facebook pixel pageview facebook pixel pageview

Φυσικά ή συνθετικά καλλυντικά; Τι να επιλέξεις και γιατί

featured_image

Φυσικά ή συνθετικά καλλυντικά; Τι να επιλέξεις και γιατί; Στο παρόν άρθρο η ομάδα του ηλεκτρονικού φαρμακείου dpharmacy συγκέντρωσε βασικές πληροφορίες για να κατανοήσεις τη διαφορά μεταξύ Φυσικών και συνθετικών καλλυντικών.

Φυσικά ή συνθετικά καλλυντικά; Τι να επιλέξεις και γιατί; Στο παρόν άρθρο η ομάδα του ηλεκτρονικού φαρμακείου dpharmacy συγκέντρωσε βασικές πληροφορίες για να κατανοήσεις τη διαφορά μεταξύ Φυσικών και συνθετικών καλλυντικών ώστε να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς. 

 

                                                                                   

Η φροντίδα της επιδερμίδας αποτελεί ένα φλέγον ζήτημα για όλους, ειδικά για τις γυναίκες, οι οποίες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες προϊόντα  με διαφορετικά συστατικά, φυσικά, οργανικά, vegan, χωρίς συνθετικά ή φυτικά.

Στις μέρες μας η βιομηχανία της ομορφιάς τείνει προς τη χρήση φυσικών-καθαρών συστατικών στα καλλυντικά γι΄αυτό οι παραπάνω όροι περιλαμβάνονται όλο και περισσότερο στα καλλυντικά προϊόντα που συναντάμε. Το πρόβλημα είναι ότι πολύ λίγοι γνωρίζουν τί πραγματικά σημαίνουν αυτοί οι όροι και ποια είναι στα αλήθεια η διαφορά ανάμεσα στα φυσικά και συνθετικά προϊόντα.

Επιπλέον, υπάρχουν πολύ λίγοι κανονισμοί σχετικά με το ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτούς τους όρους και τί πρέπει να κάνουν οι επώνυμες εταιρείες καλλυντικών για να πληρούν τις προϋποθέσεις.

 

Προτεραιότητά σας λοιπόν είναι να βρείτε ένα προϊόν που είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Παρακάτω θα γνωρίσετε τη διαφορά ανάμεσα στα φυσικά και συνθετικά προϊόντα  και θα καταλάβετε πραγματικά τι συμβαίνει στα προϊόντα σας και στο πρόσωπό σας, ώστε να πάρετε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

 

 

Ανακάλυψε εδώ τα καλύτερα Γυναικεία Καλλυντικά 

Προσφορές Καλλυντικών Φαρμακείου Dpharmacy.gr  

 

Φυσικά καλλυντικά ομορφιάς

 

Ποια είναι τα φυσικά καλλυντικά ομορφιάς και ποιά τα οφέλη τους;

 Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρεί κανείς ότι πρόκειται για 100% φυσικά προϊόντα.

 

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν νομικά πλαίσια ή πρότυπα που να ορίζουν τον όρο «φυσικό». Και δεν πιστοποιείται από κανέναν. Στην ουσία κάθε εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιεί τον όρο  «φυσικό» στην ετικέτα της, δημιουργώντας το δικό της σύνολο κανόνων και προθέσεων, που μπορεί είτε να έχουν είτε όχι πραγματική αξιοπιστία.

 

 Χρησιμοποιώντας τον όρο «φυσικά», οι επώνυμες εταιρείες όπως Apivita, Korres,Natura Siberica, υποχρεούνται να συμπεριλάβουν  μια συγκεκριμένη ποσότητα πρώτων υλών φυσικής προέλευσης, αλλά αυτό που λένε συχνά είναι κατασκευασμένο με ορισμένα φυσικά συστατικά, εκτός αν αναφέρεται ρητά διαφορετικά (π.χ. 100% φυσικό). Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν κάποια μη φυσικά συστατικά μέσα σε μια φόρμουλα περιποίησης του δέρματος και μπορούν τεχνικά να το ονομάσουν φυσικό προϊόν.

 

 Η αλήθεια είναι ότι και τα φυσικά συστατικά μπορεί να είναι τοξικά π.χ.  ο δηλητηριώδης  κισσός και αντίθετα τα βιολογικά διαθέσιμα συνθετικά συστατικά έχουν εκπληκτικά και ασφαλή οφέλη (βιταμίνη Α ή Γ.) Έτσι, πραγματικά πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή στα συστατικά κάθε προϊόντος.

 

Είναι σημαντικό να μην επιμένει κανείς υπερβολικά σε φυσικά προϊόντα ,είτε ηθικά ,λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παράγονται, είτε βιολογικά, καθώς δεν είναι πάντα τα καλύτερα.Για παράδειγμα το μη βιολογικό φοινικέλαιο που είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην άγρια ​​φύση, αλλά τεχνικά εξακολουθεί να είναι φυσικό.

 

Πολλές φορές ,λοιπόν τα συνθετικά συστατικά αποδεικνύονται πιο ασφαλής και αποτελεσματική επιλογή.

 

Organic Shop Raspberry Cream Body Scrub Απολεπιστικό Σώματος με Βατόμουρο 250ml

 

Organic Shop Raspberry Cream Body Scrub Απολεπιστικό Σώματος με Βατόμουρο 250ml

 

Apivita Refreshing Fig Ενυδατικό Γαλάκτωμα Με Σύκο & Αιθέρια Έλαια 200ml 

 Apivita Refreshing Fig Ενυδατικό Γαλάκτωμα Με Σύκο & Αιθέρια Έλαια 200ml

 

 

 

Συνθετικά καλλυντικά ομορφιάς

 

Τι είναι λοιπόν το συνθετικό συστατικό ή συνθετικά καλλυντικά;  

 Γενικά, ορίζεται ως ένα φυσικά προερχόμενο συστατικό, όπως το υαλουρονικό οξύ, το οποίο αρχικά ελήφθη από ζώα και τώρα έχει αντιγραφεί μοριακά  στο ίδιο αποτέλεσμα σε ένα εργαστήριο. Ακριβώς επειδή κάτι είναι συνθετικό ή αποτελεί  χημική ουσία δεν είναι απαραίτητα κακό για το δέρμα.

 

Μερικά συνθετικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, το SPF, η βιταμίνη C, είναι ισχυροί σύμμαχοι της επιδερμίδας  όπως ακριβώς και με τα φυσικά συστατικά, μερικά αποφεύγονται καλύτερα ή χρησιμοποιούνται σε ελάχιστες ποσότητες όπως τα  θειικά άλατα ή η φορμαλδεΰδη.

 

Επιπλέον, υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι αφαιρώντας κάτι μη φυσικό, αντικαθιστάται με μια αποτελεσματικότερη, ασφαλέστερη και εναλλακτική λύση. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πάντα. Υπάρχουν πολύ ασφαλή και αποτελεσματικά  συνθετικά συστατικά επώνυμων εταιρειών όπως της Αvene, La roche posay,Vichy, που μπορούν να επιδράσουν ευεργετικά στην επιδερμίδα.

 

Avene Cleanance Women Soin Nuit Lissant Φροντίδα Λείανσης Νύχτας 30ml

 

Avene Cleanance Women Soin Nuit Lissant Φροντίδα Λείανσης Νύχτας 30ml

 

 

Frezyderm Ac-Norm Active Cleanser Υγρό Καθαρισμού Για Την Ακμή 200ml

 Frezyderm Ac-Norm Active Cleanser Υγρό Καθαρισμού Για Την Ακμή 200ml

 

 

Μοναδικές προσφορές σε προϊόντα Γυναικείας Περιποίηση Προσώπου: Κρέμες & Μάσκες 

 

 

Φυσικά έναντι συνθετικών συστατικών στα καλλυντικά

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μερικές φορές τα φυσικά προϊόντα είναι επιβλαβή και μερικές φορές τα συνθετικά συστατικά είναι ασφαλέστερα και πιο αποτελεσματικά. Οπότε με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή; Η φαινομενική αντίθεση της φυσικής και τεχνητής ομορφιάς σημαίνει ότι συχνά οι άνθρωποι πέφτουν σε ένα από τα δύο στρατόπεδα.

 

Είναι οι χημικές ουσίες σε συστατικά υψηλής τεχνολογίας κάτι που πρέπει να φοβηθεί κανείς; Ή είναι η φυσική ομορφιά μια υπερβολική τάση με χαμηλή αποδεικτική υποστήριξη;

 

Ίσως, η ιδέα ότι πρέπει να επιλέξει κανείς το ένα ή το άλλο είναι ξεπερασμένη.

 

 

Οικολογικά  και Vegan καλλυντικά προϊόντα

Ένα άλλο βασικό κριτήριο επιλογής καλλυντικών προϊόντων για πολλούς είναι η πιστοποίηση για τη διεξαγωγή των δοκιμών. Μια πιστοποίηση που αποδεικνύει ότι  τα προϊόντα  δεν δοκιμάστηκαν σε ζώα εντός της ίδιας της εταιρείας, στα εργαστήρια ή στους προμηθευτές τους.

 

Είναι η μόνη άδεια που απαιτεί την εφαρμογή ενός συστήματος παρακολούθησης του προμηθευτή από την επωνυμία, τον έλεγχο της αλυσίδας εφοδιασμού για δοκιμές σε ζώα μέχρι το επίπεδο του κατασκευαστή συστατικών, την τήρηση μιας πολιτικής, καθορισμένης ημερομηνίας διακοπής και την αποδοχή συνεχιζόμενων ανεξάρτητων ελέγχων για να διασφαλιστεί συμμόρφωση.

 

Τα vegan προϊόντα καλλυντικών φέρουν την  ετικέτα «vegan», και  δεν περιέχουν καθόλου ζωικά προϊόντα ή υποπροϊόντα. Ωστόσο, δεν πρέπει να συγχέεται αυτό με τα φυτικά, φυσικά προϊόντα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ένα προϊόν ομορφιάς για χορτοφάγους μπορεί να περιέχει συνθετικά ή μη οργανικά συστατικά,  οπότε απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στα συστατικά!

 

Natura Siberica Bereza Polar White Birch Τονωτική Λοσιόν Εξισορρόπησης Για λιπαρές Επιδερμίδες & Με Ακμή 200ml

Natura Siberica Bereza Polar White Birch Τονωτική Λοσιόν Εξισορρόπησης Για λιπαρές Επιδερμίδες & Με Ακμή 200ml

Natura Siberica Oblepikha C-Berrica Μάσκα Προσώπου Επανόρθωσης Με Βιταμίνη C 100ml

 Natura Siberica Oblepikha C-Berrica Μάσκα Προσώπου Επανόρθωσης Με Βιταμίνη C 100ml

Πως να επιλέξεις τα κατάλληλα καλλυντικά για εσένα

 

 Η επιλογή των καλλυντικών είναι καθαρά προσωπική υπόθεση του καθενός και πρέπει ο καθένας να ορίζει τους δικούς του κανόνες για το τί θέλει να χρησιμοποιεί στο δέρμα του.

 Ο μόνος  εγκεκριμένος τρόπος για να ληφθεί η σωστή απόφαση στην επιλογή καλλυντικών προϊόντων είναι η έρευνα και η μελέτη των συστατικών. Αποφασίστε ποια είναι τα ιδανικά για εσάς συστατικά και με βάση αυτά επιλέξτε την εταιρεία καλλυντικών που καλύπτει τις ανάγκες σας.

 

 

Βρες τα καλύτερα προϊόντα για τη Γυναικεία Περιποίηση Σώματος

 


Πηγή φωτογραφίας [1]

← Previous Next →