facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Φωτογήρανση: αντιμετώπισέ την με τα καλύτερα αντηλιακά προϊόντα!

featured_image

Στο παρόν άρθρο θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον απόλυτο εχθρό του δέρματος, τη φωτογήρανση.Θα μάθεις τί είναι η φωτογήρανση, ποια είναι τα συμπτώματά της, από τί προκαλείται και πώς θα την αντιμετωπίσεις με τα καλύτερα αντιηλιακά της αγοράς!

 

Στο παρόν άρθρο θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον απόλυτο εχθρό του δέρματος, τη φωτογήρανση.Θα μάθεις τί είναι η φωτογήρανση, ποια είναι τα συμπτώματά της, από τί προκαλείται και πώς θα την αντιμετωπίσεις με τα καλύτερα αντιηλιακά της αγοράς!

 

Περιεχόμενα

 

 

Τί είναι η φωτογήρανση;

Οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές και η μελάγχρωση είναι αναπόφευκτες δερματικές παθήσεις που συχνά εμφανίζονται καθώς γερνάμε. Ενώ μας αρέσει να ρίχνουμε το φταίξιμο στο ότι γερνάμε άλλο ένα χρόνο, ο κύριος ένοχος για αυτές τις αλλαγές στο δέρμα μας είναι η φωτογήρανση.H φωτογήρανση είναι βλάβη στο δέρμα που προκαλείται από την έκθεση στο ηλιακό φως και το υπεριώδες φως (UV). Υπεύθυνη για το 90 τοις εκατό των ορατών αλλαγών στο δέρμα, η φωτογήρανση είναι άμεσο αποτέλεσμα της συσσωρευμένης βλάβης από τον ήλιο που έχετε εκτεθεί σε όλη σας τη ζωή.

 

Η πρόωρη γήρανση του δέρματος προκαλείται από την έκθεση στο φως. Αυτό μπορεί επίσης να περιλαμβάνει το ορατό (HEV) και το υπέρυθρο φως, που είναι διαφορετικά μέρη του φάσματος φωτός.

 

Το φως είναι γύρω μας όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι,επομένως οφείλουμε να φροντίζουμε διεξοδικά το δέρμα μας. Η χρονολογική γήρανση του δέρματος δεν μπορεί να βοηθηθεί (είναι δύσκολο να καταπολεμήσεις τον χρόνο), αλλά η φωτογήρανση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να προληφθεί πλήρως!

 

Η φωτογήρανση αναφέρεται σε βλάβες του δέρματος που προκαλούνται από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, ειδικά τις ακτίνες UVA και UVB, και μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος . Οι περισσότερες από τις αλλαγές του δέρματος που συμβαίνουν καθώς γερνάμε επιταχύνονται από την έκθεση στον ήλιο.

Το δέρμα αποτελείται από  τρία στρώματα : την  επιδερμίδα , το  χόριο και  τον υποδόριο ιστό . Το  χόριο  περιέχει πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένου του κολλαγόνου, της ελαστίνης και άλλων σημαντικών ινών, που επηρεάζουν τη δύναμη και την ελαστικότητα του δέρματος και είναι υπεύθυνες για την ομαλή, νεανική εμφάνιση του δέρματος. Η υπεριώδης ακτινοβολία καταστρέφει αυτές τις σημαντικές πρωτεΐνες, οδηγώντας σε  φωτογήρανση .

 

Η υπεριώδης ακτινοβολία που επηρεάζει το δέρμα αποτελείται από δύο διαφορετικούς τύπους κυμάτων, την UVA και την UVB . Όταν οι ακτίνες UV χτυπούν το δέρμα, καταστρέφουν το DNA του και τα κύτταρα στο χόριο ανακατεύονται για να παράγουν μελανίνη στην επιδερμίδα και να αποτρέψουν περαιτέρω βλάβη. Αυτή είναι η διαδικασία που σας εξασφαλίζει το μαύρισμα, το οποίο είναι στην πραγματικότητα η προσπάθεια του δέρματος να εμποδίσει την ακτινοβολία να διεισδύσει στο δέρμα σας.

  

Ποια είναι τα συμπτώματα της φωτογήρανσης;

 

Τα σημάδια της φωτογήρανσης μπορεί να περιλαμβάνουν:

 

  • Ρυτίδες
  • Πεσμένο δέρμα (ανελαστικότητα)
  • Μαύρα στίγματα ("κηλίδες ηλικίας")
  • Σπασμένα αιμοφόρα αγγεία (τελαγγειεκτασίες)
  • Μια κιτρινωπή απόχρωση στο δέρμα
  • Στίγματα, μελάγχρωση
  • Μελανιάσμα
  • Σύνδρομο Favre-Racouchot (μιλίες που σχετίζονται με τον ήλιο, εξάρσεις και κύστες)

 

 

 Ανακάλυψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα αντηλιακά για τη φωτογήρανση!

 

Από τί προκαλείται η φωτογήρανση;

Η υπεριώδης ακτινοβολία αποτελείται από ακτίνες UVA και UVB. Γενικά, οι ακτίνες UVB καίγονται, ενώ οι ακτίνες UVA γερνούν το δέρμα, αλλά υπάρχει σημαντική επικάλυψη στη ζημιά που προκαλούν αυτές οι ακτίνες.

 

Οι ακτίνες UVA έχουν μεγαλύτερα μήκη κύματος και μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στο χόριο. Οι ακτίνες καταστρέφουν το υπάρχον κολλαγόνο, το οποίο προκαλεί αυξημένη παραγωγή ελαστίνης. Τέτοιες μη φυσιολογικές ποσότητες ελαστίνης οδηγούν στην παραγωγή ενζύμων γνωστών ως  μεταλλοπρωτεϊνάσες  που επιδιορθώνουν το κατεστραμμένο κολλαγόνο. Ωστόσο, αυτά τα ένζυμα συνήθως καταλήγουν να προκαλούν περισσότερη ζημιά στο κολλαγόνο παρά καλό με την εσφαλμένη αποκατάσταση του δέρματος. Καθώς το δέρμα εκτίθεται στις ακτίνες UVA σε καθημερινή βάση, αυτή η διαδικασία συνεχίζει να επαναλαμβάνεται, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρυτίδες και χαλάρωση στο δέρμα.

 

Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία προκαλεί επίσης λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα μάτια, το στόμα και το μέτωπο, καθώς και κηλίδες, που μερικές φορές ονομάζονται ηπατικές κηλίδες. Σημάδι γήρανσης αποτελούν τα σημεία μελάγχρωσης που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο. Αυτά τα σημεία μπορεί να εμφανιστούν όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο υπόλοιπο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των χεριών, του στήθους και της πλάτης.

 

Πρόληψη της φωτογήρανσης

Τα ορατά σημάδια φωτογήρανσης μπορούν να αποφευχθούν ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές:

 

  1. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο όταν ο ήλιος είναι πιο δυνατός, συνήθως μεταξύ 10 π.μ. και 2 μ.μ.
  2. Καθίστε κάτω από ομπρέλες και στη σκιά όταν είναι δυνατόν.
  3. Φορέστε ένα καπέλο με φαρδύ γείσο για να προστατεύσετε το πρόσωπό σας.
  4. Φοράτε προστατευτικά ρούχα, όπως φαρδιά ρούχα.
  5. Επιπλέον, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε ένα αντιηλιακό ευρέος φάσματος (προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB) με SPF τουλάχιστον 30 κάθε μέρα σε περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο, όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, το στήθος, χέρια, χέρια και πόδια. Η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.
  6.  Για να βρείτε ένα αντιηλιακό που προστατεύει από τις ακτίνες UVA, κοιτάξτε όχι μόνο τον τίτλο σε μια συσκευασία, αλλά διαβάστε τη λίστα των συστατικών, φροντίζοντας να περιέχει τα συγκεκριμένα συστατικά που προστατεύουν από τις ακτίνες UVA .
  7. Τέλος, μην ξεχνάτε τα βλέφαρά σας, τα χείλη, τα αυτιά και την κορυφή του τριχωτού της κεφαλής σας — ή τα γυαλιά ηλίου σας. Η έκθεση στον ήλιο χωρίς γυαλιά ηλίου μπορεί να επιταχύνει την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας , την κύρια αιτία τύφλωσης με την ηλικία.

 

 

Αντιμετώπιση της φωτογήρανσης

 

Η καθημερινή χρήση αντιηλιακού μπορεί να κάνει περισσότερα από την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος — μπορεί επίσης να αποτρέψει τα σημάδια φωτογήρανσης. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι διαφημίζουν το αντηλιακό ως το αντιγηραντικό τους όπλο και δικαίως!Η τακτική χρήση έχει αποδειχθεί ότι κρατά μακριά τη φωτοζημία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι ειδικοί συνιστούν ένα φυσικό αντηλιακό (που περιέχει οξείδιο ψευδαργύρου ή/και διοξείδιο του τιτανίου), το οποίο έχει ευρύτερη κάλυψη για τις ακτίνες UVA. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον SPF 30.

 

Εάν αντιμετωπίζετε ήδη μερικά από τα προαναφερθέντα σημάδια φωτογήρανσης, θα θελήσετε επίσης να ενσωματώσετε προϊόντα περιποίησης δέρματος που έχουν σχεδιαστεί για να αναστρέφουν τις βλάβες από τον ήλιο. Ορισμένα συστατικά όπως η βιταμίνη C και E και το πράσινο τσάι είναι αντιοξειδωτικά που σταθεροποιούν το δέρμα και βοηθούν στο να φωτιστούν τα μαύρα στίγματα. Ένας αντιγηραντικός ήρωας, η ρετινόλη, που χρησιμοποιείται κάθε βράδυ, θα ενισχύσει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων για να δημιουργήσει μια υγιή και νεανική εμφάνιση.

 

Το χρυσό πρότυπο για τη θεραπεία της ήπιας έως μέτριας φωτογήρανσης είναι η χρήση προϊόντων βιταμίνης Α όπως η ρετινόλη και η ρετινόλη Α .Αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για την ακμή και στη συνέχεια βρέθηκε ότι μειώνουν τις ρυτίδες, ειδικά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου. Τα ρετινοειδή λειτουργούν αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών των κυττάρων. μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες χρήσης προτού παρατηρήσετε μια αλλαγή. Μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν ερυθρότητα και εξανθήματα όταν χρησιμοποιούν προϊόντα υψηλότερης συγκέντρωσης, αλλά η αργή αύξηση της δόσης μπορεί συχνά να εξαλείψει αυτήν την αντίδραση.

 

 

Βρες τώρα στο Dpharmacy κορυφαία αντηλιακά κατά της φωτοφήρανσης! 

 

 

Υπάρχουν επίσης τεχνολογίες που βασίζονται στο φως που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της φωτογήρανσης, όπως:

 

Η φωτοδυναμική θεραπεία  είναι μια τεχνική που περιλαμβάνει την εφαρμογή ενός φαρμάκου που ευαισθητοποιεί το φως στο δέρμα. Μόλις το φάρμακο διεισδύσει στο δέρμα, η πληγείσα περιοχή εκτίθεται σε ένα φως που ενεργοποιεί το φάρμακο, προάγοντας την ανάπτυξη κολλαγόνου που δίνει στο δέρμα μια πιο νεανική, ελαστική εμφάνιση.

Το έντονο παλμικό φως  είναι μια τεχνική φωτοθεραπείας που είναι αποτελεσματική στη μείωση της εμφάνισης ανομοιόμορφης μελάγχρωσης και σπασμένων αιμοφόρων αγγείων σε μια σειρά συνεδριών.

Η θεραπεία με λέιζερ  μπορεί να αντιμετωπίσει μια ποικιλία δερματικών προβλημάτων ανάλογα με το μήκος κύματος του φωτός που εφαρμόζεται στο δέρμα. Διαφορετικά μήκη κύματος χρησιμοποιούνται για την ελαχιστοποίηση των αιμοφόρων αγγείων, τη θεραπεία των κηλίδων ηλικίας, τη μείωση των ρυτίδων και την αφαίρεση τρίχας.

 

 

Δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος για φωτογήρανση! Μπορείτε να διατηρήσετε το δέρμα σας όμορφο για δεκαετίες αν απλώς το φροντίσετε!

 

Προτάσεις φαρμακείου για τη φωτογήρανση

 

  

  

 

 

 

 

Δημοφιλείς κατηγορίες σε Προσφορές Αντηλιακών

Αντηλιακά Frezyderm, Αντηλιακά 1+1 Δώρο,  Αντηλιακά μαυρίσματος, Αντηλιακά Κορρές, Αντηλιακά La Roche Posay,Frezyderm αντηλιακά για παιδιά, Αντηλιακές Κρέμες Προσώπου , Αντηλιακά για μωρά, Αντηλιακά Κρέμες Ημέρας Με SPF, Αντηλιακά Ενεργοποιητές Μαυρίσματος, Αντηλιακά προσώπου frezyderm, After Sun, Αντηλιακά Μαλλιών, Αντηλιακά Προσώπου, Αντηλιακά Σώματος, After Sun Προσώπου & Σώματος, Αντηλιακά Με Spf50, Αντηλιακά Για Ακμή 

← Previous Next →