facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Συμβουλές για τη σωστή περιποίηση των ματιών

featured_image

Πώς θα απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους, τις σακούλες και τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια; Tί προϊόντα πρέπει να επιλέξετε και ποια συστ

Πώς θα απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους, τις σακούλες και τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια; Tί προϊόντα πρέπει να επιλέξετε και ποια συστατικά πρέπει να κυριαρχούν σε αυτά για να περιποιηθείτε την περιοχή γύρω από τα μάτια. Στο παρόν άρθρο συγκεντρώσαμε τις πιο χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή περιποίηση των ματιών.

 

Ανακαλύψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης ματιών!

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

 

 

Συμβουλές για την ολοκληρωμένη περιποίηση ματιών

Τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας, γι'αυτό θα πρέπει να φροντίζουμε το δέρμα γύρω τους όσο καλύτερα μπορούμε.Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο από το δέρμα στο υπόλοιπο πρόσωπό σας γι'αυτό το λόγο η περιποίησή του είναι ζωτικής σημασίας. 

 

Τα μάτια είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος που αποκάλυψαν τα πρώιμα σημάδια γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές σύμφωνα με τους δερματολόγους.Αυτο συμβαίνει γιατί το δέρμα στην περιοχή των ματιών δεν έχει τόσους λιπώδεις αδένες και κολλαγόνο όσο το υπόλοιπο πρόσωπο και το σώμα , καθιστώντας το πιο επιρρεπές σε ξηρότητα, χαλάρωση, γραμμές και ρυτίδες.Μην περιμένετε λοιπόν,να δείτε τις πρώτες ρυτίδες για να αρχίσετε να περιποιείστε το δέρμα γύρω από τα μάτια.

 

Μερικά από τα πιο κοινά σημάδια γήρανσης γύρω από τα μάτια αποτελούν οι ρυτίδες, οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια.Η σωστή φροντίδα της περιοχής των ματιών για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων δε θέλει ιδιαίτερο κόπο αρκεί να επιλέξετε τα κατάλληλα για το δέρμα σας προϊόντα.

 

Επειδή αυτή η ευαίσθητη περιοχή απαιτεί διαφορετική φροντίδα από ό, τι το υπόλοιπο πρόσωπό σας,ακολουθήστε αυτά που πρέπει για να διορθώσετε τα παραπάνω κοινά προβλήματα και να χαρίσετε στο βλέμμα σας νεανική όψη και λάμψη.

 

Σε γενικές γραμμές για να εξασφαλίσετε μια ολοκληρωμένη περιποίηση ματιών πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα: 

 

1. Εντάξτε στην καθημερινότητά σας την περιποίηση της περιοχής των ματιών σας

«Οι κρέμες ματιών είναι ένα από τα πράγματα που οι άνθρωποι ξεχνούν και δεν χρησιμοποιούν συχνά», παραδέχονται όλοι οι δερματολόγοι.Απαραίτητη είναι μια ενυδατική κρέμα που μπορεί να διεισδύσει στην περιοχή για να προσφέρει την ενυδάτωση που χρειάζεται.

 

2. Μην βασίζεστε στην απλή ενυδατική κρέμα προσώπου σας για την περιποίηση των ματιών σας.

Στην ερώτηση πολλών εάν μπορούν απλώς να χρησιμοποιήσουν την κανονική τους ενυδατική κρέμα στα μάτια τους η απάντηση των δερματολόγων είναι όχι!Χρειάζεται μια κρέμα ματιών ειδικά σχεδιασμένη για το δέρμα των βλεφάρων.Tα serum προσώπου,τα booster και οι ενυδατικές κρέμες ενδέχεται να περιέχουν ενεργά συστατικά, όπως ρετινοειδή, σε πολύ υψηλή συγκέντρωση με αποτέλεσμα να φέρουν τελικά τα αντίθετα αποτέλεσματα για την περιοχή κάτω από τα μάτια.

 

3. Επιλέξτε ενεργά συστατικά κατά την επιλογή της κρέμας ματιών σας.

Επειδή είναι μια ευαίσθητη περιοχή δεν σημαίνει ότι χρειάζεστε μια ήπια ενυδατική κρέμα. Ένα από τα καλύτερα προϊόντα που πρέπει να αναζητήσετε είναι μια κρέμα ματιών που περιέχει ρετινόλη, παράγωγο της βιταμίνης Α.Μια κρέμα ματιών που περιέχει ρετινόλη θα διαφέρει από μια τυπική κρέμα προσώπου με ρετινόλη.

 

Λόγω του κινδύνου ερεθισμού, η κρέμα ματιών με ρετινόλη είναι ειδικά διαμορφωμένη με χαμηλότερη συγκέντρωση ρετινόλης και σε πιο ενυδατική βάση για να ενισχύσει την ενυδάτωση μειώνοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο ερεθισμού.

 

Για βαθιά ενυδάτωση επιλέξτε το υαλουρονικό οξύ ως βασικό συστατικό στην κρέμα ματιών σας.

 

Κοινά προβλήματα στην περιοχή των ματιών 

  • Μαύροι κύκλοι

Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα πολύ σύνηθες πρόβλημα,το οποίο αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι και συνδέεται με την έλλειψη ύπνου.Ωστόσο, έρευνες έχουν αποδείξει ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται πάντα και εξ ολοκλήρου ακόμα και με τη συνεχή καταγραφή οκτώ ωρών ύπνου τη νύχτα.

 

Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει ένα γενετικό συστατικό στους μαύρους κύκλους σύμφωνα με τους ειδικούς.Είναι δύσκολο να εξαλειφθούν, αλλά υπάρχουν κατάλληλα προϊόντα όπως αυτά που περιέχουν καφεϊνη ή βιταμίνη Κ τ α οποία αν χρησιμοποιούνται τακτικά μπορούν να φωτίσουν τους μαύρους κύκλους.

 

  • Σακούλες κάτω από τα μάτια

 

      Οι σακούλες κάτω από τα μάτια,το πρήξιμο δηλαδή στην περιοχή αυτή,είναι συχνές καθώς μεγαλώνουμε.Με τη γήρανση οι ιστοί γύρω από τα μάτια, συμπεριλαμβανομένων κάποιων μυών που υποστηρίζουν        τα βλέφαρα, εξασθενούν.Το φυσιολογικό λίπος που βοηθά στη στήριξη των ματιών μπορεί στη συνέχεια να μετακινηθεί στα κάτω βλέφαρα, προκαλώντας πρήξιμο στην περιοχή.Πρήξιμο μπορεί να προκληθεί        επίσης λόγω συσσώρευσης υγρού κάτω από τα μάτια.Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι το πρήξιμο, το χαλαρό δέρμα και οι μαύροι κύκλοι.

 

      Παράγοντες που προκαλούν ή επιδεινώνουν το πρόβλημα είναι μεταξύ άλλων:

  • H κατακράτηση υγρών, ιδίως μετά το ξύπνημα ή μετά από ένα αλμυρό γεύμα.
  • Η έλλειψη ύπνου 
  • Αλλεργίες
  • Κάπνισμα
  • Κληρονομικότητα

 

   Οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι σπάνια σημάδι μιας σοβαρής υποκείμενης ιατρικής κατάστασης.Οι θεραπείες στο σπίτι, όπως οι δροσερές κομπρέσες, μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισης της όψης των ματιών.

    

  • Λεπτές γραμμές και ρυτίδες

Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες αποτελούν ένα ακόμα σύνηθες πρόβλημα της περιοχής των ματιών,ωστόσο όχι μη αναστρέψιμο.Αναζητείστε μια κρέμα ματιών με ρετινόλη ή μια κρέμα ματιών γεμάτη πεπτίδια. Η ρετινόλη και το ρετινοειδές είναι παράγωγα της βιταμίνης Α που διεγείρουν την ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος και την παραγωγή κολλαγόνου.

 

Η ρετινόλη βοηθά στη συνολική υφή και δομή του δέρματος και εισχωρεί βαθύτερα στο δέρμα με αποτέλεσμα να αναζωογονεί τις ρυτίδες και να βελτιώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών.

 

Χρησιμοποιήστε μια κρέμα ματιών που περιέχει ρετινόλη τη νύχτα για αμεσότερα αποτελέσματα. Όσο για το πρωί, ιδανικότερη είναι μια κρέμα ματιών με πράσινο τσάι, ένα αντιοξειδωτικό συστατικό που προστατεύει το δέρμα από τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες που συμβάλλουν στη γήρανση.

 

Σύμφωνα με μελέτες οι πολυφαινόλες πράσινου τσαγιού, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές ενώσεις, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες γήρανσης στο σώμα, μειώνουν τον κίνδυνο ηλιακών εγκαυμάτων και μειώνουν τη δραστηριότητα ενός ενζύμου που υποβαθμίζει το κολλαγόνο στο δέρμα σας.

 

Το αποτέλεσμα: μικρότερες επιπτώσεις από την υπεριώδη ακτινοβολία και λιγότερες γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα μάτια!

 

  • Ερυθρότητα και ερεθισμός

Δεδομένης της λεπτής, ευαίσθητης φύσης του δέρματος εδώ, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αναρρώσει η περιοχή των ματιών.Εάν είστε ευαίσθητοι σε κάποιο συστατικό από τα προϊόντα σας, όπως άρωμα, συντηρητικά ή φυσικά φυτικά εκχυλίσματα, τα μάτια είναι συχνά η πρώτη περιοχή που θα ξεσπάσει ο ερεθισμός και μπορεί να είναι πολύ πιο ακραίος από ότι σε άλλα σημεία του σώματος.

 

Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα και να εντοπιστεί και το συστατικό εκείνο που προκαλεί τον ερεθισμό. Διαφορετικά, μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες για να επιστρέψει το δέρμα σε φυσιολογικά επίπεδα.

 

 

Τρόποι αντιμετώπισης των κοινών προβλημάτων στην περιοχή των ματιών

 

1.Οροί ματιών

Οι οροί ή serum είναι τοπικά προϊόντα λεπτού ιξώδους που περιέχουν συγκεντρωμένες ποσότητες ενεργών συστατικών.Το κύριο πλεονέκτημα των ορών είναι ότι μεγαλύτερες ποσότητες ενεργών μορίων διεισδύουν δυνητικά στην επιφάνεια του δέρματος για βέλτιστη αποτελεσματικότητα.Επίσης, λόγω της υψηλότερης συγκέντρωσης, συνήθως χρειάζεται μικρότερος χρόνος για να δείτε ορατά αποτελέσματα.

 

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν απλώς μια ενυδατική κρέμα ή κρέμα προσώπου στο δέρμα τους στη θέση ενός ορού.Η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να γίνεται χρήση και των δύο για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Επειδή ένας ορός είναι ελαφρύτερος και μεταφέρει ενεργά συστατικά στο δέρμα γρήγορα, συνεχίζει πρώτα, αφού καθαρίσετε το δέρμα σας.Αλλά πρέπει επίσης να σφραγίσετε τον ορό για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη, γι 'αυτό μια ενυδατική κρέμα ή κρέμα προσώπου είναι το επόμενο βήμα.

 

Τα serum αποτελούν το μυστικό όπλο για τη θεραπεία δερματικών προβλημάτων όπως αποχρωματισμό, θαμπάδα, λεπτές γραμμές ή ακμή.Σε συνδυασμό με μια ενυδατική κρέμα είναι το κλειδί για την ολική ενυδάτωση του δέρματός σας.

 

2.Booster ματιών 

Τα booster είναι ενισχυμένοι οροί που περιέχουν ένα μείγμα συστατικών σε σημαντικά υψηλότερη συγκέντρωση από κρέμες ματιών ή serum.Η μαγεία αυτού του προϊόντος βρίσκεται στα πολλά οφέλη που προσφέρει το συγκεκριμένο συστατικό σε διάφορα δερματικά προβλήματα όπως σημάδια γήρανσης,σφριγηλότητα και θαμπάδα του δέρματος, κηλίδες και αποχρωματισμοί,μαύροι κύκλοι και σακούλες.Κάθε booster προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του δέρματός σας ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας και τις εκάστοτε ανάγκες της.

 

Έτσι,για ανομοιόμορφο τόνο δέρματος και σημάδια γήρανσης ιδανικό είναι ένα booster με βιταμίνη C ,αντιοξειδωτικά και υαλουρονικό οξύ που συμβάλλουν στη σύσφιξη και την ενυδάτωση του δέρματος.Ένα booster με πεπτίδια θα επαναφέρει τη σφριγηλότητα και τη νεανική όψη στο βλέμμα σας,ενώ ενα booster με ρετινόλη ,η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή κολλαγόνου θα κάνει το δέρμα στην περιοχή των ματιών πιο ισχυρό και απαλό.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το booster καθημερινά, όποτε και όσο συχνά θέλετε.H διαδικασία εφαρμογής είναι η ίδια με τις κρέμες και τα serum ματιών:καθαρισμός,τονωτική λοσιόν και στο τέλος το ενισχυτικό booster.

 

3.Κρέμες ματιών με βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ

Αν και δεν υπάρχει μαγικό εκχύλισμα που θα σταματήσει εντελώς τη διαδικασία γήρανσης, μια καλή κρέμα ματιών μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων. Αλλά μόνο αν έχει τα σωστά συστατικά.Ιδανική για τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες θεωρείται μια κρέμα που περιέχει βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ.

 

Η βιταμίνη C  φωτίζει τον ανομοιόμορφο τόνο του δέρματος και συσφίγγει ορατά το δέρμα.Βελτιώσει ορατά τον άνισο τόνο του δέρματος, τα κόκκινα σημάδια, μειώνει τις λεπτές γραμμές και αφήνει το δέρμα ενυδατωμένο και εμφανώς πιο λαμπερό.

 

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία η οποία περιέχεται στο δέρμα μας, παράγεται από τον οργανισμό και είναι ικανή να απορροφά και να συγκρατεί το νερό.Το υαλουρονικό οξύ αποκαθιστά το δέρμα, ενυδατώνει κάθε τύπο δέρματος και μειώνει την ορατότητα των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.Είναι ιδανικό για την εποχιακή ξηρότητα του δέρματος και αποτελεί εξαιρετικό διάλυμα δίψας για κάθε τύπο δέρματος.

 

Με το πέρασμα των χρόνων δυστυχώς μειώνεται η φυσική παραγωγή του από τον ίδιο τον οργανισμό. Υπάρχει η δυνατότητα όμως να ληφθεί με τη μορφή πόσιμου υαλουρονικού οξέος ή ενός serum με βασικό συστατικό το υαλουρονικό οξύ.

 

 

4. Κρέμες ή serum με ρετινόλη 

Η ρετινόλη είναι παράγωγο της βιταμίνης Α και έχει από καιρό αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα όταν πρόκειται για την καταπολέμηση της γήρανσης. Προφανώς, αυτό δεν είναι το μόνο που μπορεί να αντιμετωπίσει. Η ρετινόλη χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα για περισσότερα από 3.000 χρόνια και αποτελεί αξιόπιστη πηγή για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων υγείας.

 

Τα ρετινοειδή μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο το βράδυ. Μπορούν επίσης να ερεθίσουν το δέρμα, οπότε χρησιμοποιήστε μόνο προϊόντα ρετινοειδούς ειδικά σχεδιασμένα για την περιοχή των ματιών.

 

Η ρετινόλη αντί να αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος όπως κάνουν πολλά άλλα προϊόντα κατά της γήρανσης και της ακμής, τα μικρά μόρια που αποτελούν τη ρετινόλη οδηγούνται βαθιά κάτω από την επιδερμίδα.Μόλις βρεθεί σε αυτό το μεσαίο στρώμα του δέρματος, η ρετινόλη βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών για να ενισχύσει την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Αυτό δημιουργεί ένα «γεμάτο» αποτέλεσμα που μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών, ρυτίδων και διευρυμένων πόρων. Ταυτόχρονα, η ρετινόλη έχει απολεπιστική δράση στην επιφάνεια του δέρματος που μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω την υφή και τον τόνο του δέρματος.

 

Η ρετινόλη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία της σοβαρής ακμής, καθώς και των σχετικών ουλών.

 

Τέλος, η ρετινόλη έχει επίσης αποδειχθεί ότι εξισορροπεί τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματός σας.Η ήπια απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια υγρασίας. Αυτό μπορεί ακόμη και να ωφελήσει το λιπαρό δέρμα ελέγχοντας την υπερβολική παραγωγή σμήγματος στους πόρους σας.

 

Μπορεί να περιέχεται τόσο σε κρέμες ματιών όσο και σε ορούς ή booster για να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας.

 

 

Βρείτε τώρα στο Online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα serum σε μοναδική τιμή!   

 

 

5. Εye patches

Τα eye patches είναι μίνι μάσκες που έχουν σχεδιαστεί για να εφαρμόζονται στο λεπτό δέρμα κάτω από τα μάτια σας. Είναι προϊόντα που επιβάλλεται να έχετε μεταξύ των κανονικών προϊόντων περιποίησης του δέρματός σας.Τα eye patches μπορούν να ενυδατώσουν ξανά το ξηρό δέρμα κάτω από τα μάτια, να μειώσουν τις ρυτίδες, τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο. Είναι σχεδιασμένα για να αναγεννούν και να τονώνουν το κουρασμένο, στρεσαρισμένο δέρμα.Το δέρμα γύρω από τα μάτια περιέχει λιγότερη ποσότητα σμηγματογόνων αδένων, γεγονός που καθιστά το δέρμα αυτής της περιοχής επιρρεπές σε ξηρότητα.Επίσης, το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ πιο λεπτό, γεγονός που το καθιστά πολύ λεπτό και επιρρεπές σε ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης.

 

Τα eye patches είναι εμποτισμένα με ουσία ή ορό και περιέχουν συγκεντρωμένη ποσότητα βιταμινών,μετάλλων,ενυδατικών και πολλών άλλων ευεργετικών συστατικών. Η πλειοψηφία αυτών των επιθεμάτων  είναι κατασκευασμένη από υδρογέλη,ωστόσο υπάρχουν κάποια που είναι από ύφασμα,βιοκυτταρίνη και άλλα προϊόντα.

 

Τα eye patches,όπως αναφέρθηκε παραπάνω,μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και να ελαχιστοποιήσουν τις ρυτίδες.Πιο συγκεκριμένα, για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια ιδανικά είναι τα eye patches που περιέχουν καφεΐνη, πανθενόλη και ηρεμιστικά αιθέρια έλαια όπως μέντα, λεβάντα και χαμομήλι.Για τις σακούλες στα μάτια επιλέξτε επιθέματα με υαλουρονικό οξύ και καφεΐνη ,ενώ για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια επιθέματα με αντιοξειδωτικά,βιταμίνη C,ρετινόλη και πεπτίδια.

 

Η χρήση των επιθεμάτων είναι πολύ απλή και σύντομη.Αφού αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας καθαρίζετε καλά το πρόσωπό σας με ένα καλό καθαριστικό προσώπου.Στη συνέχεια εφαρμόζετε την τονωτική λοσιόν που χρησιμοποιείτε.Εφαρμόζετε τα eye patches στην περιοχή κάτω από τα μάτια για 15-20 λεπτά συνήθως και αφού αφαίρεσετε εφαρμόζετε τον ορό ή την κρέμα ματιών που χρησιμοποιείτε σε καθημεινή βάση. 

 

Η καλή ενυδάτωση είναι εξαιρετικά σημαντική για αυτή την περιοχή, γι'αυτό τα επιθέματα αποτελούν ιδανική προσθήκη στην τακτική φροντίδα του δέρματός σας.Δοκίμασε τα eye patches των εταιρειών Frezyderm ή Youth Lab και δες άμεσα την περιοχή των ματιών σου ανανεωμένη και λαμπερή!

 

 

6. Προϊόντα αποχρωματισμού

Οι κρέμες λείανσης δέρματος περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται υδροκινόνη. Αυτό το συστατικό παρεμβαίνει στην παραγωγή μελανίνης στο δέρμα. Αυτό μπορεί να συμβάλει στη μείωση της εμφάνισης σκούρων σακουλών ή κύκλων κάτω από τα μάτια.Πολλές κρέμες, τζελ και λοσιόν που αγοράζονται χωρίς συνταγή, περιέχουν 2% υδροκινόνης. Μπορείτε να πάρετε υψηλότερες συγκεντρώσεις με συνταγή από τον δερματολόγο σας. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα τακτικά για να δείτε διαρκή αποτελέσματα.

 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι θετικές επιδράσεις της υδροκινόνης αντιστρέφονται όταν το δέρμα είναι εκτεθειμένο στο ηλιακό φως, οπότε θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο τη νύχτα. Μερικοί άνθρωποι βιώνουν επίσης ξηρότητα, ερεθισμό και άλλα ήπια προβλήματα δέρματος, ενώ χρησιμοποιούν προϊόντα λεύκανσης δέρματος. Διακόψτε τη χρήση εάν έχετε αντίδραση.

 

 

7. Αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής

Οι κακές συνήθειες υγείας μπορούν να συμβάλουν σε προβλήματα κάτω από τα μάτια.Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι:

 

  • Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.To αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει σακούλες και μαύρους κύκλους, καθώς και να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας.Το μέτρο είναι στο ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

 

  • Η έλλειψη ύπνου.Όσον αφορά στον ύπνο επτά έως εννέα ώρες τη νύχτα είναι απαραίτητες.Ένα κουρασμένο πρόσωπο έχει κρεμαστά βλέφαρα, πρησμένα μάτια και μαύρους κύκλους.

 

  • Έλλειψη νερού:  Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να είναι αποτέλεσμα έλλειψης νερού.Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο θα προκαλέσει επίσης πρήξιμο, οπότε αποφύγετε την κατακράτηση νερού μειώνοντας το αλάτι στη διατροφή σας. Ό,τι χρειάζεται η επιδερμίδα σας για να καθυστερήσει η εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης. Ενυδατωθείτε πίνοντας 8-10 ποτήρια τη μέρα ή καταναλώνοντας καθημερινά τροφές πλούσιες σε νερό, όπως φρούτα και λαχανικά. Κι επειδή η ενυδάτωση είναι αποτελεσματική μόνο όταν γίνεται μέσα-έξω, το νέο Hyaluronic Acid Cream Booster διατηρεί την πυκνότητα του δέρματος και σας προσφέρει 100% θεαματικά αποτελέσματα… στο νερό.

 

  • Το κάπνισμα.

 

 Οι κρέμες ματιών ή τα τζελ ματιών είναι καλύτερα;

Αυτή η ερώτηση εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο καθένας. Εάν έχετε φυσικά ξηρά μάτια, τότε θα επιλέξετε μια κρέμα, η οποία περιέχει χαμηλότερη ποσότητα H2O από ένα τζελ, επιτρέποντας στην περιοχή των ματιών να ενυδατώνεται καλύτερα. Ένα τζελ από μόνο του δεν θα είναι αρκετά ενυδατικό.Από την άλλη πλευρά, εάν έχετε σακούλες κάτω από τα μάτια, τότε ένα τζελ είναι καταλληλότερο για εσάς.Το τζελ ματιών όταν εφαρμόζεται καθημερινά εξαφανίζει κάθε πρήξιμο.

 

 Πώς να εφαρμόσεις σωστά την κρέμα ματιών ή το τζελ σου;

Όσον αφορά τον τρόπο εφαρμογής μιας κρέμας ή τζελ ματιών, θα πρέπει να γίνεται με τα δάχτυλα ταμποναριστά στην περιοχή κάτω από τα μάτια και όχι αλείφοντας την κρέμα ματιών ή το τζελ προκειμένου να αποφευχθεί το τράβηγμα του δέρματος.

 

 

Ανακαλύψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης ματιών

 

 

Συμπέρασματα για την σωστή περιποίηση των ματιών

Το δέρμα γύρω από τα μάτια σας τείνει να είναι πιο ξηρό και πιο λεπτό από το υπόλοιπο πρόσωπό σας. Ενώ ορισμένα θέματα είναι κληρονομικά, όπως οι σακούλες κάτω από τα μάτια, πολλές θεραπείες μπορούν να εξομαλύνουν τις γραμμές, να φωτίζουν την περιοχή κάτω από τα μάτια και να μειώνουν τις σακούλες και το πρήξιμο.

 

Ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να χρησιμοποιήσετε την υπάρχουσα ενυδατική κρέμα προσώπου σας γύρω από τα μάτια σας, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια ειδικά σχεδιασμένη κρέμα ματιών ή τζελ για να επιβραδύνει τα σημάδια γήρανσης και να μειώσει τον κίνδυνο ερεθισμού.Βάλτε στην καθημερινότητά σας την περιποίηση των ματιών σας και θα ανταμοιφθείτε με μια λαμπερή και νεανική όψη!

 

 

← Previous Next →