ομαλή, οδηγώντας σε εμφανώς νεότερη εμφάνιση επιδερμίδας.
  • Θα μειωθούν οι ουλές, τα σπυράκια κι άλλα ενοχλητικά σημάδια.
  • Θα δεις μείωση του μεγέθους των ανοιχτών πόρων, κι έτσι θα μειωθούν τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα.
  • Μείωση της ξηρότητας και λεπτών γραμμών κι άμεση φωτεινότητα στα μάτια.
  • Η χρήση serum καταπολεμά φλεγμονές, ερυθρότητα και ξηρότητα, ενώ το δέρμα αποκτά δροσερή όψη και ζωντάνια.

 

Πότε πρέπει να το χρησιμοποιώ;

 Το serum χρησιμοποιείται ιδανικά πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας και πριν την κρέμα ή το αντηλιακό. Αρκεί λίγη ποσότητα την οποία τοποθετείς ταμποναριστά σε πρόσωπο και λαιμό. Το serum έχει συμπυκνωμένη σύνθεση που δρα βαθιά στο δέρμα, αλλά δεν ενυδατώνει αρκετά την εξωτερική στοιβάδα, οπότε πρέπει να ακολουθείται από ενυδατική κρέμα κι αντηλιακό το πρωί κι ενυδατική κρέμα νύχτας πριν το βραδινό ύπνο.

 

Ποια είναι τα ενεργά συστατικά που συνήθως συναντάμε στο serum;

Υαλουρονικό οξύ: Αποτελεί φυσικό συστατικό του δέρματός μας, όμως, με την πάροδο των χρόνων τα επίπεδα και η λειτουργικότητά του μειώνονται, με αποτέλεσμα την απώλεια του σφρίγους και της πυκνότητας του δέρματος. Στις μέρες μας η αναπλήρωσή του επιτυγχάνεται με ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, που βελτιώνουν τον όγκο του δέρματος και την εμφάνιση των ρυτίδων.

Απολεπιστικά συστατικά, όπως γλυκολικό, γαλακτικό οξύ, ΑΗΑ (α-υδροξυοξέα): Δρούν στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας απομακρύνοντας τα νεκρά κερατινοκύτταρα, που με τη σειρά τους αντικαθίστανται από νεότερα κι υγιή. Παράλληλα, τονώνουν την παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης.

Ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C): Είναι ένα από τα πιο δραστικά αντιοξειδωτικά, που καταπολεμά τη φθορά που δημιουργείται από τον ήλιο, το στρες και τις εξωτερικές επιθέσεις του περιβάλλοντος. Η βιταμίνη C είναι επίσης πολύ γνωστή για τη φωτεινότητα που χαρίζει στην επιδερμίδα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση του κολλαγόνου. Χάρη σ’ αυτήν και στα πολυδιάστατα οφέλη της η επιδερμίδα ανακτά τη λάμψη της, τη φωτεινότητα και τη διαύγειά της. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή στην επιλογή εποχής που θα εφαρμοστεί. Η χρήση της ενδείκνυται είτε το βαθύ χειμώνα είτε απαραιτήτως σε συνδυασμό με αντιηλιακό, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος εμφάνισης δυσχρωμιών.

Πρωτεΐνη σόγιας: Συσφίγγει κι επανορθώνει την επιδερμίδα παρέχοντας υψηλή ασπίδα προστασίας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες πολλαπλασιάζονται μαζί με τα πρώτα σημάδια της γήρανσης.

 

Ποιο serum είναι ιδανικό για εμένα;

 Ανάλογα με το στόχο που έχεις θα πρέπει να επιλέξεις και το ανάλογο serum. Υπάρχουν πολλά ξεχωριστά serum και το καθένα, ανάλογα με τα ενεργά συστατικά και την υφή του, μπορεί να έχει διαφορετικά οφέλη για την επιδερμίδα.

 

Εμείς σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το Apivita Bee Radiant Serum 30ml. Ορός αντιγήρανσης και λάμψης με βλαστοκύτταρα πορτοκαλιού και βιταμίνη C, που χάρη στην ενισχυμένη σύνθεσή του αναπληρώνει την ενέργεια κι ενισχύει τη ζωτικότητα των κυττάρων της επιδερμίδας.

Το La Roche Posay Hyalu B5 Αντιρυτιδικό & Επανορθωτικό Serum 30ml. Αντιρυτιδικό και επανορθωτικό serum με ιαματικό νερό της La Roche Posay με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη 5. Για καταπολέμηση των ρυτίδων, έλλειψη όγκου κι ελαστικότητας, θαμπή και κουρασμένη όψη. Μοναδική, αναζωογονητική σύνθεση με 2 τύπους καθαρού Υαλουρονικού Οξέος, Βιταμίνη Β5 και Madecassoside. Eπανορθώνει και 'γεμίζει' την επιδερμίδα αποκαθιστώντας τον ενυδατικό φραγό του δέρματος κι ενεργοποιώντας την κυτταρική ανάπλαση. 

Τον αντιοξειδωτικό ορό εντατικής ανάπλασης προσώπου και λαιμού Eva Belle Serum 50ml. Με ισοφλαβόνες σόγιας, κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες C & E. Συγκρατεί την υγρασία της επιδερμίδας αναπλάθοντάς τη σε κυτταρικό επίπεδο.Γεμίζει και λειαίνει τις βαθιές ρυτίδες. Προλαμβάνει τη φωτογήρανση και την πρόωρη γήρανση εξαιτίας της οξειδωτικής φθοράς και βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

 Το Rilastil D-Clar 30ml συμπυκνωμένος αποχρωματιστικός ορός σε σταγόνες. Εντατική αγωγή για την αντιμετώπιση των τοπικών υπερχρωμιών (ανομοιόμορφος τόνος, ηλιακές κηλίδες, μέλασμα, ακνεϊκές βλάβες, μεταφλεγμονώδεις υπερχρωμίες ή υπερχρωμίες προκαλούμενες από λήψη φαρμάκων). Ενεργά συστατικά που δρουν σε όλα τα στάδια αποχρωματισμού της επιδερμίδας.Εκτός από το πρόσωπο, ο ορός μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα χέρα και στο ντεκολτέ. Διεγείρει την κυτταρική ανανέωση (Λιποσωμιακό Τριπεπτίδιο, ΑΗΑ Φρούτων). Εμποδίζει την μεταφορά μελανοσωμάτων στα κερατινοκύτταρα (Βιταμίνη ΡΡ). Μετατρέπει την σκουρόχρωμη μελανίνη σε ανοιχτόχρωμη (Βιταμίνη C υψηλής τεχνολογίας). Εμποδίζει την δράση της τυροσινάσης και τη σύνθεση της μελανίνης (Τετραπεπτίδιο 30, 4-Βουτυλο-Ρεσορκινόλη, Εκχύλισμα Παιωνίας), ενώ αφήνει απαλή αίσθηση (Νάτριο DNA, Βιταμίνη Ε).

Το Vichy Aqualia Thermal Serum 30ml. Ορός ενυδατικής αναπλήρωσης για μεταξένια κι ενυδατωμένη επιδερμίδα για 48 ώρες. Ο ορός προσώπου Aqualia Thermal αναπληρώνει την ενυδάτωση στην ξηρή κι αφυδατωμένη επιδερμίδα. Χαρίζει εντατική ενυδάτωση χρησιμοποιώντας 97% συστατικά φυσικής προέλευσης, όπως το Υαλουρονικό οξύ, το ενδυναμωτικό Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy και το φυτικό σάκχαρο μανόζη. Η επιδερμίδα αποκτά άμεσα ενυδάτωση, φρεσκάδα κι άνεση, ενώ παραμένει ενυδατωμένη μέχρι και 48 ώρες, ακόμα και κάτω από διαφορετικές κλιματικές συνθήκες, stress ή ρύπανση.

 

Όλα τα παραπάνω προϊόντα θα τα βρεις στο online shop μας. Θα μας θυμηθείς!

← Previous Next →