facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Αυτές οι μάσκες προσώπου θα σας προστατεύουν καλύτερα από τη μετάλλαξη Omicron

featured_image

Ποιες μάσκες προστασίας προσώπου μπορούν να σας προστατεύουν καλύτερα από τη μετάλλαξη Omicron Όμικρον του Covid-19; Βρες χρήσιμες συμβουλές προστασίας και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα συμπτώματα στο νέο άρθρο μας

 

Στο παρόν άρθρο θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για τη μετάλλαξη Όμικρον του Covid-19, τί είναι η μετάλλαξη Όμικρον, ποια είναι τα συμπτώματά της, πόσο μεταδοτική είναι και ποια μάσκα θα σε προστατέψει αποτελεσματικότερα. Παράλληλα θα βρεις μια σειρά από χρήσιμες πληροφορίες τις μάσκες προστασίας προσώπου μπορούν να σας προστατεύουν από την τελευταί μετάλλαξη του ιού. 

 

Περιεχόμενα

 

Aνακάλυψε τώρα στο Online φαρμακείο Dpharmacy τις καλύτερες μάσκες προστασίας

Προσφορές online φαρμακείο Dpharmacy.gr 

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας(ΠΟΥ) παρακολουθεί στενά την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον,καθώς δεν γνωρίζει ακόμη πόσο εύκολα εξαπλώνεται, τη σοβαρότητα της ασθένειας που προκαλεί ή πόσο καλά τα διαθέσιμα εμβόλια και φάρμακα δρουν εναντίον του.

 

Από τις 20 Δεκεμβρίου 2021, η μετάλλαξη Omicron του Covid-19 έχει εντοπιστεί στις περισσότερες πολιτείες και επικράτειες και αυξάνει ραγδαία το ποσοστό των κρουσμάτων COVID-19 που προκαλεί. 

 

Η παραλλαγή Omicron έχει πλέον ανιχνευθεί σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι το Omicron είναι πιθανώς στις περισσότερες χώρες, ακόμα κι αν δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

 

 

Tί είναι η μετάλλαξη Omicron;

Η παραλλαγή Omicron του COVID-19 ονομάστηκε παραλλαγή ανησυχίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθώς έχει πολλές μεταλλάξεις που μπορεί να έχουν αντίκτυπο στον τρόπο συμπεριφοράς του. Υπάρχει ακόμη σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με τη μετάλλαξη Omicron και πολλή έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την αξιολόγηση της μεταδοτικότητας, της σοβαρότητας και του κινδύνου επαναμόλυνσής του.

 

 

Πώς αναπτύχθηκε η μετάλλαξη Omicron;

Όταν ένας ιός κυκλοφορεί ευρέως και προκαλεί πολυάριθμες λοιμώξεις, η πιθανότητα μετάλλαξης του ιού αυξάνεται. Όσο περισσότερες ευκαιρίες έχει ένας ιός να εξαπλωθεί, τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχει να υποστεί αλλαγές.

 

Νέες παραλλαγές όπως το Omicron είναι μια υπενθύμιση ότι η πανδημία COVID-19 απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό οι άνθρωποι να κάνουν το εμβόλιο όταν είναι διαθέσιμο και να συνεχίσουν να ακολουθούν τις υπάρχουσες συμβουλές για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής απόστασης, της χρήσης μάσκας, του τακτικού πλυσίματος των χεριών και της διατήρησης των εσωτερικών χώρων καλά αεριζόμενου.

 

Είναι επίσης σημαντικό τα εμβόλια και άλλα μέτρα δημόσιας υγείας να είναι προσβάσιμα παντού. Η ανισότητα στον τομέα των εμβολίων αφήνει χώρες με χαμηλότερο εισόδημα - πολλές από αυτές στην Αφρική - στο έλεος του COVID-19. Οι καλά εφοδιασμένες χώρες πρέπει να παραδώσουν επειγόντως τις δόσεις που υποσχέθηκαν.

 

 

Είναι πιο μεταδοτική η μετάλλαξη Omicron;

Η Omicron εξαπλώνεται πιο γρήγορα από άλλες παραλλαγές. Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πιστεύει ότι είναι πιθανό η Omicron να ξεπεράσει την παραλλαγή Delta όπου υπάρχει μετάδοση του COVID-19 στην κοινότητα.

 

Ωστόσο, ο εμβολιασμός και η λήψη προφυλάξεων όπως η αποφυγή πολυσύχναστων χώρων, η διατήρηση της απόστασης από τους άλλους και η χρήση μάσκας είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19 και γνωρίζουμε ότι αυτές οι ενέργειες ήταν αποτελεσματικές έναντι άλλων παραλλαγών. 

 

Η παραλλαγή Omicron πιθανότατα θα εξαπλωθεί πιο εύκολα από τον αρχικό ιό SARS-CoV-2 και πόσο εύκολα εξαπλώνεται το Omicron σε σύγκριση με το Delta παραμένει άγνωστο. Το CDC αναμένει ότι οποιοσδήποτε με λοίμωξη από το Omicron μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε άλλους, ακόμα κι αν είναι εμβολιασμένος ή δεν έχει συμπτώματα.

 

Είναι η μετάλλαξη Omicron πιο σοβαρή από άλλες παραλλαγές COVID-19;

Τα πρώτα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η μετάλλαξη Omicron μπορεί να είναι λιγότερο σοβαρή από την παραλλαγή Delta, αλλά χρειάζονται περισσότερα δεδομένα και ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να απορριφθεί ως «ήπια». Οι μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτές οι πληροφορίες θα ενημερωθούν μόλις γίνουν διαθέσιμες.

Απαιτούνται περισσότερα δεδομένα για να γνωρίζουμε εάν οι λοιμώξεις από το Omicron, και ιδιαίτερα οι επαναμολύνσεις και οι πρωτοφανείς λοιμώξεις σε άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα, προκαλούν πιο σοβαρή ασθένεια ή θάνατο από τη μόλυνση με άλλες παραλλαγές.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όλες οι παραλλαγές του COVID-19 μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ασθένεια ή θάνατο, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Delta που εξακολουθεί να κυριαρχεί παγκοσμίως, γι' αυτό είναι τόσο σημαντική η πρόληψη της εξάπλωσης του ιού και η μείωση του κινδύνου έκθεσής σας στον ιό .

 

 

 Βρες τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy προϊόντα για τον Covid-19 στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

 

 

Είναι τα εμβόλια για τον COVID-19 αποτελεσματικά κατά της παραλλαγής Omicron; 

Οι ερευνητές εξετάζουν κάθε πιθανή επίδραση που έχει η παραλλαγή Omicron στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19. Οι πληροφορίες εξακολουθούν να είναι περιορισμένες, αλλά μπορεί να υπάρξει μια μικρή μείωση στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά των σοβαρών ασθενειών και του θανάτου και μείωση στην πρόληψη ήπιων ασθενειών και λοιμώξεων. Ωστόσο, ο ΠΟΥ αναφέρει ότι μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα επί του παρόντος διαθέσιμα εμβόλια προσφέρουν σημαντική προστασία έναντι σοβαρών ασθενειών και θανάτου.

 

 

Είναι επίσης σημαντικό να εμβολιαστείτε για να προστατευτείτε από άλλες παραλλαγές που κυκλοφορούν ευρέως, όπως η Delta. Όταν έρθει η σειρά σας, φροντίστε να εμβολιαστείτε. Εάν ο εμβολιασμός σας περιλαμβάνει δύο δόσεις, είναι σημαντικό να λάβετε και τις δύο για να έχετε τη μέγιστη προστασία. 

 

Τα τρέχοντα εμβόλια αναμένεται να προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θανάτους λόγω μόλυνσης με την παραλλαγή Omicron. Ωστόσο, είναι πιθανό να εμφανιστούν πρωτοφανείς λοιμώξεις σε άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα. Με άλλες παραλλαγές, όπως η Delta, τα εμβόλια παρέμειναν αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, νοσηλειών και θανάτου. Η πρόσφατη εμφάνιση του Omicron τονίζει περαιτέρω τη σημασία του εμβολιασμού και των ενισχυτικών.

 

 

Είναι επίσης σημαντικό να εμβολιαστείτε για να προστατευτείτε από άλλες παραλλαγές που κυκλοφορούν ευρέως, όπως η Delta. Όταν έρθει η σειρά σας, φροντίστε να εμβολιαστείτε. Εάν ο εμβολιασμός σας περιλαμβάνει δύο δόσεις, είναι σημαντικό να λάβετε και τις δύο για να έχετε τη μέγιστη προστασία. 

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον; 

Δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι το Omicron προκαλεί διαφορετικά συμπτώματα COVID-19 από άλλες παραλλαγές του COVID-19.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, τουλάχιστον για εκείνους που είναι ενημερωμένοι σχετικά με τα εμβόλια τους για τον Covid, το όμικρον φαίνεται να οδηγεί σε ήπια ασθένεια που μπορεί να μοιάζει με το κοινό κρυολόγημα, μια άλλη μορφή του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα εμφανέστερα συμπτώματα από την μετάλλαξη Οmicron είναι τα εξής:

 

  • Βήχας
  • Κόπωση ή κούραση
  • Συμφόρηση και καταρροή

 

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες παραλλαγές, η απώλεια γεύσης και όσφρησης φαίνεται να είναι ασυνήθιστη, είπε.

 

Είναι αποτελεσματική μια προηγούμενη λοίμωξη COVID-19 έναντι της μετάλλαξης Omicron;

Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η προηγούμενη μόλυνση θα μπορούσε να προσφέρει λιγότερη προστασία έναντι του Omicron σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές ανησυχίας, όπως η Delta. Ωστόσο, οι πληροφορίες εξακολουθούν να είναι περιορισμένες και θα κοινοποιούμε ενημερώσεις μόλις γίνουν διαθέσιμες.

 

Θα πρέπει να εμβολιαστείτε ακόμα κι αν είχατε προηγουμένως COVID-19. Ενώ τα άτομα που αναρρώνουν από τον COVID-19 μπορεί να αναπτύξουν κάποια φυσική ανοσία στον ιό, δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο διαρκεί ή πόσο καλά είστε προστατευμένοι. Τα εμβόλια προσφέρουν πιο αξιόπιστη προστασία.

  

 

Πώς θα προστατευτείς από τη μετάλλαξη Όμικρον

 

Εμβόλια

Τα εμβόλια παραμένουν το καλύτερο μέτρο δημόσιας υγείας για την προστασία των ανθρώπων από τον COVID-19, την αργή μετάδοση και τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης νέων παραλλαγών.

 

Τα εμβόλια κατά του COVID-19 είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, νοσηλειών και θανάτου.

 

Οι επιστήμονες διερευνούν επί του παρόντος το Omicron, συμπεριλαμβανομένου του πόσο προστατευμένα θα είναι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα από μόλυνση, νοσηλεία και θάνατο.

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά σε όλους τους 5 ετών και άνω να εμβολιαστούν πλήρως.

 

Όλες οι ηλικίες 18 ετών και άνω θα πρέπει να κάνουν  αναμνηστικό  εμβόλιο τουλάχιστον δύο μήνες μετά το αρχικό τους εμβόλιο J&J/Janssen ή έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της αρχικής σειράς εμβολιασμών COVID-19 με Pfizer-BioNTech ή Moderna.

 

 

 

Μάσκες Προσώπου

Καθώς η τελευταία παραλλαγή του COVID-19 οδηγεί σε μια χιονοστιβάδα νέων λοιμώξεων, είναι σοφό να αναρωτιέστε για την καλύτερη μάσκα προσώπου για την μετάλλαξη Οmicron. Μια υφασμάτινη μάσκα σας προστατεύει ακόμα; Πρέπει να φοράτε διπλή μάσκα;

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς υγείας, ήρθε η ώρα να αναβαθμίσετε τις υφασμάτινες μάσκες προσώπου σε μάσκες αναπνοής KN95 ή N95 ή σε χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης.

 

Οι πιο πρόσφατες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τις μάσκες, οι οποίες ενημερώθηκαν τελευταία φορά τον Οκτώβριο του 2021, συνιστούν τη χρήση οποιασδήποτε μάσκας που εφαρμόζει καλά με τουλάχιστον δύο στρώσεις. Όμως, δεδομένου ότι η παραλλαγή Οmicron εμφανίστηκε ως παγκόσμια ανησυχία τον Νοέμβριο του 2021, πολλοί ειδικοί στον τομέα της υγείας συμβουλεύουν καλύτερη προστασία.

 

Οι υφασμάτινες μάσκες, σύμφωνα με έρευνες, κάνουν καλή δουλειά στο να μπλοκάρουν μεγαλύτερα αναπνευστικά σταγονίδια που θα μπορούσαν να περιέχουν σωματίδια κοροναϊού, δεν είναι τόσο καλές στο να μπλοκάρουν τα μικρότερα αερολύματα - τα οποία μπορούν ακόμα να σας μολύνουν. Αυτό είναι που καθιστά τις μάσκες αναπνευστήρα δυνητικά ανώτερες.

 

Η μάσκες FFP2-KN95 είναι στην ουσία,τέσσερα στρώματα υλικού έναντι του τυπικού ενός ή δύο στρώσεων που βρίσκονται σε μια υφασμάτινη μάσκα. Το σημαντικό είναι ότι ένα από αυτά τα στρώματα είναι κατασκευασμένο από πολυπροπυλένιο, ένα είδος πλαστικού που φιλτράρει ηλεκτροστατικά τα σωματίδια του ιού. Οι χειρουργικές μάσκες, οι μάσκες τριών στρωμάτων που φορούν συνήθως οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, κατασκευάζονται επίσης συνήθως από πολυπροπυλένιο.

 

Αυτά τα πρόσθετα στρώματα θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην αποτελεσματικότητα. Το υλικό χαμηλής τεχνολογίας μιας υφασμάτινης μάσκας, σε συνδυασμό με την πιο χαλαρή εφαρμογή, σημαίνει ότι η τυπική υφασμάτινη μάσκα προσώπου μπορεί να έχει πάνω από 75% διαρροή προς τα μέσα και προς τα έξω, σύμφωνα με τους ειδικούς.

 

Οι N95 μάσκες προστασίας, εν τω μεταξύ, είναι 95% αποτελεσματικές στο φιλτράρισμα των σωματιδίων στον αέρα όταν τοποθετούνται σωστά και οι χειρουργικές μάσκες είναι συνήθως 5% έως 10% λιγότερο αποτελεσματικές από τις N95, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

 

Λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε με τις υφασμάτινες μάσκες σας; Οι ειδικοί σημειώνουν ότι μια υφασμάτινη μάσκα εξακολουθεί να είναι καλύτερη από το τίποτα. Και αν είστε αφοσιωμένοι στο παιχνίδι στυλ υφασμάτινης μάσκας, σκεφτείτε να το τοποθετήσετε με μια χειρουργική μάσκα μιας χρήσης από κάτω για να εξασφαλίσετε καλύτερη προστασία. Αλλά σε αυτό το σημείο, πολλοί ειδικοί ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αναβαθμίσουν σε αναπνευστικές μάσκες.

 

Οι μάσκες προσφέρουν προστασία από όλες τις παραλλαγές.

 

Στο online φαρμακείο dpharmacy θα βρειτε μεγάλη ποικιλία σε μάσκες προστασίας:

 

Χειρουργικές Μάσκες               Μάσκες προστασίας FFP3

 

Μάσκες Προστασίας KN85 FFP2           Παιδικές Μάσκες προστασίας

 

 

 

 

Ανακάλυψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy Προϊόντα Προστασίας από ιούς, λοιμώξεις και Covid!  

 

Αυτοδιαγνωστικοι έλεγχοι 

Οι εξετάσεις μπορούν να σας πουν εάν έχετε μολυνθεί αυτήν τη στιγμή με τον COVID-19.

 

Δύο τύποι δοκιμών χρησιμοποιούνται για τον  έλεγχο της τρέχουσας μόλυνσης : δοκιμές ενίσχυσης νουκλεϊκού οξέος  (NAATs)  και  δοκιμές αντιγόνου. Οι εξετάσεις NAAT και αντιγόνου μπορούν να σας πουν μόνο εάν έχετε μια τρέχουσα λοίμωξη.

 

Τα άτομα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το  Εργαλείο δοκιμών για ιούς COVID-19  για να προσδιορίσουν το είδος της εξέτασης που θα αναζητήσουν.

 

Θα χρειαστούν πρόσθετες εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν η μόλυνση σας προκλήθηκε από το Omicron.

 

Οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι, Self Test και Rapid Test  πορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι ή οπουδήποτε, είναι εύκολοι στη χρήση και παράγουν γρήγορα αποτελέσματα.

 

Εάν o αυτοέλεγχός σας έχει θετικό αποτέλεσμα, μείνετε στο σπίτι ή απομονωθείτε για 10 ημέρες, φορέστε μάσκα εάν έχετε επαφή με άλλους και καλέστε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

 

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού σας τεστ, καλέστε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή το τμήμα δημόσιας υγείας.

 

 

Ανακάλυψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τεστ κορονοϊού Covid-19 στις καλύτερες τιμές! 


Πηγές πληροφοριών [1]

← Previous Next →