facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Τί κρέμα ημέρα να επιλέξεις για το πρόσωπό σου;

featured_image

Τί κρέμα ημέρας να επιλέξεις για το πρόσωπό σου;Ποια κρέμα σου ταιριάζει ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου,τί είναι καλό να περιέχει η κρέμα σου και τί όχι.

Στο παρόν άρθρο θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για να κάνεις τη σωστή επιλογή στην κρέμα ημέρας σου, ποια κρέμα ημέρας ταιριάζει στον τύπο επιδερμίδας σου, ποια συστατικά πρέπει να περιέχει η κρέμα ημέρας σου και ποια πρέπει να αποφεύγεις κατά την επιλογή σου.

 

Η ενυδατική κρέμα προσώπου είναι απαραίτητη για κάθε τύπο επιδερμίδας.Η αγορά μιας κρέμας προσώπου φαίνεται πολύ απλή διαδικασία ,ωστόσο τα κριτήρια με τα οποία θα πρέπει να επιλέξεις την κρέμα ημέρας σου ποικίλλουν.Υπάρχουν κρέμες προσώπου για ξηρές, λιπαρές ή κανονικές επιδερμίδες, κρέμες προσώπου με αντηλιακή προστασία, κρέμες για αντιγήρανση ανάλογα με την ηλικία, κρέμες προσώπου για ανοιχτόχρωμες ή σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

 

Πώς ξέρεις λοιπόν ποια ενυδατική κρέμα είναι καλύτερη για εσένα;

 

Παρακάτω θα βρείς χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξεις την κατάλληλη ενυδατική κρέμα προσώπου και να δώσεις στο δέρμα σου την υγιή λάμψη που επιθυμείς!

 

Ανακάλυψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τις καλύτερες κρέμες προσώπου σε μοναδικές τιμές!

Προσφορές Online φαρμακείο Dpharmacy.gr

Περιεχόμενα:

 

Τί κρέμα ημέρας να επιλέξεις ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου;

 

Κρέμες προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες

Εάν έχετε λιπαρή επιδερμίδα η κρέμα προσώπου που θα επιλέξετε θα πρέπει να περιέχει άλφα-υδροξυοξέα,τα οποία έχουν επίσης αντιγηραντική δράση. Εάν είστε επιρρεπείς σε ακμή, καλό είναι επίσης να αναζητήσετε μια μη-κωμογονική ενυδατική κρέμα προσώπου που δεν θα φράξει τους πόρους τους δέρματός σας.

 

 

Βρες τώρα στο online φαρμακείo Dpharmacy κρέμες προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες στις καλύτερες τιμές! 

 

 

Κρέμες προσώπου για ξηρές επιδερμίδες

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα στοχεύστε σε μια πιο βαριά ενυδατική κρέμα και αναζητήστε συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και τη διμεθικόνη, τα οποία βοηθούν στην ενυδάτωση του δέρματος. Η γλυκερίνη, η προπυλενογλυκόλη, οι πρωτεΐνες και η ουρία βοηθούν επίσης στην προσέλκυση νερού στο δέρμα σας. Λανολίνη, ορυκτέλαιο και βαζελίνη κλειδώνουν την υγρασία.

 

 

Ανακάλυψε στο Online φρμακείο Dpharmacy τις καλύτερες κρέμες για ξηρές επιδερμίδες

 

 

Κρέμες προσώπου για ευαίσθητες επιδερμίδες

Εάν έχετε γενικά ευαίσθητη επιδερμίδα χρησιμοποιήστε μια υποαλλεργική ενυδατική κρέμα προσώπου χωρίς άρωμα. Γενικά, επιλέξτε μία κρέμα προσώπου που να περιέχει λιγότερα από 10 συστατικά.Λιγότερα συστατικά σημαίνουν λιγότερες πιθανές αλληλεπιδράσεις με το εύθραυστο δέρμα.

 

 

Κρέμες προσώπου για τη φαγούρα στο δέρμα

Ένα πολύ σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί είναι το αίσθημα κνησμού.Σε αυτή την περίπτωση ιδανική λύση αποτελεί μια υποαλλεργική ενυδατική κρέμα προσώπου .Εάν ωστόσο,δεν ανακουφίζει από τον κνησμό, δοκιμάστε μια στεροειδή κρέμα δέρματος υδροκορτιζόνης 1% για μία εβδομάδα αλλά όχι περισσότερο. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν αυτό δεν επιλύσει τον κνησμό. Μπορεί να έχετε ένα πιο σοβαρό πρόβλημα δέρματος.

 

 

Κρέμες προσώπου για το έκζεμα

Το έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα χρήζει επίσης,ιδιαίτερης προσοχής όσον αφόρα στα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο δέρμα.Συνιστάται λοιπόν, μια παχιά ενυδατική αλοιφή με βαζελίνη σε αυτήν την περίπτωση ή απλώς βαζελίνη για να απαλύνει τις ρωγμές και να διατηρήσει το δέρμα ελαστικό,όπως επίσης να μειώσει τον κνησμό και τον ερεθισμό.

 

 

Τί πρέπει να περιέχει η κρέμα ημέρας σου; 

Αντηλιακή προστασία

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, σχεδόν κάθε δερματολόγος συστήνει να πάρετε μια ενυδατική κρέμα με αντηλιακό δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30. Εάν το χρησιμοποιείτε για το πρόσωπό σας συστήνεται να αναζητήσετε ένα που να μην περιέχει λάδια και άρωμα.

 

 

Aνακάλυψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τις καλύτερες κρέμες ημέρας με Spf!

 

 

Αντιοξειδωτικά

Οι ενυδατικές κρέμες προσώπου με αντιοξειδωτικά όπως πράσινο τσάι, χαμομήλι, ρόδι ή εκχύλισμα ρίζας γλυκόριζας μπορούν να βοηθήσουν να διατηρηθεί κάθε τύπος δέρματος φρέσκος και υγιής. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών - μορίων που διασπούν τα κύτταρα του δέρματος.

 

Επίσης, αποτελεσματικές αντιοξειδωτικές ουσίες που βελτιώνουν το πρόσωπο κάθε γυναίκας,σε κάθε ηλικία από δύσκολα προβλήματα όπως είναι η χαλάρωση του λαιμού, οι βαθιές ρυτίδες και το περίγραμμα του προσώπου, το ντεκολτέ ή οι μελαγχρωματικές κηλίδες είναι οι βιταμίνες Α,C,E και η περίφημη νιασιναμίδη.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

  • Η βιατμίνη A ή ρετινόλη είναι το απόλυτο συστατικό για τη μείωση των ρυτίδων και το σβήσιμο των καφέ κηλίδων.
  • H βιταμίνη C καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, αναδομεί το κολλαγόνο, μειώνει τις φλεγμονές και προωθεί την ελαστικότητα και τη φρεσκάδα της επιδερμίδας.
  • H βιταμίνη Ε έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που παρέχουν αμέτρητες ευεργετικές υπηρεσίες στο δέρμα, με κυριότερες την πρόληψη των ρυτίδων,την πρόληψη κατά των βλαβών που προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία και τη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος σε γυναίκες που βρίσκονται ένα βήμα πριν ή ένα βήμα μετά την εμμηνόπαυση.
  • Η νιασιναμίδη,ένα παράγωγο της βιταμίνης Β3,είναι αναγκαία αν έχεις μαύρα στίγματα και σημάδια ως αποτέλεσμα έντονης ακμής από την εφηβική ηλικία ή από βλάβες που δημιούργησε ο ήλιος ή η φυσιολογική γήρανση της επιδερμίδας σου.Σύμφωνα με δερματολόγους, αυτό το συστατικό μέσα σε αντιγηραντική κρέμα μπορεί να βελτιώσει την ενυδάτωση του προστατευτικού φράγματος της επιδερμίδας στην παραγωγή κολλαγόνου και σχεδόν αυτόματα να αντιστρέψει τις ορατές βλάβες της γήρανσης.

 

Τι πρέπει να αποφεύγεις όταν επιλέγεις μια ενυδατική κρέμα;

Είναι ευρέως διαδεδομένη η αντίληψη πως όσο περισσότερα συστατικά περιέχει μια κρέμα προσώπου τόσο μεγαλύτερη είναι η αποτελεσματικότητά της.Ωστόσο αυτό δεν ισχύει πάντα, όσον αφορά μάλιστα την ενυδάτωση ισχύει το ακριβώς αντίθετο! 

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να αποφεύγετε κατά την επιλογή της κρέμας προσώπου σας.

 

Χρώματα και αρώματα

Είτε θέλετε να ενυδατώσετε το ξηρό δέρμα, το ευαίσθητο δέρμα ή την κανονική επιδερμίδα, οι περισσότεροι ειδικοί λένε να αποφύγετε περιττά και δυνητικά ερεθιστικά συστατικά, όπως πρόσθετα χρώματα και αρώματα.Tα επιπλέον αυτά συστατικά μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητη λιπαρότητα στην επιδερμίδα.

 

Συστατικά φιλικά προς το σώμα

Αυτό που είναι καλό για το σώμα σας δεν είναι πάντα καλό για το πρόσωπό σας. Θεμιτό είναι να αποφεύγετε τις ενυδατικές κρέμες ημέρας με δημοφιλή συστατικά προϊόντων σώματος όπως λανολίνη, ορυκτέλαιο, κεριά ή βούτυρο καριτέ,καθώς αυτά μπορούν να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν ακμή στο πρόσωπο.

 

Πάρα πολλά οξέα

Αποφύγετε τα άλφα-υδροξυοξα, το γλυκολικό οξύ, το ρετινοϊκό οξύ και το σαλικυλικό οξύ εάν έχετε ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα. Αυτά τα συστατικά μπορεί να διεισδύσουν στο δέρμα πολύ βαθιά και να ενοχλήσουν το λεπτό δέρμα. Μείνετε επίσης μακριά από προϊόντα με αλκοόλες.

 

Υπερβολική χρήση στεροειδών συστατικών

Περιορίστε τη χρήση στεροειδούς κρέμας ή αλοιφής μόνο σε μία ή δύο εβδομάδες, εκτός εάν ο γιατρός σας συστήσει να το χρησιμοποιήσετε περισσότερο. Η υπερβολική χρήση αυτών των κρεμών προσώπου μπορεί να κάνει το δέρμα πολύ λεπτό και να οδηγήσει σε άλλα δερματικά προβλήματα.  

 

Ουρία ή γαλακτικά οξέα (για έκζεμα ή σκασμένο δέρμα)

Μείνετε μακριά από ενυδατικές κρέμες προσώπου που περιέχουν αυτά τα συστατικά,τα οποία είναι φιλικά προς το ξηρό δέρμα. Μπορούν να επιδεινώσουν τους υπάρχοντες ερεθισμούς του δέρματος.

 

 

Συμβουλές για καλύτερη χρήση της κρέμας προσώπου σου

Χρησιμοποιήστε περισσότερες από μία ενυδατικές κρέμες (εάν χρειάζεται). Κανείς δεν χρειάζεται ένα ντουλάπι γεμάτο ενυδατικά προϊόντα. Αλλά μια λεπτή λοσιόν για το πρόσωπό σας και μια παχύρρευστη κρέμα για το σώμα σας μπορεί να είναι ακριβώς κατάλληλη για όλη την περιποίηση του δέρματός σας.

 

Εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα ενώ το δέρμα σας είναι υγρό. Απλώστε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα ημέρας σας λίγα λεπτά μετά το μπάνιο ή το ντους. Στη συνέχεια, στεγνώστε το δέρμα σας. 

 

Κάντε την ενυδατική σας κρέμα διπλής χρήσης. Βεβαιωθείτε ότι η ενυδατική κρέμα σας περιέχει έναν παράγοντα προστασίας από τον ήλιο (SPF) 15 ή υψηλότερο. Οι επαγγελματίες προτείνουν βιταμίνη Α ή άλφα-υδροξυοξύ για την αντιγήρανση. Θέλετε να εξισορροπήσετε τον τόνο του δέρματός σας; Αναζητήστε μια ενυδατική κρέμα προσώπου με χρώμα κατάλληλη για την επιδερμίδα σας.

 

 

Προτάσεις φαρμακείου για κρέμες προσώπου ανάλογα με την επιδερμίδα σου!

 

Apivita Queen Bee Kρέμα Ημέρας Ολιστικής Αντιγήρανσης Ελαφριάς Υφής Με Ελληνικό Βασιλικό Πολτό Με Λιποσώματα 50m

Apivita Queen Bee Kρέμα Ημέρας Ολιστικής Αντιγήρανσης Ελαφριάς Υφής Με Ελληνικό Βασιλικό Πολτό Με Λιποσώματα 50ML

 

 

 Vichy Liftactiv Collagen Specialist Κρέμα Ημέρας Για Όλους Τους Τύπους Επιδερμίδας 50ml

 

Skip to the beginning of tVichy Liftactiv Collagen Specialist Κρέμα Ημέρας Για Όλους Τους Τύπους Επιδερμίδας 50ml

 

 

 
 

 

Skip to the La Roche Posay Hydraphase HA Rich Ενυδατική Κρέμα Προσώπου Πλούσιας Υφής 50ml

 

 

Korres Μαύρη Πεύκη Κρέμα Ημέρας Για Σύσφιξη Για Κανονικές - Μικτές Επιδερμίδες 40ml

Korres Μαύρη Πεύκη Κρέμα Ημέρας Για Σύσφιξη Για Κανονικές - Μικτές Επιδερμίδες 40ml

 

 

 

Frezyderm Diamond Velvet Moisturizing Cream Κρέμα Ισχυρής Ενυδάτωσης Για Ώριμα Δέρματα 50ml

Frezyderm Diamond Velvet Moisturizing Cream Κρέμα Ισχυρής Ενυδάτωσης Για Ώριμα Δέρματα 50ml

 

 
 
 

Lierac Lift Integral Κρέμα Σύσφιξης & Αντιγήρανσης για Κανονικές - Ξηρές Επιδερμίδες 50ml

 

 

 

 

Nuxe Nuxuriance Ultra Κρέμα Πλούσιας Υφής Ολικής Αντιγήρανσης & Ενίσχυσης Της Πυκνότητας Της Επιδερμίδας 50ml

  Nuxe Nuxuriance Ultra Κρέμα Πλούσιας Υφής Ολικής Αντιγήρανσης & Ενίσχυσης Της Πυκνότητας Της Επιδερμίδας 50ml

 

 

← Previous Next →