facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Κάλοι και σκληρύνσεις: Απόκτησε τώρα μεταξένια πόδια

featured_image

Αν οι κάλοι και σκληρύνσεις ταλαιπωρούν τα πόδια σου στο παρακάτω άρθρο θα βρεις τρόπους και συμβουλές για να αποκτήσεις μεταξένια και μαλακά πόδια

Αν οι κάλοι και σκληρύνσεις ταλαιπωρούν τα πόδια σου στο παρακάτω άρθρο θα βρεις τρόπους και συμβουλές για να αποκτήσεις μεταξένια και μαλακά πόδια. 

Η υγιεινή των ποδιών είναι ένα υψίστης σημασίας θέμα, το οποίο όμως, πολύ συχνά τείνουμε να παραμελούμε. Οι κάλοι, οι σκληρύνσεις, οι σκασμένες φτέρνες και τα σκληρά πέλματα είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που ταλαιπωρούν τα πόδια μας. Ταυτόχρονα μειώνουν την αυτοπεποίθηση μας, αφού οι σκληρές φτέρνες δεν είναι σίγουρα αισθητικά ωραίες.

Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις τους κάλους και της σκληρύνσεις αποκτώντας υγιή και ενυδατωμένα πέλματα;

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

 

 

Βρες εδώ ειδικές θεραπείες που προστατεύουν και φροντίζουν τα πόδια τα πόδια σου!

                                                                                                                                          

Αιτίες εμφάνισης της σκλήρυνσης και των κάλων στα πόδια

Η κύρια αιτία της σκληρής επιδερμίδας και των κάλων στα πόδια μας είναι η σποραδική πίεση. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο κινείται κανείς στην καθημερινότητά του είναι πιο πιθανό να αποκτήσει σκλήρυνση ή και κάλους.

 Άλλοι παράγοντες που αυξάνουν τις   πιθανότητες να αποκτήσει   κανείς τραχιές, σκασμένες φτέρνες   είναι οι παρακάτω:

  •  Το να είναι κάποιος υπέρβαρος. Τα παραπάνω κιλά επιβαρύνουν περισσότερο τα άκρα μας.
  •  Η πλατυποδία
  •  Οι ψηλές καμάρες
  •  Τα στενά παπούτσια που τρίβονται επανειλημμένα στο δέρμα και ευθύνονται κυρίως για τους κάλους.
  •  Η ξηρότητα του δέρματος λόγω αμέλειας ενυδάτωσης
  •  Τα πολύωρα αφρόλουτρα
  •  Η απολέπιση σε στεγνό δέρμα.

 

 

 Ανακάλυψε στο online φαρμακείο dpharmacy τα καλύτερα προϊόντα για την Περιποίηση Ποδιών & κάτω άκρων

 

 

Τρόποι αντιμετώπισης των σκληρύνσεων και των κάλων στα πόδια

Υπάρχουν τρόποι να διατηρήσουμε  τα πόδια μας μαλακά όλο το χρόνο αν εντάξουμε στην καθημερινότητά μας τις εξής απλές συνήθειες:

  • Απαραίτητη προϋπόθεση για υγιή, ενυδατωμένα πόδια είναι το ποδόλουτρο. Αυτό βοηθά να μαλακώσει το δέρμα και να διευκολυνθεί η αφαίρεση των νεκρών κυττάρων. Ιδανική είναι και η χρήση αλάτων καθώς προσφέρουν εξαιρετικές ιδιότητες επούλωσης του δέρματος.
  • Οι αντιαισθητικές σκληρές φτέρνες θα βελτιωθούν με της χρήση μιας ελαφρόπετρας. Το τρίψιμο με την ελαφρόπετρα στα πέλματα των ποδιών και στις φτέρνες με κυκλικές κινήσεις θα καταστήσει τα πόδια μαλακά και υγιή.
  • Πολύ σημαντική για απαλά πόδια είναι η ενυδάτωση. Αφού αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα είναι αναγκαία η χρήση κρέμας ποδιών για να ενυδατώσει και να μαλακώσει τα πρόσφατα εκτεθειμένα κύτταρα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί μια εξειδικευμένη κρέμα, καθώς είναι πολύ πιο πλούσια και θρεπτική και θα διεισδύσει στο δέρμα πιο βαθιά. Η βαθιά, συχνή ενυδάτωση θα απαλλάξει τα πόδια από σκληρύνσεις και κάλους και θα τα κρατήσει απαλά και υγιή.
  • Αποφύγετε τα στενά παπούτσια ή χρησιμοποιήστε ειδικούς πάτους. Έτσι θα μειωθεί η τριβή και θα νιώθετε τα πόδια σας πιο μαλακά.

 

 

Ανακάλυψε στο online φαρμακείο dpharmacy τις καλύτερες κρέμες ποδιών 

 

  


Πηγή κεντρικής εικόνας [1]

← Previous Next →