facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Εχινάκεια ή Echinacea: Θωράκισε τον οργανισμό σου φυσικά!

featured_image

Μπορεί οι ιδιότητες του φυτού αυτού να μην έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως, όμως τα σκευάσματα που το περιέχουν προτιμώνται σε παγκόσμια κλίμακα από όσους επιθυμούν να προστατεύσουν και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους!

 

Πόσες φορές έχεις ακούσει την εχινάκεια ή echinacea; Τι είναι και πως μπορούν οι ιδιότητες της Εχινάκεια να συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και τον ιώσεων; Στο παρόν άρθρο θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για την Εχινάκεια ή echinacea σε ένα συγκεντρωτικό οδηγό από το Dpharmacy

 

Τι είναι η Εχινάκεια ή Echinacea;

 Είναι ένα ανθοφόρο φυτό που αναπτύσσεται στις ΗΠΑ και τον Καναδά και χρησιμοποιείται ως φάρμακο για αιώνες. Υπάρχουν εννέα είδη εχινάκειας. Μερικά από τα κοινά του ονόματα είναι το μωβ coneflower ή μαυρισμένη Susan.

Τα φύλλα, οι μίσχοι, τα άνθη κι οι ρίζες του φυτού εχινάκεια χρησιμοποιούνται για την παρασκευή συμπληρωμάτων, υγρών εκχυλισμάτων και ροφημάτων.

 

Ένα φυτικό φάρμακο κατά του κρυολογήματος

Χειμώνας, κρυολόγημα, ιώσεις.Έχεις δοκιμάσει τα πάντα. Σταγόνες για το βήχα, αποσυμφορητικά, ίσως και κάποια αντισταμινικά.

Αλλά αυτό το φτέρνισμα, η καταβολή και το άσχημο συναίσθημα δεν θα φύγουν.

Θα μπορούσε ένα φυτικό φάρμακο όπως η εχινάκεια να σώσει τη μέρα;

Οι ερευνητές προσπαθούν να μάθουν. Η απάντησή τους μέχρι τώρα: Δεν είμαστε σίγουροι.

 

 Διάβασε εδώ "Πως να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου τον χειμώνα"

Τα αποτελέσματα ερευνών 

Οι μελέτες έχουν μικτά αποτελέσματα. Τα εκχυλίσματα εχινάκειας φαίνεται να έχουν επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, την άμυνα του οργανισμού σας κατά των μικροβίων.

Η έρευνα δείχνει ότι αυξάνει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

Μια ανασκόπηση περισσότερων από δώδεκα μελετών, που δημοσιεύθηκαν το 2014, διαπίστωσε ότι το φυτικό φάρμακο είχε ένα  πολύ μικρό όφελος στην πρόληψη του κρυολογήματος.

 

Τα οφέλη της εχινάκειας

 Το Echinacea έχει χρησιμοποιηθεί στην εναλλακτική ιατρική ως πιθανώς αποτελεσματικό βοήθημα στα ακόλουθα:

  • Για την προστασία από το κοινό κρυολόγημα
  • Για τη θεραπεία λοιμώξεων του αυτιού
  • Για αύξηση της απόδοσης της άσκησης.

 

 Άλλες χρήσεις που δεν έχουν αποδειχθεί με έρευνα περιλαμβάνουν:

 

  • Τη θεραπεία άγχου
  • κεφαλαλγίας
  • ημικρανίας
  • διαταραχής υπερκινητικότητας
  • έλλειψης προσοχής ADHD
  • ουλίτιδας
  • αμυγδαλίτιδας
  • έρπητα των γεννητικών οργάνων,
  • ιού ανθρώπινου θηλώματος (HPV)
  • χαμηλό αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων
  • λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης
  • οφθαλμικής πάθησης που ονομάζεται ραγοειδίτιδα

 

 

Ανακάλυψε στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα προϊόντα με εχινάκεια.

 

Εχινάκεια και covid-19

Μελέτες το 2020 άφησαν σημαντικές ελπίδες ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντική προφύλαξη για τον covid-19.

Ωστόσο, μερικές φορές είναι δύσκολο να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα διαφορετικών μελετών, επειδή εξετάζουν διαφορετικούς τύπους και πλεονεκτήματα της εχινάκειας, καθώς και διάφορα μέρη του φυτού ή της ρίζας. Είναι πιθανό ορισμένες ποικιλίες να είναι καλύτερες από άλλες.

Επίσης, είναι πιθανό το φυτικό φάρμακο να είναι χρήσιμο σε μερικούς, αλλά όχι σε όλους, από τους περισσότερους από 200 ιούς που προκαλούν κρυολόγημα.

 

Υπάρχουν παρενέργειες;

Αν και τα οφέλη της εχινάκειας για το κοινό κρυολόγημα είναι αβέβαια, οι κίνδυνοι φαίνεται να είναι χαμηλοί. Η πιο συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια είναι το στομαχικός πόνος.

Αλλά μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν αλλεργικές αντιδράσεις. Εάν συμβεί αυτό, ενδέχεται να παρουσιαστούν εξανθήματα, επιδείνωση των συμπτωμάτων του άσθματος, αναφυλαξία (μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση έκτακτης ανάγκης που μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή)

Μπορεί να διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο αντίδρασης στην εχινάκεια, εάν είστε αλλεργικοί σε άλλα φυτά στην οικογένεια μαργαριτών. Αυτό περιλαμβάνει την αμβροσία, τα χρυσάνθεμα και τον κατιφέ.  

 

 

Συμπέρασμα

Τα αποτελέσματα κάποιων ερευνών δείχνουν πως η Εχινάκεια έχει θετική επίδραση στον οργανισμό ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμώντας τα μικρόβια. Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι η εχινάκεια είναι αποτελεσματική στη θεραπεία οποιασδήποτε ιατρικής πάθησης και γι' αυτό η φαρμακευτική της χρήση δεν έχει εγκριθεί από το FDA.

 

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως η Echinacea δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στη θέση του φαρμάκου που σου έχει συνταγογραφηθεί από το γιατρό σου. 

 

Σήμερα τα φαρμακευτικά προϊόντα που περιέχουν Εχινάκεια ή echinacea πωλούνται ως φυτικά συμπληρώματα διατροφής. 

 

Βρες τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής με Εχινάκεια εδώ!



← Previous Next →