facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Tι είναι το φαινόμενο MASKNE και πως αντιμετωπίζεται

featured_image

Tι είναι το φαινόμενο MASKNE και πως αντιμετωπίζεται. Στο παρόν άρθρο θα μάθεις όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για την πρόληψη κατά του φαινομένου MASKNE. 

Tι είναι το φαινόμενο MASKNE και πως αντιμετωπίζεται. Στο παρόν άρθρο θα μάθεις όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για την πρόληψη κατά του φαινομένου MASKNE. 

Η ονομασία MASKNE προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων MASK και ACNE κι είναι ο όρος που χρησιμοποιείται σήμερα παγκοσμίως, για να περιγραφούν τα συμπτώματα ακμής που εμφανίζονται με την παρατεταμένη χρήση μάσκας στα σημεία του προσώπου που καλύπτει η μάσκα (κυρίως στο πηγούνι, τη μύτη ή στα μάγουλα και την περιστοματική περιοχή).  Ως αποτέλεσμα του φαινομένουτο δέρμα με MASKNE ερεθίζεται, οι πόροι φράσσουν από σμήγμα, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται κι εμφανίζονται μαύρα στίγματα, σπυράκια κι ερυθρότητα. 

 

Γιατί εμφανίζεται η MASKNE;

Το φαινόμενο MASKNE εμφανίζεται κυρίως λόγω:  

• Της αυξημένης θερμοκρασίας εντός της μάσκας που οδηγεί σε εφίδρωση κι υπερέκκριση σμήγματος 

• Της αυξημένης εφίδρωσης που προκαλεί αφυδάτωση και δημιουργεί έναν νέο φαύλο κύκλο λιπαρότητας (το δέρμα υπερλειτουργεί για να επαναφέρει την απαραίτητη υγρασία  και  υπερπαράγει  σμήγμα  για  να  τη  συγκρατήσει) 

• Της έντονης υγρασίας από τις «εγκλωβισμένες εκπνοές» που αυξάνει τη λιπαρότητα 

• Της τριβής μεταξύ μάσκας και δέρματος και της σύσφιγξη που οδηγούν σε ερεθισμούς κι «ασφυξία» του δέρματος

• Του μακιγιάζ στο δέρμα κάτω από τη μάσκα που συνδυαστικά με σμήγμα, ιδρώτα και κακή οξυγόνωση, επιβαρύνει το δέρμα

• Της ήδη πλημμελούς φροντίδα του δέρματος κάτω από τη μάσκα (επειδή δεν φαίνεται η περιοχή, μερικές φορές παραλείπουμε τη φροντίδα της)

 

Η MASKNE αφορά μόνο τα λιπαρά δέρματα; 

ΟΧΙ. Η MASKNE ΔΕΝ εμφανίζεται μόνο στις λιπαρές επιδερμίδες. Και τα κανονικά ακόμη και τα ξηρά δέρματα μπορούν να εκδηλώσουν συμπτώματά της. 

 

 Η λύση; Τροποποιούμε ή εμπλουτίζουμε την καθημερινή φροντίδα του δέρματός μας με προϊόντα που καταπολεμούν τη MASKNE, δρουν ενάντια στα συμπτώματα ακμής, καταπραΰνουν το δέρμα από ερεθισμούς κι επαναφέρουν την υγιή του όψη, την άνεση και την ευεξία του. 

 

Γιατί Micellar Water, ως απάντηση στη MASKNE;

 Γιατί η καταπραϋντική του δράση είναι «ένα και ένα» για τις τωρινές ανάγκες που μας δημιούργησε η χρήση μάσκας, ανεξαρτήτως τύπου επιδερμίδας. Συγκεκριμένα, φορώντας παρατεταμένα μέσα στη μέρα τη μάσκα, το δέρμα ενδεχομένως να εμφανίσει ήπιους ερεθισμούς, ακόμη και αν έχουμε επιδερμίδα χωρίς ευαισθησίες που δεν ερεθιζόταν ως τώρα. Ως προϊόν καθαρισμού και ντεμακιγιάζ το Micellar Water είναι ούτως ή άλλως ιδανικό, για να καθαρίσει αποτελεσματικά το δέρμα μας από υπολείμματα μακιγιάζ, ρύπους και σμήγμα, αλλά τώρα είναι επιπλέον ιδανικό και για να το «ηρεμήσει» από τυχόν ερυθρότητα κι ερεθισμό ως επακόλουθο του non-stop mask wearing. Έναντι, λοιπόν, του απλού καθαριστικού που ενδεχομένως χρησιμοποιούσαμε έως τώρα (ακόμη και FREZYDERM καθαριστικού), το ενεργό μικκυλιακό νερό της FREZYDERM δίνει ένα πολύτιμο added benefit στην τωρινή ρουτίνα περιποίησής μας. Επίσης, καθώς φοράμε τη μάσκα σχεδόν όλη μέρα, χρειάζονται μικρές ανάσες καταπράυνσης ανά τακτά διαστήματα για να νιώθουμε το δέρμα μας συνεχώς άνετο, κάτι που επιτυγχάνουμε χρησιμοποιώντας το Micellar Water ως λοσιόν  όσες φορές νιώσουμε ότι το χρειάζεται η επιδερμίδα μας.  

 

Πώς συνδέεται το Revitalizing Serum με το φαινόμενο MASKNE; 

Η πολύωρη χρήση της μάσκας δεν βοηθά το δέρμα να αναπνεύσει ελεύθερα. Έτσι, τα κύτταρα του δέρματος δυσκολεύονται να οξυγονωθούν. Όμως η οξυγόνωση είναι από τις κύριες λειτουργίες των δερματικών κυττάρων για να διατηρηθεί η ζωτικότητά τους: μεταξύ άλλων, βοηθά στη σύνθεση του κολλαγόνου και στο να διατηρηθεί το δέρμα ελαστικό, σφριγηλό, πυκνό, με λαμπερή όψη και ζωντάνια. Εδώ έρχεται ο αναζωογονητικός ορός Revitalizing Serum να επαναφέρει και να αυξήσει τα χαμένα επίπεδα οξυγόνωσης των κυττάρων και να αποκαταστήσει τη σωστή δομή και λειτουργία του δέρματος που χάθηκε παροδικά λόγω της νέας mask using καθημερινότητάς μας. Είναι ιδανικό ως συμπληρωματική περιποίηση στο κανονικό ενήλικο δέρμα. 

Βρες το στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα Προϊόντα για τη Γυναικεία Περιποίηση Προσώπου

← Previous Next →