facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Self Test O απόλυτος οδηγός

featured_image

Στο άρθρο Self Test O απόλυτος οδηγός θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τα Self Test. Ποια τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του, πόσο έγκυρο είναι και από πού μπορείς να το προμηθευτείς. Ανακάλυψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα Προϊόντα προστασίας COVID-19.

Στο άρθρο Self Test φαρμακείο O απόλυτος οδηγός θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για ένα selft test. Ποια τα πλεονεκτήματα του, πόσο έγκυρο είναι και από πού μπορείς να τα προμηθευτείς.                                                                                                                         

Τον τελευταίο χρόνο η ζωή όλων έχει αλλάξει ραγδαία λόγω του Covid-19 ο οποίος έχει επιβάλει μια νέα κανονικότητα σε όλους τους τομείς. Η υγεία τόσο η δική μας όσο και των γύρω μας είναι πολύτιμη γι'αυτό είναι απαραίτητη η υπευθυνότητα και η πρόληψη. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε πλέον από την πανδημία και την ταχεία μετάδοσή της είναι η εξέταση.

Τα μέτρα πρόληψης που έχουμε στη διάθεσή μας δεν είναι άλλα φυσικά από τα Self Test , Rapid Test και PCR. Tα πρώτα δύο ωστόσο είναι πολύ εύκολο να τα προμηθευτούμε από το φαρμακείο της γειτονιάς μας ενώ συγκεκριμένα το Self Test αποτελεί την πιο απλή διαδικασία για τον έλεγχό μας για ποικίλους λόγους που θα δούμε παρακάτω. 

 

 Ανακάλυψε στο online φαρμακείο Dpharmacy self test από 3€!

 

 

Περιεχόμενα οδηγού για Self-Test

 

 

Τί είναι το Self Test;

 Τα Self Test ή Τεστ Ανίχνευσης Αντιγόνου είναι ένας αυτοδιαγνωστικός έλεγχος που γίνεται χωρίς τη βοήθεια ιατρικού προσωπικού ή εξειδικευμένου εργαστηριακού εξοπλισμού και ανιχνεύει το αντιγόνο του ιού μέσα σε λίγα λεπτά. Σημαντικό είναι ότι το Self Test ανιχνεύει και άλλες ενεργές λοιμώξεις εκτός από τον covid.

 

 

Διάβασε τον οδηγό για τα Rapid Test στο άρθρο "Rapid Test στο φαρμακείο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις"

 

 

Πώς γίνεται το Self Test - Οδηγίες Χρήσης 

Το Self Test διενεργείται παίρνοντας δείγμα είτε από τη μύτη είτε με τη λήψη επιχρίσματος από το στόμα.Τα ρινικά Self Test πραγματοποιούνται εισάγοντας μια μπατονέτα 3-4 εκατοστά στη ρινική κοιλότητα και περιστρέφοντας πέντε περίπου φορές πριν αφαιρεθεί.Στη συνέχεια τοποθετούμε τη μπατονέτα στο μπουκαλάκι με το υγρό και κάνουμε 10 περιστροφές. Αφαιρούμε την μπατονέτα προσεκτικά και ανακατεύουμε καλά το μπουκαλάκι με το υγρό.Ανοίγουμε τη συσκευασία αλουμινίου που περιέχει τη δοκιμαστική ταινία,την τοποθετούμε σε μία επιφάνεια χωρίς κλίση και ρίχνουμε 4 σταγόνες από το μπουκαλάκι με το υγρό στην ειδική οπή. Το αποτέλεσμα του self-test βγαίνει σε 15-30 λεπτά.

Στα Saliva Self Test ή Τεστ Σιέλου η διαδικασία είναι η ίδια απλά λαμβάνεται δείγμα από το στόμα μέσα στην ειδική χοάνη, που υπάρχει στο kit, η οποία συνδέεται με το φιαλίδιο με το υγρό. Ανακινούμε το φιαλίδιο,το αφήνουμε ένα λεπτό και μετά μεταφέρουμε 4 σταγόνες στην πλακέτα. Kαι στα δύο είδη self test αν το αποτέλεσμα βγεί θετικό θα παραχθεί μια εμφανής χρωστική.

 

 

 

Tί είδη Self Test υπάρχουν

Υπάρχουν δύο ειδών Self Test τα ρινικά και τα τεστ σιέλου.Τα ρινικά self test θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα στη διάγνωση του covid, ενώ για τα τεστ σάλιου υπάρχει μια διχογνωμία.Μελέτες που χρησιμοποίησαν μία καθιερωμένη τεχνική συλλογής σιέλου έδωσαν χαμηλότερη ευαισθησία σε σύγκριση με το ρινοφαρυγγικό επίχρισμα.Οι διαφορές στις τεχνικές συλλογής καθιστούν τα δείγματα σιελογόνων ετερογενή κατηγορία όσον αφορά τη σύνθεση.Το σάλιο μπορεί να συλλεχθεί με πολλούς τρόπους, όπως βήχα, σάλια, ή φτύσιμο, και από πολλές διαφορετικές τοποθεσίεςσυμπεριλαμβανομένου του κάτω λαιμού ή της στοματικής κοιλότητας. Το σάλιο μπορεί ακόμη και να εξαχθεί απευθείας από τους σιελογόνους αδένες.

Ωστόσο έρευνες που έχουν διεξαχθεί στα ίδια άτομα και με τα δύο είδη self test έδειξαν ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά  ανάμεσα στα ρινικά τεστ και τα τεστ σάλιου τόσο σε ασυμπτωματικά άτομα ή άτομα με ήπια συμπτώματα όσο και σε άτομα με υψηλό ιικό φορτίο κατά την 3-5 ημέρα εκδήλωσης συμπτωμάτων.Επιπλέον τα τεστ σάλιου αποτελούν αναμφισβήτητα μια πολύ πιο απλή μέθοδο αυτοδιάγνωσης και είναι προτιμητέα σε μικρά παιδιά και ευπαθείς ομάδες.Πρόκειται επομένως για δύο έγκυρα και εξίσου αποτελεσματικά τεστ.

 

Ανακάλυψε στο online φαρμακείο Dpharmacy Προϊόντα προστασίας COVID-19

 

 

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των Self Test: 

 

Πλεονεκτήματα των Self Test: 

Τα πλεονεκτήματα των self test είναι: 

  • Μειωμένος κίνδυνος μετάδοσης.
  • Ευκολία συλλογής δείγματος ανά πάσα στιγμή οπουδήποτε.
  • Έγκαιρη διάγνωση σε λιγότερο πό 1 ώρα.
  • Έγκαιρη αυτοαπομόνωση.
  • Οικονομικότερο σε σχέση με το Rapid Test ή το PCR.        

    

Μειονεκτήματα των Self Test: 

Τα μειονεκτήματα των self test είναι:   

  • H διαχείριση ολόκληρης της διαδικασίας επαφίεται εξ'ολοκλήρου στο άτομο συμπεριλαμβανομένης και της ερμηνείας των αποτελεσμάτων.
  • Απαιτείται αυτοαναφορά των αποτελεσμάτων στις αρχές δημόσιας υγείας.
  • Υπάρχει και η πιθανότητα ψευδούς αποτελέσματος η οποία δημιουργεί εσφαλμένη αντιμέτωπιση. 
  • Έλλειψη άμεσης επαγγελματικής υποστήριξης / συμβουλευτικής μετά από το αποτέλεσμα του τεστ.
  • Τα ψευδώς θετικά αποτελέσματα μπορεί να οδηγήσουν σε περιττή απομόνωση και να αυξήσουν το βάρος για τις αρχές και τα εργαστήρια του PH.
  • Τα ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα ενδέχεται να μεταφέρουν μια ακατάλληλη αίσθηση ασφάλειας και να οδηγήσουν σε αυξημένη μετάδοση. 

 

 

Ανακάλυψε στο online φαρμακείο Dpharmacy Τεστ κορονοϊού και Covid-19

 

 

Πόσο έγκυρα είναι τα Self Test:

Η εγκυρότητα των Self Test οφείλεται σε διάφορους παράγονες, όπως στην ικανότητα του ατόμου που διενεργεί το self test, στην πιστή τήρηση των οδηγιών καθώς και στο ιικό φορτίο τη στιγμή της δειγματολειψίας.

 

 

Από που μπορείς να προμηθευτείς ένα Self Test

 Το κράτος παρέχει δωρεάν στους εργαζόμενους,στους μαθητές και εκπαιδευτικούς 4 self test τo μήνα.Οι ενδιαφερόμενοι αρκεί να επισκεφτούν το πλησιέστερο φαρμακείο και να δώσουν το ΑΜΚΑ τους για να τα προμηθευτούν.Self test πέρα από τη δωρεάν παροχή του κράτους μπορούν να βρουν όλοι σε όλα τα φαρμακεία. 

 

 

Δήλωση self test: Πώς δηλώνεις το αποτέλεσμα ενός Self-Test

 Mετά τη διεκπεραίωση του self test απαραίτητη είναι η δήλωση του αποτελέσματος στην πλατφόρμα που έχει ορίσει το κράτος.Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr με τους κωδικούς taxisnet καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

 

Self test στα σχολεία

Από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε από τα φαρμακεία η δωρεάν διάθεση self test στους μαθητές προκειμένου να τηρούνται όλοι οι νόμιμοι έλεγχοι κατά την προσέλευσή τους στα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα η νέα ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνει τα εξής:

  • το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
  • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
  • οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),
  • η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

 

Το Υπουρείο Παιδείας παροτρύνει τους μαθητές άνω των 12 ετών να εμβολιαστούν για την ασφάλεια τόσο τη δική τους όσο και των συνανθρώπων τους.

 

Συμπέρασμα 

Τα Self Test αποτελούν αναμφισβήτητα ένα αναγκαίο και αξιόπιστο μέτρο πρόληψης ενάντια στη ραγδαία μετάδοση του Covid-19. Είναι στο χέρι όλων μας να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας!

 

 


Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: [1]

← Previous Next →