facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Με ποια σειρά να εφαρμόσεις τα προϊόντα περιποίησης του προσώπου σου

featured_image

Στο παρόν άρθρο θα βρεις όλα τα απαραίτητα για την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου,με ποια σειρά πρέπει να εφαρμόζεις τα προϊόντα περι

Στο παρόν άρθρο θα βρεις όλα τα απαραίτητα για την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σου,με ποια σειρά πρέπει να εφαρμόζεις τα προϊόντα περιποίησής σου, γιατί έχει σημασία η σειρά,ποια προϊόντα να εφαρμόσεις το πρωί και ποια το βράδυ.

 

Ανακάλυψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης για το πρόσωπο

 

Περιεχομένα:

  • Γιατί έχει σημασία η σειρά των προϊόντων στην περιποίηση του δέρματός σας

  • Τα βασικά για κάθε ρουτίνα περιποίησης δέρματος

  • Πώς να εφαρμόσετε τα προϊόντα περιποίησης του δέρματός σας

  • Η πρωινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος

  • Η νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος

  • Προτάσεις φαρμακείου για προϊόντα περιποίησης προσώπου

 

Γιατί έχει σημασία η σειρά των προϊόντων στην περιποίηση του δέρματός σας

 

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η εφαρμογή των προϊόντων περιποίησης του δέρματος με τη σωστή σειρά εξασφαλίζει ότι το δέρμα σας λαμβάνει τα πλήρη οφέλη από κάθε προϊόν.

 

Η σειρά εφαρμογής είναι απίστευτα σημαντική.Ο ρόλος του δέρματος είναι να κρατά τις τοξίνες έξω, αλλά πολλά από τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε έχουν συστατικά τα οποία θέλουμε να εισχωρήσουν στο δέρμα. Μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα αυτών των βασικών συστατικών μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα, ακόμα και όταν έχουν τέλεια σύνθεση και εφαρμογή.

 

Εάν δεν εφαρμόζετε τα προϊόντα με τη σωστή σειρά, δεν θα δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα από το πρόγραμμα περιποίησης του δέρματός σας.

 

 

Τα βασικά για κάθε ρουτίνα περιποίησης δέρματος

Εκτός από τη σειρά εφαρμογής, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη τον χρόνο που χρειάζεται για να απορροφήσει το δέρμα σας τα προϊόντα σας. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι οι ρυθμοί ζωής στις μέρες μας είναι ιδιαιτέρως γρήγοροι είναι κατανοητό ότι αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν,η λύση είναι να κρατήσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας απλή.

 

Για πολλά προϊόντα λένε ότι πρέπει να περιμένετε από πέντε έως 30 λεπτά πριν από το επόμενο βήμα για να εξασφαλίσετε τη σωστή απορρόφηση, αλλά ποιος έχει χρόνο για αυτό; Εάν το κάνετε πολύ περίπλοκο, απλά δεν θα το κάνετε.

 

Επομένως,αν έχετε πολλά βήματα, κάντε παύση για λίγο (ένα λεπτό) για να αφήσετε χρόνο σε κάθε προϊόν να αντιδράσει με το δέρμα. Για παράδειγμα, το βράδυ, αφού πλύνετε το πρόσωπό σας και εφαρμόσετε τον ορό ή τη βραδινή σας περιποίηση, απλώς ολοκληρώστε την ημέρα σας και ξαπλώστε στο κρεβάτι.

 

Κρατήστε την ενυδατική σας κρέμα στο κομοδίνο και εφαρμόστε την αμέσως πριν κοιμηθείτε για να δώσετε σε αυτές τις τυπικά ακριβές, εξειδικευμένες θεραπείες περισσότερο χρόνο για να διεισδύσουν στο δέρμα προτού τις σφραγίσετε με την κρέμα σας.

 

Είναι πολύ σημαντικό επίσης,να ακούτε το δέρμα σας. Να θυμάστε ότι είστε μοναδικοί και ότι κανείς άλλος δεν έχει το δέρμα σας. Ανεξάρτητα από το τι λένε οι ειδικοί, είναι σημαντικό να βρείτε αυτό που λειτουργεί για εσάς και να είστε πάντα ευγενικοί με το δέρμα σας.

 

 

Πώς να εφαρμόσετε τα προϊόντα περιποίησης του δέρματός σας, καθώς και γιατί η σειρά έχει σημασία

Με ποια σειρά πρέπει να εφαρμόσετε τα προϊόντα ομορφιάς; Ένας εύκολος εμπειρικός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να εφαρμόζετε τα προϊόντα σας από την πιο λεπτή σύσταση στην πιο παχύρρευστη ή από υγρό σε κρέμα.Είναι σημαντικό επίσης να χρησιμοποιείτε πρώτα τα προϊόντα με συστατικά που είναι πιο σημαντικό να διεισδύσουν στο δέρμα,όπως τα αντιοξειδωτικά στους ορούς και να ολοκληρώσετε με τα προϊόντα που πρέπει να μείνουν από πάνω στο δέρμα,όπως τα υγραντικά στις ενυδατικές κρέμες.

 

 

Η ημερήσια ρουτίνα περιποίησης του δέρματος

Η πρωινή ρουτίνα έχει να κάνει με την προστασία από τον ήλιο και τη ρύπανση, οπότε αφήστε τα επιθέματα απολέπισης και τα προϊόντα περιποίησης, όπως η ρετινόλη, για το βράδυ.

 

ΒΗΜΑ 1: Καθαριστικό Cleanser

Το πρωί, ξεκινήστε ρίχνοντας στο πρόσωπό σας ζεστό νερό ή, αν χρειάζεται, πλύνετε με ένα απαλό καθαριστικό προσώπου σχεδιασμένο για τον τύπο του δέρματός σας.

 

Για να αφαιρέσετε τυχόν συσσώρευση κατά τη διάρκεια της νύχτας και να δημιουργήσετε έναν φρέσκο καθαρό καμβά για την περιποίηση του δέρματος και το μακιγιάζ, το πρώτο βήμα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας θα πρέπει πάντα να είναι ένα καθαριστικό υψηλής απόδοσης. Είτε προτιμάτε το μικκυλιακό νερό, το τζελ καθαρισμού, τον αφρό καθαρισμού ή το γάλα καθαρισμού, ο πρώτος πρωινός καθαρισμός συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της περιποίησης της επιδερμίδας και κρατά τις ατέλειες μακριά.

 

 

Βρες τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα προϊόντα για καθαρισμό-ντεμακιγιάζ

 

 

ΒΗΜΑ 2: Τoner

Το toner έχει σχεδιαστεί για να μαζεύει όλη τη βρωμιά και το λάδι που υπολείπεται μετά το πλύσιμο του προσώπου σας. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως ένα πολύ απαλό απολεπιστικό για να προετοιμάσει το πρόσωπό σας για όποια προϊόντα θα εφαρμόσετε μετά από αυτό.Τα τονωτικά δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν την επιστροφή του pH του δέρματος αφού γίνεται πολύ βασικό από σκληρά σαπούνια και καθαριστικά προσώπου.

 

Αν και δεν «συρρικνώνουν» φυσικά τους πόρους, τα τόνερ μπορεί να εξυπηρετήσουν πολλαπλούς σκοπούς, όπως το να λειτουργήσουν ως σύστημα παροχής αντιοξειδωτικών, παραγώγων βιταμινών Β και ακόμη και τονωτικών οξέων.Η προσθήκη toner μπορεί να βοηθήσει να κλειδώσετε την υγρασία και να εξασφαλίσετε μια υγιή δροσερή επιδερμίδα.

Τα καθαριστικά προσώπου είναι πλέον περισσότερο ισορροπημένα,επομένως τα τονωτικά δεν αποτελούν απαραίτητο βήμα.

 

Κάθε τύπος toner προορίζεται για διαφορετική ευαισθησία του δέρματος, επομένως είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το σωστό είδος για το δέρμα σας.Εάν έχετε ξηρό δέρμα, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα. Εάν έχετε δέρμα με τάση ακμής, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τονωτικό με βάση το αλκοόλ ή αμαμελίδα.

 

ΒΗΜΑ 3: Αντιοξειδωτικός ορός 

Οι οροί ή serum είναι υπερ-συμπυκνωμένες θεραπείες με θρεπτικά συστατικά που στοχεύουν συγκεκριμένες ευαισθησίες του δέρματος, επομένως είναι καλύτερο να τους κρατάτε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο δέρμα με καθημερινή χρήση.

Για να επιτύχετε την τέλεια σειρά περιποίησης της επιδερμίδας, οι οροί πρέπει πάντα να εφαρμόζονται πριν από την ενυδατική κρέμα. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι δύο φόρμουλες λειτουργούν αρμονικά για να παρέχουν πολλαπλά οφέλη περιποίησης της επιδερμίδας.

 

Υπάρχουν διάφοροι οροί διαθέσιμοι στην αγορά σήμερα, αλλά για την ημέρα συνιστώνται αντιοξειδωτικοί οροί, οι οποίοι παρέχουν ποικίλα οφέλη—από την άμβλυνση της φλεγμονώδους απόκρισης του δέρματός σας έως την εξουδετέρωση της βλάβης από τις ακτίνες UV και τους περιβαλλοντικούς ρύπους.

 

 

Aνακάλυψε τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy Serum στις καλύτερες τιμές της αγοράς! 

 

 

ΒΗΜΑ 4: Κρέμα ματιών

Πολλοί από εμάς παραμελούμε την περιοχή κάτω από τα μάτια, γι' αυτό η προσθήκη μιας κρέμας ματιών στην πρωινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε αυτή την ευαίσθητη περιοχή ανακουφισμένη και περιποιημένη όλη την ημέρα.

 

Σύμφωνα με πιστοποιημένους δερματολόγους, είναι ζωτικής σημασίας να εφαρμόζετε μια κρέμα ματιών τουλάχιστον κάθε βράδυ —αν όχι δύο φορές την ημέρα— ξεκινώντας από τα 20 χρόνια σας.Η περιποίηση των ματιών εξασφαλίζει τη διατήρηση της υγείας και του πάχους του δέρματος των βλεφάρων. Η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος σε αυτήν την περιοχή από νωρίς διασφαλίζει ότι το δέρμα των βλεφάρων δεν χάνει εύκολα τη σφριγηλότητα και την ομαλή εμφάνισή του αργότερα.

 

Για καλύτερα αποτελέσματα, το κλειδί είναι η συνέπεια. Η τακτική χρήση της κρέμας ματιών με την πάροδο του χρόνου θα διατηρήσει το δέρμα των βλεφάρων ελαστικό και μπορεί να βελτιώσει ή να αποτρέψει ορισμένες λεπτές γραμμές, ρυτίδες ή την απώλεια κολλαγόνου.Οι κρέμες ματιών είναι ένα πολύτιμο όπλο για την αντιγήρανση!

 

Μπορείτε να προστατέψετε περαιτέρω το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια σας επιλέγοντας μια κρέμα ματιών με SPF ή εφαρμόζοντας αντηλιακό κάθε μέρα. Απαραίτητο είναι επίσης να θυμάστε να φοράτε γυαλιά ηλίου ανελλιπώς όταν βρίσκεστε έξω για να προστατευτείτε από τη φθορά από την υπεριώδη ακτινοβολία και τις ρυτίδες που δημιουργούνται γύρω από τα μάτια κατά την εκτενή έκθεση στον ήλιο.

 

 

ΒΗΜΑ 5: Θεραπεία ακμής

Εάν έχετε ακμή και ακολουθείτε ανάλογη θεραπεία,τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και οι θεραπείες πρέπει να εφαρμόζονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο δέρμα για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη τους.

 

Καθώς οι θεραπείες για την ακμή διαφέρουν ως προς τα ενεργά συστατικά, ελέγξτε τη συσκευασία του προϊόντος σας ή συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για τον καλύτερο τρόπο εφαρμογής. Το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, ένα κοινό συστατικό για τη θεραπεία της ακμής, έχει χρόνο απορρόφησης από μία έως τρεις ώρες, σύμφωνα με αισθητικούς και ειδικούς για την ακμή δερματολόγους. Οποιαδήποτε κρέμα έρχεται σε επαφή με αυτήν πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος δράσης της, πιθανότατα θα εμποδίσει τη σωστή λειτουργία του δραστικού συστατικού.

 

Να θυμάστε ότι οι θεραπείες για σημάδια ακμής μπορούν να ξηράνουν το δέρμα σας, γι' αυτό πρέπει να τις εφαρμόζετε πάντα μόνο στα σημεία που  χρειάζεστε.

 

ΒΗΜΑ 6: Ενυδατική κρέμα ημέρας

Όλοι χρειάζονται μια ενυδατική κρέμα, ακόμα κι αν έχουν λιπαρό δέρμα. Η κρέμα ημέρας διασφαλίζει ότι η επιδερμίδα θρέφεται με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να διατηρείται το δέρμα λείο και προετοιμασμένο για μακιγιάζ.

 

Το σώμα μας έχει το δικό του φυσικό λιπαντικό σύστημα που αποτελείται από αδένες που εκκρίνουν έλαιο (ή σμήγμα) για να διατηρήσουν μια προστατευτική επικάλυψη έναντι σκληρών εξωτερικών συνθηκών και λοιμώξεων, ωστόσο οι περισσότεροι χρειάζονται επιπλέον ενυδάτωση μετά τον όλεθρο που προκαλεί ο ήλιος, ο καιρός και οι σκληρές χημικές ουσίες που καταστρέφουν το δέρμα μας.

 

Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν ότι η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα είναι όταν το δέρμα είναι ακόμα υγρό, επομένως όσο πιο γρήγορα ολοκληρώσετε την εφαρμογή του ορού και της θεραπείας σας, τόσο πιο γρήγορα θα είστε σε θέση να εξασφαλίσετε την απαραίτητη ενυδάτωση με την ενυδατική σας κρέμα.

Εάν υπόκειστε σε θεραπεία ακμής, μπορείτε να παραλείψετε αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές όταν εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα για να βεβαιωθείτε ότι τα συστατικά της δεν θα παρεμβαίνουν στα ενεργά συστατικά της θεραπείας σας.

 

 

 

Απόκτησε τώρα στο οnline φαρμακείο Dpharmacy τις καλύτερες ενυδατικές κρέμες ημέρας!

 

 

 

ΒΗΜΑ 7:Λάδι προσώπου

Εάν το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό σε ορισμένες περιοχές, τα έλαια προσώπου είναι η λύση που ψάχνετε.Η εφαρμογή μικρής ποσότητας λαδιού προσώπου στην πρωινή σας ρουτίνα μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε την όψη και την αίσθηση της ξηρότητας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είστε φειδωλοί με την εφαρμογή του προϊόντος και να αφήσετε χρόνο να απορροφηθεί πριν εφαρμόσετε SPF.

 

Βήμα 8:Αντηλιακό

Μια αδιαπραγμάτευτη προσθήκη στην πρωινή σας ρουτίνα περιποίησης προσώπου είναι το αντηλιακό,καθώς αποτρέπει τη φθορά από τον ήλιο, προλαμβάνει τα ορατά σημάδια γήρανσης και τις βλάβες από εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες.

 

Αναζητήστε μια αντηλιακή κρέμα προσώπου που να προσφέρει ενυδατικά οφέλη, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε τις καθημερινές σας ανάγκες ενυδάτωσης προστατεύοντας παράλληλα το δέρμα σας.

 

ΒΗΜΑ 9:Ενυδατικό Balm Χειλιών 

Η ενυδάτωση των χειλιών είναι ένα σημείο που συνήθως όλοι αμελούμε κατά την περιποίηση του προσώπου μας.Επιλέξτε ένα καλό stick χειλιών πλούσιο σε ενυδατικούς παράγοντες για καθημερινή χρήση,ιδιαίτερα το χειμώνα.

 

Η νυχτερινή ρουτίνα περιποίηση του δέρματος

 

Καθώς το δέρμα σας επανορθώνεται φυσικά τη νύχτα, η νυχτερινή σας φροντίδα περιποίησης προσώπου θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά τη θεραπεία και να δίνετε στο δέρμα σας αυτό που χρειάζεται. Αν το δέρμα σας φαίνεται θαμπό, κάντε απολέπιση. Εάν είναι ερεθισμένο, ενυδατώστε και προστατέψτε.

 

Ακολουθεί η σωστή σειρά εφαρμογής προϊόντων για να βεβαιωθείτε ότι η περιποίηση του δέρματός σας θα φέρει αποτελέσματα:

 

ΒΗΜΑ 1: (Διπλό)Καθαριστικό

Για να απαλλαγείτε από τους ρύπους, τη λιπαρότητα και το μακιγιάζ της ημέρας, ορισμένοι ειδικοί συνιστούν να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας πρώτα με ένα ειδικό ντεμακιγιάζ πριν πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα απαλό καθαριστικό. Ακόμα καλύτερα, δοκιμάστε τον διπλό καθαρισμό, ο οποίος περιλαμβάνει τη χρήση ενός καθαριστικού με λάδι πρώτα για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας και μετά να πλύνετε ξανά το πρόσωπό σας με το κανονικό σας καθαριστικό.

 

ΒΗΜΑ 2: Mist ,Ενυδατικό Toner Ή Απολεπιστικό Toner

Αν και μπορεί να μην έχετε χρόνο να χρησιμοποιήσετε mist προσώπου το πρωί, τα βράδια είναι η τέλεια στιγμή για λίγη απόλαυση. Είναι επίσης η καλύτερη στιγμή για να χρησιμοποιήσετε ενεργά συστατικά όπως το AHA, η βιταμίνη C και η ρετινόλη.

 

ΒΗΜΑ 3: Ενισχυτικοί οροί και Booster

Οι οροί και οι ολονύχτιες θεραπείες είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για όλους τους τύπους δέρματος, καθώς αξιοποιούν τις ώρες που το δέρμα είναι πιο δεκτικό στα ενεργά συστατικά.

Το τρίτο στάδιο στη νυχτερινή περιποίηση του προσώπου αποτελούν διάφορα είδη ενισχυτικών δέρματος,όπως serum ενυδάτωσης και booster.Από τους πιο δημοφιλείς και δραστικούς ορούς ενυδάτωσης είναι οι οροί με υαλουρονικό οξύ.Τα παραπάνω ενισχυτικά είναι εμποτισμένα με διαφορετικά ενεργά συστατικά, αλλά ως επί το πλείστον, ο σκοπός είναι κυρίως η ενυδάτωση και η θρέψη του δέρματος.

 

Εάν χρησιμοποιείτε πολλαπλούς ενισχυτές, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες: εφαρμόστε από το λεπτότερο στην υφή στο πιο παχύρρευστο.

 

 

ΒΗΜΑ 4: Κρέμα ματιών

Εκτός από την αντιμετώπιση των ποδιών της χήνας και των μαύρων κύκλων, οι κρέμες ματιών μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν για την προστασία της ευαίσθητης περιοχής των ματιών σας από τα άλλα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

 

Καλό είναι να εφαρμόσετε την κρέμα ματιών σας πριν από την εφαρμογή των υπολοίπων προϊόντων σας ,toner,serum,booster, για να προστατέψετε την περιοχή των ματιών σας από ισχυρά συστατικά, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν ερεθισμό.

 

 

 

 Βρες τώρα στο online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης ματιών!

 

 

 

ΒΗΜΑ 5: Ειδικές θεραπείες,οροί και χάπια

Όπως και το υπόλοιπο σώμα, το δέρμα κάνει το μεγαλύτερο μέρος της επισκευής, της αποκατάστασης και της ανάπλασης καθώς κοιμόμαστε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότερες στοχευμένες θεραπείες φροντίδας δέρματος-όπως συνταγογραφούμενα φάρμακα (τρετινοΐνη, κρέμες ακμής και ροδόχρου ακμή), κρέμες ρετινόλης, θεραπείες απολέπισης (επιθέματα και μάσκες απολέπισης) και οροί αντιγήρανσης (εμποτισμένοι με πεπτίδια, αυξητικούς παράγοντες και άλλα βιολογικά ενεργά συστατικά)- χρησιμοποιούνται καλύτερα τη νύχτα.

 

Ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε τη βραδινή σας θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας.

 

Τα πάρα πολλά βήματα απλώς αυξάνουν τον κίνδυνο ερεθισμού και μειώνουν την πιθανότητα του επιθυμητού αποτελέσματος. Επιλέξτε τη βραδινή σας θεραπεία με βάση τις ανάγκες του δέρματός σας το συγκεκριμένο βράδυ, όχι με βάση αυτό που έχετε στο ντουλάπι φαρμάκων σας. Μερικές νύχτες, μπορεί να ασχοληθείτε απλά με καθαρισμός και ενυδάτωση. Πάντα υπάρχει αύριο για να δώσεις στο δέρμα σου περισσότερη αγάπη.

 

Προσέξτε ιδιαίτερα τα παρακάτω:

  • Επιλέξτε ανάμεσα σε συνταγογραφούμενα φάρμακα για ακμή ή ροδόχρου ακμή ή απολεπιστικές θεραπείες,όπως επιθέματα AHA/BHA, πίλινγκ ή μάσκες αποτοξίνωσης. Αν χρησιμοποιήσετε και τα δύο το ίδιο βράδυ, αυξάνετε σημαντικά τον κίνδυνο ερεθισμού του δέρματός σας.
  • Μην χρησιμοποιείτε κρέμες ρετινόλης (χωρίς ιατρική συνταγή ή με συνταγή) το ίδιο βράδυ με τις θεραπείες απολέπισης.
  • Θεραπείες απολέπισης: Χρησιμοποιήστε τις με φειδώ, μία έως τρεις φορές την εβδομάδα.

 

Ρετινόλη 

Οι ρετινόλες είναι απαραίτητες για τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και των ανωμαλιών της υφής. Είναι μια συνθετική μορφή της βιταμίνης Α και λειτουργεί για να βοηθήσει τα κύτταρα του δέρματος να αναγεννηθούν ταχύτερα. Συχνά χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη μείωση της εμφάνισης ουλών ακμής, μελάγχρωσης και λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

 

Εφαρμόστε το σε καθαρό στεγνό δέρμα πριν την ενυδατική σας κρέμα το βράδυ. Μετά από ένα μήνα περίπου χρήσης, το δέρμα σας θα πρέπει να προσαρμοστεί, αλλά ρωτήστε τους δερματολόγους σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

 

Απολέπιση

Η απολέπιση απομακρύνει το νεκρό δέρμα και τις ακαθαρσίες που φράζουν τους πόρους, έτσι ώστε άλλα προϊόντα περιποίησης να βυθιστούν και να κάνουν τη μαγεία τους. Τόσο ο καθαρισμός όσο και η απολέπιση είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της νεανικής και φρέσκιας επιδερμίδας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να συνδυάσετε τον καθαρισμό και την απολέπιση σε ένα βήμα.

 

Μάσκες απολέπισης

Ακριβώς όπως ένας ορός ή μια ενυδατική κρέμα, μια μάσκα προσώπου είναι ένα επίσης απαραίτητο στάδιο φροντίδας του δέρματος. Προσφέρει υψηλή συγκέντρωση ενεργών συστατικών, βιταμινών και θρεπτικών συστατικών στο δέρμα για να βελτιώσει τη συνολική του υγεία. Η διαφορά? Οι μάσκες προσώπου είναι αποφρακτικές — δημιουργούν ένα φυσικό φράγμα που κλειδώνει τα ευεργετικά συστατικά, επιτρέποντας στο δέρμα να απορροφά πιο αποτελεσματικά.

 

Οι μάσκες προσώπου έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται κατά διαστήματα για να δίνουν στο δέρμα σας μια άμεση ώθηση. Ανάλογα με το τι χρειάζεται το δέρμα σας, υπάρχει μια μάσκα που μπορεί να κάνει ένα (ή συνδυασμό) από τα ακόλουθα:

 

  • Ενυδατώνει και ενυδατώνει το ξηρό δέρμα
  • Καθαρίζει μεγάλους πόρους
  • Βελτιώνει την υφή του δέρματος
  • Απορροφά το υπερβολικό λάδι και τη βρωμιά
  • Αποσυμφορεί τους φραγμένους πόρους
  • Ελαχιστοποιεί την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων
  • Ενισχύει την ελαστικότητα
  • Βελτιώνει την όψη των σπασμών
  • Φωτίζει τα σκοτεινά σημεία

 

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μάσκας για να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου σας,όπως μάσκα σε κρέμα, τζελ, μάσκα αργίλου και μάσκα απολέπισης.

 

Ορισμένες μάσκες προσώπου χρησιμοποιούνται καλύτερα μία φορά την εβδομάδα, ενώ άλλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο συχνά, έως και 3 φορές την εβδομάδα.

Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να διαβάσετε τις οδηγίες στην ετικέτα ή στη συσκευασία που συνοδεύει τη μάσκα προσώπου σας.

Οι οδηγίες πρέπει να εξηγούν πόσο συχνά μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη μάσκα προσώπου, δεδομένης της φόρμουλας και της δύναμης των συστατικών της.

 

Σε αντίθεση με άλλα μέρη της ρουτίνας περιποίησης του δέρματός σας - όπως η ενυδατική κρέμα ή οι οροί σας - οι μάσκες προσώπου συνήθως δεν φέρουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Ωστόσο, η χρήση τους πριν από μεγάλα γεγονότα μπορεί να προσθέσει προσωρινά τη λάμψη του δέρματός σας και να καταπραΰνει οποιαδήποτε φλεγμονή ή ερεθισμό.

Οι περισσότερες μάσκες προσώπου πρέπει να χρησιμοποιούνται περίπου μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, ορισμένοι τύποι δέρματος μπορεί να ωφεληθούν από τη συχνότερη εφαρμογή.

  

ΒΗΜΑ 6: Ενυδατική κρέμα ή κρέμα νύχτας

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την ίδια ενυδατική κρέμα για μέρα και νύχτα. Ωστόσο, οι ενυδατικές κρέμες νύχτας ή οι κρέμες νύχτας είναι γενικά πιο παχύρρευστες και βαριές και έχουν σχεδιαστεί για να απορροφώνται κατά τη διάρκεια αρκετών ωρών.

 

Η ενυδατική κρέμα, ιδιαίτερα η πιο βαριά που χρησιμοποιείται τη νύχτα, δημιουργεί μια προστατευτική επικάλυψη στο δέρμα για να αποτρέψει την αφυδάτωση ενώ κοιμάστε. Η διατήρηση υψηλής περιεκτικότητας σε νερό στο δέρμα είναι το κλειδί για τη θεραπεία και τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Εάν χρησιμοποιείτε μια σωστή ενυδατική κρέμα, μπορεί να σταματήσει εκεί η νυχτερινή σας φροντίδα περιποίησης,καθώς θα σας εξασφαλίσει την απαιτούμενη ενυδάτωση.

 

Είτε επιλέξετε αντιγηραντικές κρέμες νύχτας είτε ελαφριές φόρμουλες, όλες δρουν για την επισκευή και την ανάπλαση του δέρματος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

ΒΗΜΑ 7: : Λάδι προσώπου

Το τελευταίο βήμα στη βραδινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας αποτελούν τα λάδια προσώπου.Αποκαθιστούν ενεργά τη λάμψη και βελτιώνουν τη συνολική κατάσταση του δέρματος και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε ξηρές επιδερμίδες.

 

 

Συμπέρασμα

Η ρουτίνα περιποίησης του προσώπου μας είναι αναμφισβήτητα χρονοβόρα και πολλές φορές εξαντλητική.Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να  πιέζεστε για να συμπεριλάβετε κάθε βήμα στις παραπάνω λίστες.

Ο βασικός κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε είναι να εφαρμόζετε πάντα τα προϊόντα σας από το λεπτότερο στο πιο παχύρρευστο - όσα  προϊόντα κι αν είναι - καθώς προχωράτε στην περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να βρείτε μια ρουτίνα περιποίησης που ταιριάζει στις ανάγκες του δέρματός σας και που θα ακολουθήσετε ευχάριστα.

 

 

 

← Previous Next →