facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Οικολογικά μπουκάλια και δοχεία φαγητού (lunch boxes)

featured_image

Στο παρόν άρθρο θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για τα επαναχρησιμοποιούμενα, οικολογικά μπουκάλια και δοχεία φαγητού ή lunch boxes

Στο παρόν άρθρο θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για τα επαναχρησιμοποιούμενα, οικολογικά μπουκάλια και δοχεία φαγητού ή lunch boxes, τί είναι τα επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία,από τι υλικό κατασκευάζονται, ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους, πώς συντηρούνται.

 

Ανακάλυψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα ανακυκλώσιμα θερμός και lunch boxes! 

Προσφορές online φαρμακείο Dpharmacy.gr

Το πρόβλημα των πλαστικών 

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, οι άνθρωποι εξαρτώνται όλο και περισσότερο από το πλαστικό. Η συνεχής χρήση έχει καταστήσει τα πλαστικά απόβλητα ένα οικολογικό πρόβλημα με μάλλον τεράστιες διαστάσεις. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή πλαστικών απορριμμάτων σε υδάτινα σώματα όπως ωκεανοί, ποτάμια και ρυάκια. Πέρα από το προφανές ζήτημα των σκουπιδιών, υπάρχει επίσης ανησυχία για την υγεία μας: οι τοξίνες στη συνέχεια διαρρέουν στο νερό που καταλήγουν να προσλαμβάνουν οι άνθρωποι.

 

Τα οικολογικά προϊόντα είναι κατηγορία προϊόντων που δεν βλάπτουν τη φύση, είναι ανακυκλώσιμα, δεν περιέχουν επιβλαβείς ουσίες για την ανθρώπινη υγεία και είναι απολύτως χημικά ασφαλή.

 

Προκειμένου να σωθεί η Γη και να διατηρηθεί υγιής, πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν έκτοτε να μειώσουν σημαντικά την κατανάλωση πλαστικού. Η αντικατάσταση των πλαστικών σακουλών με χάρτινες σακούλες και η ανακύκλωση είναι μόνο μερικοί από αυτούς τους βασικούς τρόπους μείωσης των απορριμμάτων και μείωσης του αποτυπώματος άνθρακα.

 

Είναι σαφές ότι η οικολογία έχει αρχίσει να κερδίζει σημαντικό έδαφος καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να μειώσουν το πρόβλημα στρεφόμενοι σε οικολογικά προϊόντα.Τα οικολογικά προϊόντα είναι προϊόντα που δεν βλάπτουν τη φύση, είναι ανακυκλώσιμα, δεν περιέχουν επιβλαβείς ουσίες για την ανθρώπινη υγεία και είναι απολύτως χημικά ασφαλή.

 

Ένας πολύ καλός τρόπος που έχουν επιλέξει πολλοί είναι να εγκαταλείψουν τα πλαστικά μπουκάλια και δοχεία φαγητού μιας χρήσης για να αποκτήσουν αντίστοιχα επαναχρησιμοποιούμενα,ανακυκλώσιμα, φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.

 

 

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι;

Η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων,οικολογικών μπουκαλιών νερού έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Ένας λόγος για αυτό είναι ότι έχουμε συνειδητοποιήσει περισσότερο τις επιπτώσεις που έχουν τα πλαστικά μιας χρήσης στο περιβάλλον.

Υπάρχουν όμως πολλοί άλλοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια:

 

  • Μειώνετε τα πλαστικά απόβλητα
  • Αποτρέπετε τα μικροπλαστικά από το να καταστρέψουν το περιβάλλον μας
  • Αποτρέπετε τη χρήση μη ανανεώσιμων πόρων
  • Αποτρέπετε την έκπλυση επιβλαβών τοξινών στα ποτά σας
  • Εξοικονομείτε χρήματα

 

 

Τί επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια υπάρχουν;

Τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλή από τότε που οι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα πλαστικά μπουκάλια νερού μιας χρήσης. Λόγω της μετάβασης προς πιο ανακυκλώσιμα,πιο οικολογικά μπουκάλια νερού, υπάρχουν πολλά υλικά και σχέδια για να διαλέξετε.

 

Ποιοι είναι όμως οι καλύτεροι τύποι οικολογικών μπουκαλιών νερού-θερμός;

 

Μπουκάλια από ανοξείδωτο χάλυβα

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι το πιο δημοφιλές υλικό για επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού. Είναι άθραυστο, πολύ ανθεκτικό και έχει τον μεγαλύτερο κύκλο ζωής από οποιοδήποτε επαναχρησιμοποιήσιμο υλικό. Αυτό σημαίνει ότι το μπουκάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά, καθιστώντας το μια άκρως φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Πολλά μπουκάλια από ανοξείδωτο χάλυβα είναι μονωμένα. Αυτό σημαίνει ότι το κρύο νερό σας θα παραμείνει κρύο για έως και 24 ώρες και εάν έχετε ένα ζεστό ρόφημα αυτό μπορεί να παραμείνει ζεστό για ώρες.

 

Σε σύγκριση με το πλαστικό, ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν περιέχει τοξίνες όπως το BPA. Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την κατάποση επιβλαβών βακτηρίων. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι μη πορώδης, γεγονός που τον καθιστά ανθεκτικό στους λεκέδες και τις οσμές. Δεν είναι αντιδραστικό και δεν συγκρατεί γεύσεις και οσμές ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση, όπως τα επαναχρησιμοποιούμενα πλαστικά μπουκάλια νερού.

 

Έτσι, μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των ροφημάτων χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση. Εάν χρειάζεστε ένα ανθεκτικό μπουκάλι-θερμός μεγάλης διάρκειας για διαφορετικά ποτά, τότε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού από ανοξείδωτο χάλυβα είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

 

Γυάλινα μπουκάλια νερού

Εάν δεν χρειάζεστε ένα επαναχρησιμοποιούμενο θερμός, ένα γυάλινο μπουκάλι νερού θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Όπως ο ανοξείδωτος χάλυβας, το γυαλί είναι βιώσιμο και ανακυκλώσιμο υλικό.Πρόκειται ,επομένως για μια άκρως οικολογική επιλογή. Τα γυάλινα μπουκάλια νερού διατηρούν τα υγρά στην πιο καθαρή γεύση καθώς δεν απορροφούν οσμή ή γεύση.

 

Αυτό σημαίνει ότι όπως και με τον ανοξείδωτο χάλυβα, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ ροφημάτων χωρίς δυσάρεστη γεύση. Ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανοξείδωτο χάλυβα είναι ότι λόγω της διαφάνειάς του, μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι θα αφαιρεθούν όλες οι βρωμιές και τα υπολείμματα ποτού από το μπουκάλι.

 

Ωστόσο, τα γυάλινα μπουκάλια νερού είναι βαριά και εύκολα σπάνε. Επομένως, πρέπει να προσέχετε κατά τη χρήση και τη μεταφορά της φιάλης.

 

Χάλκινα μπουκάλια

Τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού από χαλκό έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Ένας λόγος για αυτήν την αύξηση είναι οι πιθανές θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο χαλκός στο σώμα σας. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, το νερό που αποθηκεύεται σε χάλκινα μπουκάλια νερού μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπία του σώματος, στην τόνωση του εγκεφάλου και στην επιβράδυνση της γήρανσης.

 

Η αποθήκευση νερού στο χάλκινο μπουκάλι νερού για 8 ώρες, επιτρέπει σε μικρές ποσότητες χαλκού να διαπεράσουν το νερό. Η σύγχρονη επιστήμη δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τα θετικά αποτελέσματα της αποθήκευσης νερού σε χάλκινα μπουκάλια.

 

Όμως έχουν βρει ότι τα χάλκινα μπουκάλια νερού μειώνουν σημαντικά τα επικίνδυνα βακτήρια στο νερό. Σε αντίθεση με άλλα υλικά, τα χάλκινα μπουκάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για νερό. Έτσι, εάν αναζητάτε πιθανά οφέλη για την υγεία, τότε ένα χάλκινο μπουκάλι νερό μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

 

Επαναχρησιμοποιούμενα Πλαστικά Μπουκάλια

Το επαναχρησιμοποιούμενο πλαστικό είναι ένα άλλο υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως για επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού.

 

Το υλικό είναι φθηνό και ελαφρύ και μπορεί εύκολα να μεταφερθεί στο γραφείο ή σε ένα πικνίκ στο πάρκο.Παρ'ότι το πλαστικό δεν είναι εκ των πραγμάτων ένα υγιεινό υλικό αποτελεί όμως,μια φιλική προς το περιβάλλον λύση όταν πρόκειται για επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού.

 

Ωστόσο, τα πλαστικά μπουκάλια νερού απορροφούν οσμές και γεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ ποτών όπως σε ανοξείδωτα και γυάλινα μπουκάλια νερού. Το πλαστικό δεν είναι επίσης τόσο στερεό ή μακράς διαρκείας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειάζεται να αγοράζετε ένα νέο μπουκάλι νερό κάθε λίγους μήνες.

 

Ένα τεράστιο μειονέκτημα των επαναχρησιμοποιήσιμων πλαστικών μπουκαλιών νερού είναι ότι το μπουκάλι περιέχει την επιβλαβή χημική ουσία BPA. Η BPA μπορεί να διαρρεύσει στο ποτό σας προκαλώντας την κατάποση της χημικής ουσίας. Η υψηλή έκθεση σε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια, αναπαραγωγικά προβλήματα και ακόμη και καρκίνο. Αλλά αν ψάχνετε για μια ελαφριά επιλογή για περιστασιακή χρήση, το πλαστικό είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

 

Αλουμινένια επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού

Τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού από αλουμίνιο είναι ένα σχετικά νέο υλικό στην αγορά. Όπως το πλαστικό, το υλικό είναι ελαφρύ και φθηνό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν σας πειράζει να το πάρετε στο γραφείο ή για μια μέρα στην παραλία. Ωστόσο, τα μπουκάλια νερού από αλουμίνιο είναι συχνά επενδυμένα με πλαστικό για να αποτρέψουν την αλληλεπίδραση του μετάλλου με το νερό και την εμφάνιση κακής γεύσης.

 

Έτσι, όπως τα πλαστικά μπουκάλια νερού, το εσωτερικό κελί είναι πιθανότατα επικαλυμμένο με BPA που είναι επικίνδυνο για την υγεία σας.

 

 

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα επαναχρησιμοποιούμενο δοχείο γεύματος;

Όπως τα μπουκάλια-θερμός ,έτσι και τα δοχεία φαγητού ή lunch boxes είναι πολύ εύχρηστα πια στην καθημερινή μας ζωή είτε στο χώρο εργασίας μας είτε σε έναν περίπατο ή στη γυμναστική σας,καθώς σας επιτρέπουν να διατηρήσετε το φαγητό σας ζεστό ή κρύο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

 

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να αντικαταστήσουμε τα επιβλαβή πλαστικά μιας χρήσης με οικολογικά και ανθεκτικά δοχεία γεύματος.

 

 

Ποιοί είναι οι καλύτεροι τύποι οικολογικών,επαναχρησιμοποιούμενων δοχείων φαγητού (Lunch boxes);

 

Lunch boxes από ανοξείδωτο χάλυβα

Τα δοχεία γεύματος από ανοξείδωτο ατσάλι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν το πλαστικό κουτί φαγητού με μια πιο ανθεκτική, οικολογική και βιώσιμη εναλλακτική λύση.Ο χάλυβας είναι απείρως ανακυκλώσιμος. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ένα από τα ασφαλέστερα υλικά όταν πρόκειται για την αποθήκευση και την προετοιμασία φαγητού και ποτού. Καθαρίζεται εύκολα και δεν διοχετεύει χημικά στο φαγητό σας.

 

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του ανοξείδωτου χάλυβα, ειδικά για τα παιδιά, είναι ότι ένα lunch box από ανοξείδωτο χάλυβα ή ένα μπουκάλι νερού είναι σχεδόν άθραυστο. Σε αντίθεση με τις εύθραυστες πλαστικές εκδόσεις, αν ρίξετε ένα δοχείο φαγητού από ανοξείδωτο χάλυβα στην παιδική χαρά, μπορεί να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα και, στη χειρότερη περίπτωση, το καπάκι θα ανοίξει, αλλά μέχρι εκεί.

 

Υπάρχει τώρα μια τεράστια γκάμα από οικολογικά ανοξείδωτα δοχεία φαγητού από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε πολλά από τα οποία έχουν θήκες ώστε να μπορείτε να έχετε πολλές νόστιμες λιχουδιές χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον μικρότερα πλαστικά κουτιά. 

 

Εάν θέλετε να μεταφέρετε πολύ υγρά τρόφιμα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα lunch box από ανοξείδωτο χάλυβα με στεγανή σφράγιση. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό θα απαιτήσει μια σφράγιση σιλικόνης και θα τα βρείτε και στις περισσότερες μονωμένες επιλογές για να κρατάτε τα κουτιά αεροστεγώς. Ωστόσο, ορισμένες μάρκες μπορεί να χρησιμοποιούν πλαστικό για αυτό.

 

Τα δοχεία φαγητού από ανοξείδωτο ατσάλι είναι επίσης ιδανικά για την αποθήκευση των υπολειμμάτων στο ψυγείο ή ακόμα και στην κατάψυξη (απλώς φροντίστε να αφήσετε λίγο χώρο στην κορυφή). Και εφόσον ελέγξετε ότι δεν υπάρχουν πλαστικά εξαρτήματα, μπορείτε ακόμη και να ξαναζεσταίνετε το φαγητό στο φούρνο. Ωστόσο η συχνή τοποθέτηση των lunch boxes στο φούρνο μικροκυμάτων δεν είναι θεμιτή.

 

Lunch Boxes από πλαστικό

Τα κουτιά γεύματος από πλαστικό υλικό μπορεί να μην είναι οικολογικά,μη τοξικά προϊόντα,ωστόσο είναι ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία,γεγονός που τα καθιστά μια αρκετά καλή επιλογή για την αποθήκευση του φαγητού ή του ποτού σας σε καθημερινή βάση.

 

Lunch boxes από μπαμπού

Τα δοχεία φαγητού από μπαμπού είναι κατασκευασμένα από φιλικά προς το περιβάλλον και βιώσιμα υλικά. Είναι πλήρως ανακυκλώσιμα και οικολογικά ,όπως επίσης μακροχρόνια και ανθεκτικά. Είναι επίσης αντιβακτηριδιακά, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για δοχεία φαγητού. Ωστόσο, αυτή η ιδιότητα κάνει επίσης τα προϊόντα μπαμπού εξαιρετικά για όλη την κουζίνα.

 

Το μπαμπού είναι ένα πολύ ανθεκτικό,οικολογικό υλικό. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το φροντίζετε σωστά. Θα μουχλιάσει εάν εκτεθεί σε πολλή υγρασία στον αέρα. Βεβαιωθείτε ότι αφού πλύνετε το δοχείο φαγητού από μπαμπού, θα το στεγνώσετε καλά. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τη μούχλα μακριά.


 

Ανακάλυψε στο online φαρμακείο Dpharmacy οικολογικά οικιακά προϊόντα!

 

Bamboo Straws Καλαμάκια Από Μπαμπού 8Τμχ Elgydium Eco Friendly Soft Toothbrush Wood Ξύλινη Οικολογική Οδοντόβουρτσα Μαλακή Σε 2 Χρώματα 1τμχJohnson's Cotton Buds Μπατονέτες Από 100% Αγνό Βαμβάκι 

 

 


 

Πώς να συντηρήσετε ένα μπουκάλι-θερμός ή ένα δοχείο φαγητού από ανοξείδωτο ατσάλι

Ο υψηλής ποιότητας ανοξείδωτος χάλυβας, όπως αυτός που χρησιμοποιείται στα δοχεία φαγητού και τα μπουκάλια-θερμός νερού από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ένα λαμπρό οικολογικό και επαναχρησιμοποιούμενο υλικό για την αποθήκευση και την προετοιμασία των τροφίμων.

 

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι μη διαβρωτικός, ακόμη και όταν αποθηκεύετε όξινα ή αλμυρά τρόφιμα, είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, δεν λερώνει τα τρόφιμα και η λεία επιφάνεια καθαρίζεται εύκολα. Επιπλέον, είναι 100% ανακυκλώσιμο, επομένως είναι και φιλικό προς το περιβάλλον.

 

Το μόνο που χρειάζεστε για να καθαρίσετε τα επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία και μπουκάλια-θερμός σας είναι ζεστό νερό με σαπούνι. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι επίσης ασφαλής στο πλυντήριο πιάτων, αν και πρέπει να ελέγξετε την ετικέτα,γιατί κάποια θερμός συχνά δεν πλένονται στο πλυντήριο πιάτων.

 

Το ατσάλι είναι πολύ ανθεκτικό, αλλά δεν του αρέσει πολύ η χλωρίνη ή τα σπρέι καθαρισμού που περιέχουν χλωρίνη και θα πρέπει να αποφεύγετε τα λειαντικά καθαριστικά, συμπεριλαμβανομένου του χαλύβδινου μαλλιού, που μπορεί να χαράξουν την επιφάνεια και να την κάνουν πιο ευαίσθητη σε λεκέδες και σκουριά.

 

Τα υπόλοιπα προαναφερθέντα ανακυκλώσιμα,επαναχρησιμοποιούμενα υλικά που χρησιμοποιούνται στα μπουκάλια-θερμός και lunch boxes καθαρίζονται με σαπούνι και ζεστό νερό.Εάν το lunch box ή το θερμός σας χρειάζεται βαθύτερο καθάρισμα,η μαγειρική σόδα και το ξύδι είναι μια εξαιρετική επιλογή.

 

Συμπέρασμα

Τα πλαστικά μπουκάλια νερού έχουν τρομερές συνέπειες στο περιβάλλον και στην υγεία μας. Απαιτούν πολύ λάδι για να κατασκευαστούν και χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να διαλυθούν, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στο πρόβλημα των πλαστικών απορριμμάτων. Τα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού είναι η ιδανική λύση γιατί απαιτούν λιγότερο λάδι για να κατασκευαστούν και μπορούν να διαρκέσουν πολλά χρόνια, αντικαθιστώντας τα πολλά πλαστικά μπουκάλια νερού μιας χρήσης.

 

Με πολλούς διαφορετικούς τύπους υλικού για να διαλέξετε, μπορείτε να επιλέξετε ένα οικολογικό,επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι-θερμός νερού ή lunch box που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Εάν χρειάζεστε ένα στιβαρό μπουκάλι που μπορεί να χωρέσει διαφορετικά υγρά, τότε ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Αλλά αν ψάχνετε για κάτι πιο φτηνό για περιστασιακή χρήση, ένα πλαστικό ή αλουμινένιο δοχείο μπορεί να είναι το καλύτερο. 

 

 

Προτάσεις φαρμακείου για οικολογικά μπουκάλια νερού-θερμός & δοχεία φαγητού (lunch boxes)

 

 

 24Bottles Clima Ebony Rose Ανοξείδωτο Μπουκάλι Νερού-Θερμός 500ml

 

 

 24Bottles Clima Ανοξείδωτο Μπουκάλι Νερού-Θερμός Με Φίλτρο Για Τσάι Cloud & Mist 500ml

 

 

 

 24Bottles Travel Tumbler Morning Glory Ανοξείδωτο Ποτήρι - Θερμός 350ml

 

 

 

Puckator Travel Cup Original Stormtrooper Κούπα Λευκή Μπαμπού 400ml

 

Puckator Lunch Box Οικολογικό Δοχείο Φαγητού Από Μπαμπού Με Προβατάκια 1 Τμχ 

 Puckator Lunch Box Οικολογικό Δοχείο Φαγητού Από Μπαμπού Με Προβατάκια 1 Τμχ

Puckator Zooniverse Ανοξείδωτο Παιδικό Δοχείo Φαγητού 400ml 

 

Puckator Zooniverse Ανοξείδωτο Παιδικό Δοχείo Φαγητού 400ml 

 

 

 

Puckator Rainbow Ανοξείδωτο Θερμός Πολύχρωμο 500ml 

 

 

Puckator Lunch Box Volkswagen Οικολογικό Δοχείο Φαγητού Από Μπαμπού 1 Τμχ

 

 

 

Puckator Simon's Cat Γυάλινο Μπουκάλι Με Προστατευτική Θήκη 500ml

 

Puckator Lunch Box Rainbow Πλαστικό Παιδικό Σετ Φαγητού Μ8.5 x Π17 x Υ8.5cm 3τμχ 

 Puckator Lunch Box Rainbow Πλαστικό Παιδικό Σετ Φαγητού Μ8.5 x Π17 x Υ8.5cm 3τμχ

 Puckator Set Of 3 Lunch Boxes Dog Squad Παιδικό Σετ Δοχείων Φαγητού 3 Τμχ

 

 24Bottles Urban Fresco Scent Ανοξείδωτο Μπουκάλι Νερού 250ml

← Previous Next →