facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Φυσικές βαφές μαλλιών έναντι συνθετικών: ποια είναι η διαφορά

featured_image

Τί είναι οι φυτικές βαφές μαλλιών και τί οι συνθετικές βαφές μαλλιών, πώς χρησιμοποιούνται οι φυτικές βαφές και πώς οι χημικές, τί να επιλέξεις για τα μαλλιά σουΑνακάλυψε τώρα στο Online φαρμακείο Dpharmacy τις καλύτερες βαφές για τα μαλλιά σας!

 Στο παρόν άρθρο θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για τις βαφές μαλλιών. Τί είναι οι φυτικές βαφές μαλλιών και τί οι συνθετικές βαφές μαλλιών, πώς χρησιμοποιούνται οι φυτικές βαφές και πώς οι χημικές, τί να επιλέξεις για τα μαλλιά σου.

 

Σε κάποιο σημείο της ζωής τους, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι περίεργοι να αλλάξουν το χρώμα των μαλλιών τους. Η πλειοψηφία των γυναικών βάφει τα μαλλιά για να χρωματίσει τις γκρίζες ρίζες, ωστόσο υπάρχουν και πολλές που επιλέγουν τις βαφές μαλλιών γιατί χρειάζονται απλά μια ανανέωση και αλλαγή. Το βάψιμο των μαλλιών σας μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και μεταμορφωτική εμπειρία.

Ωστόσο, η διαδικασία βαφής μαλλιών είναι πολύ περίπλοκη. Συνήθως, χρησιμοποιούνται διαφορετικά είδη χημικών για να πάρει το χρώμα που θέλετε. Αν και η φυσική βαφή μαλλιών χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, όπως η χέννα, η πιο δημοφιλής μορφή βαφής μαλλιών σήμερα είναι χημική και συνθετική.

Ίσως αναρωτιέστε για τις διαφορές μεταξύ της φυσικής βαφής μαλλιών, της χημικής βαφής μαλλιών και των παραλλαγών της. Μπορεί επίσης να αναρωτιέστε ποια προσφέρει τα πιο μόνιμα αποτελέσματα χωρίς να βλάπτει τα μαλλιά σας. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για τις φυσικές και χημικές βαφές μαλλιών.

 

 

 Ανακάλυψε τώρα στο Online φαρμακείο Dpharmacy τις καλύτερες βαφές για τα μαλλιά σας!

 

Περιεχόμενα: 

 

  

Τί είναι οι συνθετικές ή χημικές βαφές μαλλιών

Oι συνθετικές βαφές μαλλιών είναι από τις πιο κοινές σε εμπορικά και λιανικά καταστήματα και χρησιμοποιούνται συνήθως σε επαγγελματικά κομμωτήρια ,για παράδειγμα οι επαγγελματικές βαφές μαλλιών Morfose και Schwarzkopf που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στα κομμωτήρια. Οι χημικές βαφές μαλλιών, όπως σημειώνεται στο όνομα, περιέχουν χημικές ουσίες που επιτρέπουν στο χρώμα να προσκολλάται στα μαλλιά με μεγάλη διάρκεια.Αυτός είναι ο λόγος που σχεδόν όλες οι επαγγελματικές βαφές μαλλιών είναι συνθετικές ,καθώς θέλουν να επιτύχουν αποτέλεσμα που διαρκεί. 

Ωστόσο, για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, χρησιμοποιούνται λειαντικές χημικές ουσίες που μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής, με μερικές να είναι καρκινογόνες στη φύση. Στην πραγματικότητα, μερικές από αυτές τις χημικές βαφές μαλλιών είναι τόσο ισχυρές που οι έγκυες γυναίκες συνιστάται να μην τις χρησιμοποιούν.

Οι χημικές ουσίες βαφής μαλλιών είναι τόσο σκληρές που μπορούν να βλάψουν το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής.Σε αυτό συμβάλλει φυσικά και η χρήση του οξυζενέ. Μερικοί άνθρωποι έχουν παρουσιάσει ακόμη και αλλεργίες σε συνθετικές βαφές.

 

 

Ανακάλυψε εδώ τα καλύτερα Επαγγελματικά Προϊόντα Μαλλιών!

 

 

Tί είναι οι φυσικές ή φυτικές βαφές μαλλιών

Οι φυσικές βαφές μαλλιών έχουν πολύ λιγότερες χημικές ουσίες από τις συνθετικές βαφές μαλλιών.Δείτε για παράδειγμα τις φυτικές βαφές Apivita και Korres οι οποίες είναι μη τοξικές, γεγονός που καθιστά ασφαλή τη χρήση στο ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής σας. Είναι συνήθως φυτικές και φιλικές προς το περιβάλλον, έτσι ώστε όταν απομακρύνονται από τα μαλλιά, να μην επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον. Ορισμένες φυσικές βαφές μαλλιών είναι αρκετά ασφαλείς για χρήση από έγκυες γυναίκες. Ωστόσο, η βαφή μαλλιών χέννα με μεταλλικά άλατα πρέπει να αποφεύγεται.

Λόγω των ανησυχιών που εκφράζονται για τις συνθετικές βαφές, οι άνθρωποι στρέφονται περισσότερο στη βαφή μαλλιών χωρίς χημικά. Δεν προκαλούν παρενέργειες ούτε βλάπτουν το τριχωτό της κεφαλής ή τα μαλλιά, καθιστώντας τα μια πολύ πιο ασφαλή και βιώσιμη εναλλακτική λύση για το χρωματισμό των μαλλιών. Στην πραγματικότητα, πολλές φυσικές βαφές μαλλιών έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν φυσικά το μήκος και την ανθεκτικότηα των μαλλιών.

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε φυτικές βαφές μαλλιών

Η διαδικασία βαφής για φυσική βαφή μαλλιών χωρίς χημικά είναι ελαφρώς διαφορετική από τη χρήση των κανονικών χημικών βαφών. Μετά τη βαφή, πρέπει να εφαρμοστούν απαλά καθαριστικά όπως το φυσικό σαμπουάν, μαζί με μια ειδική θεραπεία επανόρθωσης για τα μαλλιά. Εάν η βαφή μαλλιών δημιουργεί λεκέδες στο δέρμα, αυτοί εξαφανίζονται σε λίγες ώρες καθώς το δέρμα παράγει φυσικά έλαια που τους απωθούν, ειδικά γύρω από το πρόσωπο και τη γραμμή των μαλλιών. 

Εκτός από αυτό, ισχύουν οι ίδιες συμβουλές: βεβαιωθείτε ότι εκτελέσατε μια δοκιμή σε ένα τμήμα του τριχωτού της κεφαλής πριν χρησιμοποιήσετε τη βαφή για ολόκληρο το κεφάλι σας για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε το χρώμα που επιθυμείτε, καθώς πολλές φορές μπορεί να βγει πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο. Φορέστε γάντια κατά τη διάρκεια των διαδικασιών, καθώς τα φυτικά συστατικά μπορούν να λερώσουν το δέρμα σας.

Φορέστε παλιά ρούχα και χρησιμοποιήστε παλιές πετσέτες για να αποφύγετε τυχόν λεκέδες στα ρούχα και τις πετσέτες που χρησιμοποιείτε τακτικά. 

 

Βαφές μαλλιών και εγκυμοσύνη

Η βαφή μαλλιών σε περίοδο εγκυμοσύνης αποτελεί ένα πολυσυζητημένο θέμα γύρω απ'το οποίο αμφιταλαντεύονται γιατροί και ειδικοί. Oι κομμωτές και οι γυναικολόγοι συστήνουν την αποφυγή της μόνιμης ή ημιμόνιμης βαφής μαλλιών με αμμωνία ή άλλα χημικά για την κάλυψη της ρίζας και των λευκών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής είναι το γεγονός πως ακόμη και η εφαρμογή του ίδιου προϊόντος που χρησιμοποιούσατε πριν την κύηση, μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση σε περίοδο εγκυμοσύνης.

Για τον λόγο αυτό, δεν θα πρέπει να αμελείται το τεστ αλλεργίας πριν την πλήρη εφαρμογή της. Μπορεί οι μόνιμες βαφές με αμμωνία να έχουν καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη διάρκεια, ωστόσο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού αυτό που έχει μέγιστη σημασία είναι η ασφάλεια του μωρού.Οι έγκυες λοιπόν συνιστάται να χρησιμοποιούν μια βαφή μαλλιών που να μην περιέχει αμμωνία,οξυζενέ,parabens,P-phenylenediamine(PPD),ρεσορκινόλη.Με αυτό τον τρόπο θα περιοριστεί η έκθεση σε επιβλαβείς τοξίνες και χημικά.Επίσης, συνιστάται να διαλέξουν μια φυτική βαφή μαλλιών που έχει λιγότερα βλαβερά συστατικά.

Οι βαφές αυτές συνήθως περιέχουν εκχυλίσματα φρούτων, βοτάνων και άλλων φυτικών συστατικών, έλαιο argan, φυτική κερατίνη και βιταμίνη C.

 

 

 Βρες στο Online φαρμακείο Dpharmacy τα καλύτερα προϊόντα για τη βαφή των μαλλιών σας!

 

 

Συμπέρασμα

Αν και η χημική βαφή μαλλιών είναι δημοφιλής εδώ και δεκαετίες, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να προτιμούν τη φυσική βαφή μαλλιών. Η ζημιά που προκάλεσε η χημική βαφή μαλλιών ώθησε ορισμένους ανθρώπους να επιλέξουν τη φυσική βαφή μαλλιών ή να αποφύγουν τη βαφή μαλλιών εντελώς.Τώρα που γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ των δύο, μπορείτε να επιλέξετε την πιο υγιεινή απόφαση για τα μαλλιά και το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής σας.

 

Προτάσεις προϊόντων φαρμακείου για φυτικές & χημικές βαφές μαλλιών

 

Φυτικές βαφές μαλλιών

 

Korres Argan Oil Advanced Colorant Βαφή Μαλλιών 5.7 Σοκολατί 50ml

 

Apivita My Color Elixir Μόνιμη Βαφή Μαλλιών No 10.81 Κατάξανθο Περλέ Σαντρέ 50ml+75ml

  

  

 

Συνθετικές βαφές μαλλιών 

 

 

 


Πηγή κεντρικής φωτογραφίας [1

← Previous Next →