facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Οδηγός για τη σωστή ανδρική περιποίηση προσώπου και σώματος

featured_image

Ψάχνεις έναν αναλυτικό οδηγό με συμβουλές για τη σωστή ανδρική περιποίηση; Στο παρόν άρθρο θα βρεις έναν αναλυτικό οδηγό με συμβουλές για την ανδρική περιποίηση προσώπου και σώματος.

Ψάχνεις έναν αναλυτικό οδηγό με συμβουλές για τη σωστή ανδρική περιποίηση; Στο παρόν αναλυτικό οδηγό θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για την ανδρική περιποίηση προσώπου και σώματος, ποια είναι τα στάδια για τη σωστή περιποίηση της ανδρικής επιδερμίδας, ποια είναι τα κατάλληλα προϊόντα για τη συνολική υγεία και ευεξία του ανδρικού σώματος.

 

Περιεχόμενα

 

 

Εισαγωγή

Η περιποίηση του προσώπου και του σώματος έχει γίνει πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής και στον ανδρικό πληθυσμό, καθώς και για εκείνους είναι σημαντικό να ενισχύουν και να βελτιώνουν την εμφάνισή τους. Ευτυχώς έχουν καταρριφθεί πια τα στερεότυπα που θέλουν την περιποίηση της επιδερμίδας  να αποτελεί αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση!

 

Οι άνδρες αναζητούν τρόπους να φαίνονται νεότεροι και αναζωογονημένοι, κάτι που τους χαρίζει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η σωστή ανδρική φροντίδα και περιποίηση προσώπου και σώματος εξασφαλίζουν στον άντρα υγεία αναζωογόνηση και ευεξία.

 

Η ανδρική επιδερμίδα έχει διαφορές από αυτή των γυναικών, καθώς έχει περίπου 30% μεγαλύτερη πυκνότητα και παρουσιάζει τάση για ερεθισμούς λόγω του καθημερινού ξυρίσματος. Η τεστοστερόνη μπορεί επίσης να κάνει το ανδρικό δέρμα πιο λιπαρό. Τα προϊόντα για την καθημερινή ανδρική περιποίηση στοχεύουν στη μείωση της λιπαρότητας, την ενυδάτωση, και την αντιμετώπιση των ρυτίδων.

 

 

 Ανακάλυψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα Ανδρικά Προϊόντα & Καλλυντικά Περιποίησης!

 

 

Ανδρική Περιποίηση Προσώπου

Η περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου αποτελεί το άλφα και το ωμέγα και στην ανδρική περιποίηση. Εκτός των ερεθισμών που μπορεί να προκληθούν λόγω του καθημερινού ξυρίσματος, οι καθημερινοί ατμοσφαιρικοί ρύποι, ο καπνός, η έκκριση σμήγματος, τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, ο ιδρώτας, τα μικρόβια κάνουν την επιδερμίδα θαμπή, ξηρή και άτονη.

 

Με μια καθιερωμένη ρουτίνα και φυσικά τα εξατομικευμένα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε τύπου δέρματος προϊόντα μπορεί κάθε άνδρας να εξασφαλίσει λαμπερή και λεία επιδερμίδα. Παρακάτω θα δείτε τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σας.

 

 

1)Καθαρισμός προσώπου

O καθαρισμός του προσώπου είναι το πρώτο βήμα στην αντρική περιποίηση! Η πιο παλιά αλλά αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού του προσώπου είναι το σαπούνι. Για την απομάκρυνση των μικροβίων, το περιττού σμήγματος και της λιπαρότητας της ανδρικής επιδερμίδας καλό είναι να χρησιμοποιείτε κάποιο υγρό καθαριστικό προσώπου με ισορροπημένο pH. Εάν έχετε ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα ανδρικό καθαριστικό προσώπου με βάση την κρέμα, αλλά εάν έχετε λιπαρό ή μικτό τύπο δέρματος, καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό με αφρό.

 

Με τη χρήση του σωστού για το δέρμα σας καθαριστικού θα καθαρίσουν οι πόροι ενώ θα απαλλαγείτε και  από την ενοχλητική γυαλάδα.

 

Συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό σας ή κάποιον ειδικό σχετικά με τον τύπο του δέρματός σας και ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν για εσάς. Εναλλακτικά επισκεφτείτε την κατηγορία με τα καλύτερα Προϊόντα Ανδρικής Περιποίηση Προσώπου

 

 

2)Ενυδάτωση

Αφού ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του προσώπου σειρά έχει η ενυδάτωση. Οι αντρικές ενυδατικές κρέμες κρατούν την υγρασία στην επιδερμίδα, ώστε να παραμένει ενυδατωμένη. Το υαλουρονικό οξύ είναι το συστατικό που απορροφά το νερό και το διατηρεί εκεί. Ωστόσο οι ανδρικές ενυδατικές κρέμες όπως και οι γυναικείες είναι καλό να είναι εμπλουτισμένες με κεραμίδια.

 

Τα κεραμίδια είναι ένα συστατικό του στρώματος λίπους ή λιπιδίων του δέρματός σας, και έτσι βοηθάει στην αναπλήρωση του δερματικού φραγμού.

 

Πολλοί άνδρες επιλέγουν μια κρέμα που να καλύπτει πρόσωπο και μάτια για εξοικονόμηση χρόνου. Όμως, η αλήθεια είναι ότι είναι προτιμότερο να πάρετε δυο διαφορετικά προϊόντα, καθώς η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πολύ πιο λεπτή συγκριτικά με το υπόλοιπο πρόσωπο. Η επιλογή της σωστής κρέμας θα σας απαλλάξει από τα ενοχλητικά συμπτώματα όπως η ξηροδερμία, τα μαύρα στίγματα, τα σημάδια, οι πανάδες ή ακόμα και οι ρυτίδες.

 

 

Ανακάλυψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα αντρικά προϊόντα για το πρόσωπο !

 

 

 

3)Κρέμα ματιών

Δεν είναι λίγοι οι άντρες που είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω κούρασης παρατηρούν αλλαγές στα μάτια τους, όπως σακούλες, μαύρους κύκλους, έντονες γραμμές. Βρείτε μια κρέμα ματιών για αντιγήρανση που να ταιριάζει στις ανάγκες σου και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα!

 

 

 

4)Αντηλιακό

Είναι σημαντικό να φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα γιατί οι ακτίνες UV (ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες) έχουν την ικανότητα να επιταχύνουν τη γήρανση, τη μελάγχρωση, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες,προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άντρες στον ίδιο βαθμό με τη γυναίκα. Το αντηλιακό βοηθά επίσης στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος. Αν δεν θα μπείτε στη διαδικασία να βάλετε και κρέμα ημέρας και αντηλιακό, βρείτε μια ενυδατική που να έχει και δείκτη SPF. 

 

 

5)Ξύρισμα-After shave

 

Το ξύρισμα είναι μια από τις πιο κοινές ανησυχίες για τους άνδρες. Ενώ θα πρέπει να αποφεύγετε το aftershave με βάση το αλκοόλ, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. 

 

Οι τρίχες του προσώπου σας θα είναι πιο απαλές μετά από ένα ζεστό ή ζεστό ντους, επομένως καθαρίστε πρώτα καλά με ζεστό νερό.

 

Χρησιμοποιήστε μια απαλή, ήπια κρέμα ξυρίσματος ή λάδι για να αποτρέψετε εξανθήματα ή  τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα .

 

Ξυρίστε προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών σας για να μειώσετε τον ερεθισμό. Εάν το δέρμα σας είναι ερεθισμένο ή ξηρό, η χρήση ηλεκτρικού ξυραφιού με προστατευτικά μπορεί να σας βοηθήσει.

 

Όταν τελειώσετε το ξύρισμα, εφαρμόστε μια απαλή ενυδατική κρέμα στο δέρμα σας. Εάν έχετε ξηρό δέρμα , μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν με βάση το λάδι.

 

Εάν έχετε πρόβλημα με τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα, χρησιμοποιήστε ένα απολεπιστικό (όπως ένα απαλό scrub προσώπου) στο δέρμα σας μερικές φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

 

Ως επί το πλείστον, το ξύρισμα είναι ασφαλές, αν και αφήνει το δέρμα ευαίσθητο σε ερεθισμούς. Οι μικρές τομές που δημιουργεί το ξύρισμα μπορούν να αποτελέσουν σημείο εισόδου για βακτήρια.

 

To aftershave ωστόσο είναι το προϊόν που προλαμβάνει τη μόλυνση και καταπραΰνει το δέρμα από τυχόν ερεθισμούς.

 

Η χρήση του aftershave αυτές τις μέρες είναι μια συνήθεια που πρέπει να έχουν όλοι οι άντρες μετά το ξύρισμα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι aftershave όπως λοσιόν και balms που έχουν σκοπό την ενυδάτωση.

 

 

6)Περιποίηση γενειάδας

Το μούσι μπορεί να  προσφέρει αναμφισβήτητα γοητεία στον άντρα απαιτεί ωστόσο ιδιαίτερη περιποίηση και φροντίδα. Ο καθαρισμός του προσώπου και η περιποίηση της γενειάδας σας με ένα απαλό προϊόν είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος, δεδομένου πως στην επιδερμίδα κάτω από τις τρίχες «εγκλωβίζονται» ιδρώτας, σκόνη, σμήγμα και, φυσικά, βακτήρια.

Στη συνέχεια, περιποιηθείτε τα γένια σας με ένα ειδικό λάδι ή balm. Το λάδι έχει περιποιητική δράση, προσφέρει ενυδάτωση και διατηρεί μαλακό το δέρμα στο πρόσωπο. Το balm, συνήθως λειτουργεί ως προϊόν styling που δίνει όγκο και σχήμα στα γένια, κλειδώνει την υγρασία και σας χαρίζει μαλακό δέρμα στο πρόσωπο.

 

 

 Bρες τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα προϊόντα φαρμακείου για τον άντρα!

 

 

Ανδρική Περιποίηση Σώματος

Όταν μιλάμε για περιποίηση σώματος δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά και μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με την ομορφιά και τη φροντίδα της επιδερμίδας μας. Δεν πρέπει να αμελούμε την προσωπική υγιεινή, την σωστή διατροφή και άσκηση και οτιδήποτε έχει να κάνει με την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.  

 

 

 

1)Eνυδάτωση

Όπως ακριβώς φροντίζετε την ενυδάτωση του προσώπου ,έτσι πρέπει να κάνετε και για το σώμα σας! Επιλέξτε μια ανδρική ενυδατική κρέμα σώματος που θα ταιριάζει στο τύπο τους δέρματός σας και εντάξτε την ενυδάτωση στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σας!

 

 

2)Ανδρική υγιεινή

Η ανδρική περιποίηση προσώπου αλλά και σώματος περιλαμβάνει προϊόντα εξειδικευμένα πάνω στην ανδρική ανατομία για αυτό και για κάθε σκοπό υπάρχουν στοχευμένα κατεξοχήν ανδρικά προϊόντα, είτε αφορά την ενυδάτωση, είτε την υγιεινή ,είτε τη διατροφή.

 

Επιλέξτε ανάμεσα σε μια μεγάλη συλλογή  προϊόντων του Dpharmacy ανδρικά προϊόντα υγιεινής όπως αποσμητικά, σαμπουάν και αφρόλουτρα που εξυπηρετούν τις ανάγκες του δικού σας τύπου δέρματος!

 

 

Aνακάλυψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy προϊόντα περιποίησης για τον άνδρα στις καλύτερες τιμές! 

 

 

 

3)Ανδρική διατροφή

Ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους περισσότερους άνδρες είναι η διατροφή και η άσκηση. Το πιο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άντρες είναι το κοιλιακό λίπος. Για να αποκτήσετε όμως ένα γυμνασμένο και θελκτικό σώμα είναι απαραίτητος ο συνδυασμός δύο παραγόντων: της σωστής υγιεινής διατροφής και της άσκησης.

 

Για τους άνδρες, ειδικότερα, η επιλογή μιας δίαιτας προσαρμοσμένης στις ιδιαίτερες ανάγκες τους μπορεί να είναι δύσκολη. Στην πραγματικότητα, οι διατροφικές ανάγκες των ανδρών μπορεί να ποικίλλουν αρκετά ανάλογα με παράγοντες όπως η ηλικία τους, οι στόχοι φυσικής κατάστασης και οι ανησυχίες για την υγεία τους.

 

Φροντίστε να εντάξετε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά και περιορίστε τις τοξίνες στο ελάχιστο για πλήρη και ισορροπημένη διατροφή.

 

Για πιο στοχευμένη διατροφή που θα εξυπηρετεί τις προσωπικές σας ανάγκες επισκεφτείτε έναν διαιτολόγο!

 

Παράλληλα με τη διατροφή μην αμελείτε ποτέ την άσκηση! Γυμναστείτε τακτικά και με πρόγραμμα, είτε στο γυμναστήριο είτε ατομικά για να επιτύχετε την καύση του κοιλιακού λίπους και την επιθυμητή σε κάθε άνδρα ενίσχυση των μυών και αύξηση όγκου.

 

Ιδιαίτερα διαδομένες για την αύξηση όγκου στους άνδρες είναι οι πρωτεΐνες. Για να χτίσετε μυς, το σώμα σας χρειάζεται να συνθέσει περισσότερη μυϊκή πρωτεΐνη από όση διασπά, γι' αυτό πρέπει να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετή πρωτεΐνη.

Σύμφωνα με έρευνες η πρόσληψη πρωτεΐνης αποδείχθηκε ότι προάγει πρόσθετα κέρδη σε άλιπη μάζα σώματος πέρα ​​από αυτά που παρατηρήθηκαν μόνο με την άθληση.

 

 

Bρες τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα αντρικά προϊόντα για το σώμα!

 

 

 

4)Σεξουαλική τόνωση

Η σεξουαλική διέγερση είναι μια συναισθηματική/κινητήρια κατάσταση που μπορεί να πυροδοτηθεί από εσωτερικά και εξωτερικά ερεθίσματα. Tο σεξ είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία μας. Το σεξ ενεργοποιεί μια ποικιλία νευροδιαβιβαστών που επηρεάζουν όχι μόνο τον εγκέφαλό μας αλλά πολλά άλλα όργανα στο σώμα μας.

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι στις μέρες μας, λόγω του αυξημένου άγχους απ΄τον σύγχρονο τρόπο ζωής υπάρχει έντονο πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας στους άντρες καθώς και απόδοσης.

Για τη βελτίωση της ερωτικής επιθυμίας και την τόνωση της libido η λύση είναι τα ερωτικά βοηθήματα και τα sex toys. Στο online φαρμακείο Dpharmacy θα βρεις μεγάλη ποικιλία ερωτικών βοηθημάτων για την τόνωση της σεξουαλικής ζωής.

 

 

Στο online φαρμακείο Dpharmacy θα βρεις τα καλύτερα προϊόντα για τον άνδρα στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

← Previous Next →