facebook pixel pageview

Πως να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου τον χειμώνα

featured_image

Όσο πλησιάζει ο χειμώνας, οι ανάγκες θωράκισης του οργανισμού από κρύωμα, εποχιακές γρίπες κι ιώσεις εντείνονται σημαντικά. Στο παρόν κειμενο θα βρεις χρήσιμες συμβουλές για τις βιταμίνες που ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα τον χειμώνα.

Αν ψάχνεις τρόπους για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου τον χειμώνα στο παρόν κειμενο θα βρεις χρήσιμες συμβουλές τις βιταμίνες που θα διατηρήσουν ακμαία την υγεία σου. Ποιές είναι οι σημαντικότερες βιταμίνες για τη θωράκιση του ανοσοποιητικού και ποια τα σημαντικότερα οφέλη των βιταμινών για τον οργανισμό.

 

Οι «σωματοφύλακες» κατά των απειλών της υγείας σου

C : Η βιταμίνη αυτή δε χρειάζεται πολλές συστάσεις. Πέρα από την καταπολέμηση του κρυολογήματος, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας του ανοσοποιητικού, στην ενδυνάμωση των οστών, στην προαγωγή της ενέργειας και της ψυχικής ευεξίας. Επίσης, είναι ευρέως αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα ότι η βιταμίνη C αποτελεί το «κλειδί» για τον φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου, καθώς και για τη διατήρηση των υγιών κυττάρων στον οργανισμό προστατεύοντάς τα από το οξειδωτικό στρες.

D3 : Όσο η ηλιοφάνεια λιγοστεύει, πρωταρχικό μας μέλημα είναι να διατηρήσουμε την επάρκεια της βιταμίνης D στο σώμα μας η οποία είναι υπεύθυνη για τη σκελετική μας υγεία και την αντιμετώπιση της κόπωσης.

Το γνώριζες ότι υπάρχουν πέντε διαφορετικές μορφές βιταμίνης D;

Από αυτές ξεχωρίζουν η D2 και η D3, οι οποίες βρίσκονται σε φυτικές και ζωικές τροφές αντίστοιχα ή τις συνθέτει ο οργανισμός μας, όταν το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο. Ο λόγος που ξεχωρίζουν είναι ότι αυτές τις δύο μορφές μπορούν να αξιοποιηθούν από το σώμα μας. Τόσο η D2 όσο και η D3 πρέπει να περάσουν από μια διαδικασίας επεξεργασίας για να απορροφηθούν, ωστόσο η D3, σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική μελέτη, αυξάνει σε διπλάσιο βαθμό τα συνολικά επίπεδα βιταμίνης D σε σύγκριση με τη D2, έχει δηλαδή καλύτερο ρυθμό απορρόφησης.

Όταν η D3 διασπάται, συμβάλλει στην παραγωγή ασβεστίου και φωσφόρου στο αίμα. Με τον τρόπο αυτό, τα οστά είναι λιγότερο ευεπίφορα σε κατάγματα, αλλά και την οστεοπόρωση. Επίσης, συντελεί στη βελτίωση της διάθεσης, ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας, δυναμώνει τους μυς και παρουσιάζει μεταξύ άλλων αντικαρκινική δράση.

Εχινάκεια : Πρόκειται για έναν ταπεινό, αλλά θαυματουργό θησαυρό της φύσης.  Το βότανο αυτό ξεκίνησε να χρησιμοποιείται από τους ιθαγενείς της Βορείου Αμερικής ως αντίδοτο στο τσίμπημα των φιδιών και την καταπολέμηση άλλων μολύνσεων και δεν έχει πάψει να χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα. Φυσικά γιατρικά για το κρυολόγημα, σιρόπια για το βήμα, καραμέλες για το λαιμό και φυσικά συμπληρώματα διατροφής περιλαμβάνουν την εχινάκεια σαν βασικό συστατικό τους. Διάβασε εδώ πως η εχινάκεια μπορει να θωράκισει φυσικά τον οργανισμό σου!

 

Ανακάλυψε στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα προϊόντα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού για φέτος το χειμώνα!

 

Για ισχυρο ανοσοποιητικό τον χειμώνα, το Dpharmacy σου προτείνει:

Cretan Iama Συμπλήρωμα Διατροφής Με Βιταμίνη D3 Για Την Ενίσχυση Της Άμυνας Του Οργανισμού 14 μαλακές κάψουλες : Το συμπλήρωμα διατροφής CRETAN IAMA με βιταμίνη D3 είναι συνδυασμός αρωματικών βοτάνων, που κλινικές μελέτες έδειξαν ότι μπορεί να μειώσει τη νοσηρότητα και τελικά το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη να έχει μικρότερες επιπτώσεις στον οργανισμό μας.

Βάση για το Κρητικό Ίαμα αποτέλεσαν επιδημιολογικές παρατηρήσεις σε περιοχές της Κρήτης που έδειχναν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν αφεψήματα συγκεκριμένων βοτάνων είχαν πολύ χαμηλή νοσηρότητα και μικρότερες επιπτώσεις κρυολογήματος ή γρίπης.

Superfoods Εχινάτσια x3 Συμπλήρωμα Διατροφής 30Caps : Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος τον χειμώνα. Αποτελεσματικότητα κατά του κρυολογήματος, μείωση της έντασης των συμπτωμάτων και πρόληψη της εκδήλωσης κρυολογήματος. Η SUPERFOODS ECHINACEA x3 περιέχει ένα συνδυασμό και από τα 3 είδη Echinacea για μεγιστοποίηση του ευεργετικού οφέλους στον οργανισμό. Επιπλέον, περιέχει βιταμίνη C και ψευδάργυρο που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

A.Vogel Echinaforce Forte (Protect) Με Εχινάκια Για Την Ενίσχυση Του Ανοσοποιητικού 40tabs : Συμβάλλει στην καταπολέμηση ιογενών μολύνσεων (κρυολόγημα, γρίπη, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης), μικροβιακών μολύνσεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (ωτίτιδα, αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα), καταρροϊκών καταστάσεων της μύτης και των παραρινικών κόλπων. Επίσης, αντιμετωπίζει μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος, μολύνσεις του δέρματος, μυκητιάσεις (άφθες, δερματομυκητιάσεις, καντιντίαση).

Upsa Upsavit C Vitamin C 1000mg  Συμπλήρωμα Διατροφής Βιταμίνης C 20 αναβράζοντα δισκία: Συμπλήρωμα διατροφής Upsavit C με Βιταμίνη C για την ενίσχυση και προστασία του οργανισμού.

Doctor's Formulas Vitamin C Φόρμουλα Βιταμίνης C 1000 Mg Γρήγορης Απορρόφησης 120 Tabs : Απαραίτητη για τη σύνθεση του κολλαγόνου, αποτελεί σημαντικό δομικό στοιχείο των αγγείων, των τενόντων, των συνδέσμων και των οστών. Τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι εμπλέκεται στο μεταβολισμό της χοληστερίνης σε χολικά οξέα, που επηρεάζουν τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα κι ευθύνονται για την εμφάνιση πετρών στη χολή. Ακόμη η βιταμίνη C αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα του σιδήρου από τις τροφές, ενισχύοντας την εντερική απορρόφηση του ανόργανου σιδήρου.

 

Βρες εδώ το top 5 με τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής από τα μεγαλύτερα brands!

← Previous Next →