facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Οδοντοφυΐα: Συμβουλές για τη φυσική αντιμετώπιση των ενοχλήσεων

featured_image

Στο παρόν άρθρο θα μάθεις όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για να αντιμετωπίσεις τους πόνους που οφείλονται σε οδοντοφυΐα με φυσικό τρόπο.

Το μωρό σου ενοχλείται από οδοντοφυΐα; Τότε, σίγουρα πρέπει να προσπαθήσεις να το ανακουφίσεις. 

 

Περιεχόμενα:

 

Τι είναι οδοντοφυΐα

Η έκφυση της οδοντοφυΐας αποτελεί ένα από τα αναπτυξιακά ορόσημα στη ζωή του μωρού σου. Τα δόντια μπορεί να ξεκινήσουν να ανατέλλουν οποτεδήποτε στην ηλικία μεταξύ των 3 μηνών κι ενός έτους. Είναι μια φυσική διαδικασία, η οποία όμως μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επώδυνη. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις για να βοηθήσεις το μωρό σου να ανταπεξέλθει.

 

Συμπτώματα οδοντοφυΐας

  • Πρησμένα και κόκκινα ούλα
  • Τρίψιμο των ούλων
  • Σιελόροια
  • Μειωμένη όρεξη
  • Ερυθρότητα του προσώπου και των μαγούλων 
  • Κλάμα περισσότερο από το σύνηθες
  • Τρίψιμο του αυτιού και του μάγουλου στην πλευρά που βγαίνει το δόντι
  • Διαταραχές ύπνου

 

Συμβουλές για τη φυσική αντιμετώπιση των ενοχλήσεων της οδοντοφυΐας

 

  1. Ξεκίνα με αγκαλιές

Τα δόντια που ξεκινούν να ανατέλλουν προκαλούν πόνο, που οδηγεί σε ευερεθιστότητα και διαταραχές στον ύπνο. Κάποια μωρά δεν επηρεάζονται πολύ από τις ενοχλήσεις. Όμως για κάποια άλλα η οδοντοφυΐα μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη φάση. Το να παρηγορήσεις το μωράκι σου, όταν πονά, κλαίει ή είναι στενοχωρημένο, πάντα βοηθά. Αγκάλιασε και παρηγόρησετέ το, όσο συχνά μπορείς, δείχνοντας του όλο σου το ενδιαφέρον.

 

  1. Μασάζ

Τα περισσότερα μωρά όταν βγάζουν δόντια παρουσιάζουν πόνο στα ούλα. Το μασάζ των ούλων θα ανακουφίσει τον πόνο και θα στρέψει αλλού την προσοχή του. Τα περισσότερα μωρά αρέσκονται στην αίσθηση της αντίθετης πίεσης στα ούλα τους. Τρίψε απαλά τα ούλα του μωρού σου, ακουμπώντας τα σταθερά με το δείκτη σου. Εναλλακτικά, κάνε του αρκετές φορές την ημέρα ένα «παιχνιδιάρικο» μασάζ στο προσωπάκι του, αφιερώνοντας χρόνο για να τρίψεις το πρόσωπο και τα σαγόνια του μωρού με κυκλικές κινήσεις. Θα το ανακουφίσει από την πίεση. Αν όλα τα παραπάνω αποτύχουν, είναι ώρα για ένα μπανάκι! Το ζεστό νερό θα βοηθήσει το μωράκι σου να χαλαρώσει και θα αποσπάσει την προσοχή του από τις συνεχείς ενοχλήσεις.

 

  1. Αιθέρια Έλαια

Τα αιθέρια έλαια είναι ένας απόλυτα φυσικός κι άμεσα αποτελεσματικός τρόπος να ανακουφίσεις το μικρό σου. Από 4 μέχρι 6 μηνών τα μωρά είναι ευαίσθητα, όποτε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο τα πιο ήπια έλαια, όπως χαμομήλι και λεβάντα. Επίλεξε μια εταιρεία με καλής ποιότητας έλαια, όπως η Apivita, ώστε να είναι αποτελεσματικά.

Διάλυσε ένα από τα παραπάνω έλαια σε ποσοστό 5% σε όποιo από τα αγαπημένα σου λάδια-βάση έχεις στο σπίτι (π.χ.αμυγδαλέλαιo ή έλαιο καρύδας) κι εφάρμοσε στο σαγόνι.

 

 

Apivita Essential Oil Lavender Αιθέριο Έλαιο Λεβάντα 10ml

 

Apivita Essential Oil Lavender Αιθέριο Έλαιο Λεβάντα 10ml

 

Από 6 μηνών έως 2 ετών τα πιο κατάλληλα έλαια είναι το τζίντζερ κι η ματζουράνα. Για τη ματζουράνα διάλυσε σε ποσοστό 5% κι εφάρμοσε στην περιοχή της γνάθου.

 

Apivita Essential Oil Marjoram Αιθέριο Έλαιο Ματζουράνα 5ml

 

 Apivita Essential Oil Marjoram Αιθέριο Έλαιο Ματζουράνα 5ml

 

 

Από 2 ετών κι άνω μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ισχυρά αναλγητικό έλαιο το μπαχαρικό γαρύφαλλο σε ποσοστό 20% απευθείας στα ούλα.

 

Σύνδεσμος Chemco Clove Essential Oil Αιθέριο Έλαιο Γαρύφαλλο 100gr

 

Αιθέριο έλαιο γαρύφαλλο

Δοκίμασέ το και θα μας  θυμηθείς!

 

Στο online φαρμακείο Dpharmacy θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για την καθημερινή φροντίδα και περιποίηση όχι μόνο του μωρού σου, αλλά και της δικής σου!


Πηγή κεντρικής φωτογραφίας [1]

← Previous Next →